Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Nedumerire legata de deschiderea unui blog

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    966
    Putere Rep
    37

Question Nedumerire legata de deschiderea unui blog

Salutare,

Cu riscul de a pune o intrebare naiva, vreau sa va spun ca intentionez sa deschis un blog, unde o sa scriu despre mai multe produse. In general, pareri pro, dar si contra in cazul in care acestea exista.

Pot fi taxat in vreun fel de producatorii respectivelor produse pentru motive gen publicitate negativa ori alte asemenea, referindu-ma aici la parerile contra?

Intentia mea nu e nici pe departe sa fac anti reclama, ci doar sa scriu parerea mea despre experienta pe care am avut-o in urma testarii produselor.

Nu are relevanta despre ce produse e vorba, ele se gasesc in aproape orice supermarket. Nu le primesc gratuit, ci le cumpar si doresc sa imi exprim parerea. Atata tot.

Repet, posibil sa deranjez pe cineva?
    Ultima modificare făcută de John; 25th December 2014 la 19:16. Motiv: completare

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    26

Implicit

Daca nu indemni prea brutal sa nu se cumpere produsele respective nu are de ce sa se supere nimeni. Parereanu are cum sa ti-o opreasca nimeni, mai ales scrisa pe blog personal. Desigur ca se vor gasi smardoi care se incerce sa te opreasca insa asta face parte din regnul online.
    PS. Cam asta fac si eu cu unele produse si din punctul vizitatorilor fac o treaba buna.
    Nimic.

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

Implicit

Da și nu.
    Da, pentru că și pentru companii, un review le poate furniza detalii despre un anumit produs, participând la îmbunătățirea acestuia. Este un feedback gratuit. Pe de altă parte, analiza ar trebuie să fie obiectivă, motivată.
    Nu, pentru că...
    Avem un caz, aici, pe forum - analiza unui website din perspectiva UX, design etc. Proprietarul site-ului a trecut la amenințări. Nu are cum să câștige vreun proces, dacă se va ajunge acolo, însă ar putea să te ducă prin tribunale pentru defăimare.
    Amazon, de pildă, e plin de reviews, atât bune, cât și rele. Lumea nu prea citește părțile bune. Așa că, într-adevăr, anumite reviews pot schimba ireversibil soarta unui produs.
    Site-urile dedicate produselor electronice au reviews. Nu am auzit de procese în România.
    Văd pe site-urile dedicate suplimentelor alimentare și produselor farmaceutice o grămadă de reviews. Sunt și reacții din partea respectivelor companii, însă de cele mai multe ori, e liniște.
    Cineva zilele trecute vorbea despre o amendă pentru prea multe reviews pozivite scrise pe pagina de Tripadvisor a unui hotel...

Concluzia este una gri.
    Apucă-te de scris reviews însă, indiferent cât ți-a da silința să fii obiectiv, te poți trezi cu un proces. Nimeni nu poate garanta ca managerul firmei X nu se trezește cu fața la pernă.
    O descriere a produsului ar fi faină. O comparație obiectivă, cu alte produse, cred că ar fi și ea ok. Însă totul trebuie procesat obiectiv, cu pricepere și bună credință.
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Atata timp cat ai acoperire la ,, povestea '' ta, este ok. Scriu din cand in cand si in general la modul negativ. Singurele probleme sunt ,, postaci '' pe care unele firme le au. De ceva vreme la anumite articole primesc raspunsuri oficiale pe mail, le public si pe aceastea si asta e.

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Atata timp cat (asa cum a spus cineva mai sus) nu indemni cititorul intr-o anumita directie, n-are nimeni cum sa-ti interzica tie dreptul la opinie (vor exista cativa care poate vor incerca sa te traga de urechi, dar mai mult nu au ce sa-ti faca, atata timp cat nu o iei pe aratura).

Times New Roman ar trebuie sa fie inchis (si acolo vorbim de "stiri" pline de bun gust)? Bine, ca ei au avut niste probleme in trecut, dar ma rog, tu n-ai treaba cu asta.

Ai sa fii surprins de ceea ce scrie aici, serios: http://ro.wikipedia.org/wiki/Libertatea_de_exprimare

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    966
    Putere Rep
    37

Implicit

Cum ma asteptam, totul e relativ in cazul asta. Multumesc insa tuturor pentru raspunsuri!

Mai astept. Inainte de a da drumul la site voi lua legatura si cu o persoana avizata sa vad ce spune.

andreiionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    46
    Posturi
    302
    Putere Rep
    24

Implicit

Părerea mea e ca trăind intr-o societate democratică oricine are dreptul la o părere/ opinie dar de asemenea oricine are dreptul sa te dea in judecata pentru exprimarea acelei păreri si atunci instanța are sarcina de a decide libertățile fiecăruia . Un review poate cuprinde o părere personala dar trebuie sa menționezi acest aspect iar daca indemni cititorii la o acțiune asumandu-ti un set de date pe care le-ai expus cineva poate sa se simtă lezat.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Daca acele pareri negative sunt din experienta propie cu acel produs nu vad care ar fi problema.

adrian_gpj este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    14th April 2014
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    89
    Putere Rep
    23

Implicit

În România, libertatea de exprimare este garantată prin Constituție. Articolul 30 al Constituției României proclamă:

„Libertatea de exprimare”

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică și libertatea de a înființa publicații.

(4) Nici o publicație nu poate fi suprimată.

iti mai trebuie alte argumente? orice referire catre o sursa/link este un plus pentru ei (aproape din toate punctele de vedere)

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de John Vezi Post
    Salutare,

Cu riscul de a pune o intrebare naiva, vreau sa va spun ca intentionez sa deschis un blog, unde o sa scriu despre mai multe produse. In general, pareri pro, dar si contra in cazul in care acestea exista.

Pot fi taxat in vreun fel de producatorii respectivelor produse pentru motive gen publicitate negativa ori alte asemenea, referindu-ma aici la parerile contra?

Intentia mea nu e nici pe departe sa fac anti reclama, ci doar sa scriu parerea mea despre experienta pe care am avut-o in urma testarii produselor.

Nu are relevanta despre ce produse e vorba, ele se gasesc in aproape orice supermarket. Nu le primesc gratuit, ci le cumpar si doresc sa imi exprim parerea. Atata tot.

Repet, posibil sa deranjez pe cineva?
    Sincer, am avut intentia asta de foarte multe ori (cand de "arzi" cu un produs sau serviciu/firma), iar Romania nu are un site de reviews. Toti incearca acelasi lucru: blog, iar dupa un timp renunta, pentru ca nu monetizeaza.

E necesar un portal "deschis" si nu un blog cu pareri subiective. Idei sunt, dar cine mai are timp de toate

Toti vor sa adauge un review, dar in 99% din cazuri, dorinta apare pentru "negativ". Nimeni nu intra pe net sa scrie un review pozitiv, fara stimulent. De aceea magazine precum amazon au super reviews. Acum 2 zile citeam reviews la un produs (storcator de fructe), unde primele 2 erau reviews de minim 100 usd/ review (1000 cuvinte, date tehnice, experiente reale, exprimara naturala, etc), iar calitatea lor exceptionala.

Nu poti obtine astfel de reviews fara motivatie. Poti obtine usor mii de reviews negative, dar reviews de calitate NU. Indiferent ca le platesti, sunt putini cei care stiu sa scrie un review, toti scriu "content"

-----------
    designarti a explicat destul de bine nisa, asta daca chiar crezi ca merita un blog.
    Ultima modificare făcută de Tom; 28th December 2014 la 23:23.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Valoarea la vindere a unui blog
    De edy12006 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 1st March 2012, 12:19
  2. Cresterea unui site/blog pe .com
    De Radu.R în forumul Google
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 13th September 2011, 14:33
  3. Intrebare legata de sursa unui video
    De Vargau în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 28th February 2011, 15:33
  4. UX-ul unui blog
    De Alex Dumitru în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 21st December 2010, 05:49
  5. Deschiderea fisierelor pdf
    De enisal în forumul Continut web
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 6th January 2010, 14:50

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •