Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Sfaturi Cariera...

Analiză este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st November 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    357
    Putere Rep
    25

Implicit Sfaturi Cariera...

Eu am jumate din varsta membrilor seniori... asa ca as dori sa primesc cateva sfaturi...
    In prezent .... studiez/voi studia facultate de informatica, din cate am inteles vom lucra mai multe pe partea de software(e adevarat ca se castiga cel mai bine), insa eu sunt pesimist-realist...
    Ma gandesc si la planuri de rezerva in ca nu voi atinge succesul dorit.
    In timpul liber m-am gandit sa studiez programarea web si linux asta pentru a avea un plan de rezerva.

Saptamana trecuta am avut placerea sa vorbesc cu o firma din orasul unde locuiesc acum, am vazut clar diferente, cerintele pe care le au firmele atunci cand angajeaza.
    Din cate am inteleg programarea constituie minim 4 ore zilnice de practica...

Am pus ochii pe cateva site-uri de cursuri online , ma gandesc ca la anul sa fac un curs de cisco pentru administrarea de servere, insa mi s-a spus ca nu e suficient, am inteles ca e nevoie de multa practica.
    Daca imi poate recomanda cineva vro carte va ascult bucuros.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

Implicit

Cursurile de Cisco sunt excelente dar daca nu ai ocazia imediat sa incepi sa si lucrezi cu ce-ai invatat, se uita imediat. Daca dai bani pe cursurile astea vor fi bani aruncati pe geam.
    Un plan de bataie coerent ar fi ca imediat cum termini CCNA-urile sa cauti pe ejobs/bestjobs loc de munca, eventual daca zici ca ai ~20 de ani , cauta si pe afara in Suedia, DK, NL,NO, gasesti site-uri de joburi ale tarilor respective si aplici acolo apoi te muti cu facultatea acolo.
    Suedia si Norvegia au preturi foarte bune la scolarizare, de cele mai multe ori simbolica taxa de facultate, iar cazarea/mancarea ti-o platesti muncind ca admin la un datacenter de-acolo.
    Cam asta ar fi in opinia mea un plan de bataie..

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

Informatica nu e zidărie, nu există un număr de ore de practică. Trebuie să o faci cu pasiune și, dacă te țin balamalele, să practici 24h/zi.
    După ce știi tot, o iei de la capăt - noi limbaje, noi tehnologii, noi șmecherii.

Dezvoltă câteva proiecte personale; în funcție de limbaj, ia o carte pentru începători să acoperi minimum de cunoștințe (pentru web un exemplu aici, dar orice carte e bună... după ce te descurci cu astea, caută ceva pentru Javascript); apoi, propune-ți "vreau să fac chestia asta" și apoi o faci. Cel mai bun sprijin îl găsești pe stackoverflow.

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Cel mai important e sa stii ce vrei.
    Programare sau cisco/networking/linux/administrare ?
    Hmm..ar merge o lada de bere

Analiză este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st November 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    357
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de inSecure Vezi Post
    Cel mai important e sa stii ce vrei.
    Programare sau cisco/networking/linux/administrare ?
    Prioprietar e programarea,
    ca un plus backup,invat linux-ul, administrare servere.

P.s poti sa imi lasi pe mess ca o recomandare o carte pentru linux?

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    263
    Putere Rep
    26

Implicit

Sugestia mea ar fi sa iti bagi nasul si sa inveti macar la nivel de incepator, mai multe limbaje de programare uzuale (ce cere piata). Apoi sa incerci sa iei proiecte de pe Elance, odesk etc si sa licitezi destul de putin incat sa castigi proiectele.
    Cel mai bine inveti aplicat si cel mai usor e sa te tii de un proiect atunci cand ai deadline si primesti bani. Asa iti dezvolti skill-urile (avantaj tu) si mai primesti si cativa banuti (avantaj tot tu). Al treilea avantaj ar fi ca incepi sa iti dezvolti un portofoliu cu proiecte si clienti. Si poti oricand sa devii freelancer full time -> vis-a-vis de plan de rezerva.

Stiu ca este greoi sa inveti de unul singur cand nu te preseaza nimeni si prietenii vor sa faca o FIFA Daca stii ca ti-ai luat un angajament, vine altfel si responsabilizarea.

clawbc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    14th February 2008
    Locaţie
    Berlin
    Vârstă
    41
    Posturi
    91
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu iti recomand sa te hotarasti pe una din cele 2, care iti place mai mult. Sunt domenii care tin de IT, dar sunt doua chestii diferite. Vei vedea ca pe masura ce inveti mai mult, mai ai de invatat, si nu vei putea sa le faci bine pe amandoua.

Eu am facut 2 semestre de CISCO, dar daca nu am folosit am uitat marea parte a informatiilor. Cum zicea cineva mai sus, iti propui sa faci un proiect de-al tau si cu cat dezvolti mai multe cu atat inveti. Dupa cateva luni te poti angaja lejer la o firma, unde vei invata si mai mult, vei lucra mai organizat etc.

Succes!
    Cauti ceva de inchiriat sau produse Apple?

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Planul tau de acasa n-o sa se potriveasca cu viata reala.
    Fa tot ce poti sa obtii un job in industrie. Mergi la interviuri in continuu pana gasesti ceva (cateva zeci de refuzuri pana la primul job gasit nu e iesit din comun), apoi invata ceea ce e nevoie ca sa-ti faci bine jobul.
    Mai departe o sa te duca viata si oportunitatile care iti stau in cale.
    Caut cu jingle.ro.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Planul tau de acasa n-o sa se potriveasca cu viata reala.
    Fa tot ce poti sa obtii un job in industrie. Mergi la interviuri in continuu pana gasesti ceva (cateva zeci de refuzuri pana la primul job gasit nu e iesit din comun), apoi invata ceea ce e nevoie ca sa-ti faci bine jobul.
    Mai departe o sa te duca viata si oportunitatile care iti stau in cale.
    Ceva de genul!

Sfatul meu este ca in primul an sa testezi diverse, ca sa vezi ce-ti place, sau mai ales, ce te atrage. Un job unde lucrezi doar pentru bani, este pierdere de vreme.

Dupa ce stii exact ce-ti place, ai nevoie e anturaj, anturaj care sa te ajute sa cresti, atat la job cat mai ales in afara lui. Cauta-ti un job intr-o firma, unde toti sa fie mai buni ca tine ca sa ai de unde sa inveti.

Dupa ce ajungi la un nivel de senior, e vremea sa te gandesti poate la freelancing. In freelancing daca nu esti senior, iti lipsesc task-urile grele, exact cele care te ajuta sa evoluezi. Daca faci zi de zi task-uri plictisitoare, o sa ramai mult in urma.

Online evolueaza foarte rapid, trebuie sa ai anturajul adecvat ca sa evoluezi si tu.

Cat despre venoturi, nu sunt cele mai importante. Important este sa-ti placa ce faci si sa ai un anturaj ok. Banii vin oricum, cat timp esti bun. Ca nu-ti ajung, asta e alta discutie Cu cat venitul creste, cu atat cresc si pretentiile de "confort"
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

adriant este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Constanta
    Posturi
    117
    Putere Rep
    27

Implicit

Sunt de parere ca toate se fac la timpul lor.
    La 20 de ani, te-as sfatui ca in timpul liber sa te distrezi cat poti, sa te inspiri din experienta altora, dar sa o experimentezi pe a ta.
    Incearca tot ceea ce-ti trece prin cap, testeaza orice, si vei stii ceea ce ti se potriveste si ceea ce te ajuta sa cresti.
    Succese si excese,
    Recomand cel mai frumos magazin online de cosuri Craciun din Romania. Alege GourmetGift cand vrei sa oferi cadouri.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sfaturi
    De all3x în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 4th June 2011, 20:08
  2. Sfaturi SEO
    De crissuca în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 29th January 2009, 19:12
  3. Sfaturi: ce sa-i mai fac?
    De thefan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 11th November 2008, 23:29
  4. sfaturi
    De Bogdan Citoiu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 5th August 2008, 15:23
  5. Sfaturi hosting
    De undoweb în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 15th September 2007, 12:56

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •