Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 44

Subiect: Recomandare SO Linux pentru Desktop sau Laptop

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit Recomandare SO Linux pentru Desktop sau Laptop

Vrea sa trec un computer la birou pe Linux, nu prea stiu ce SO ar fi mai potrivit, vreau ceva care sa fie usor de utilizat, intuitiv si cat de cat asemanator cu windows cu care m-am obisnuit

Ceva recomandari?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Daca il folosesti doar ca alternativa la windows, Ubuntu cred ca e cea mai buna optiune.

PhoeniXman este conectat acum Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Sa semene cu windows-ul nu prea ai, doar ceva teme, dar cel mai folosit e ubuntu si cred ca gasesti ceva teme pentru el sa semene cu windows-ul.

Si inca ceva alternative:

3 easy Linux alternatives for Windows XP refugees who don't want a new PC | PCWorld

4 Best Linux OS To Replace Windows XP

MariusS este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    22nd February 2014
    Posturi
    75
    Putere Rep
    24

Implicit

Poti folosi ubuntu cu incredere, e cel mai folosit si pentru incepatori e si cel mai ok, gasesti usor raspuns pe google cam la orice "mini-problema" intampinata.
    Avem pe romania si o comunitate: forum.ubuntu.ro

Legat de sa semene cu windows, partea faina la linux exact asta e, ca nu seamna cu windows dar partea si mai tare e ca poti schimba mediul grafic ca sa fie asa cum iti place. Windows are Explorer si atat, Ubuntu de exemplu vine cu mediul grafic (desktop environment) Unity, iar ca sa il faci sa arate un pic mai mult cu windows poti instala KDE in loc de unity. Gasesti mai multe detalii pe forumurile specializate sau pe google.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de PhoeniXman Vezi Post
    Sa semene cu windows-ul nu prea ai, doar ceva teme, dar cel mai folosit e ubuntu si cred ca gasesti ceva teme pentru el sa semene cu windows-ul.
    Nu am pretentia sa semene perfect cu windows, dar sa il poata folosi si cei ce nu stiu linux, computerul va fi accesat de mai multi. Am si sala de cursuri si prezentari acolo, vor folosi mai multi computerul petnru documente, multimedia, proiector si ce va mai fi nevoie

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Eu folosesc Xubuntu in exact acest scop, care e Ubuntu + XFCE. Am avut nevoie de un Linux cu tranzitie usoara pentru userii care vin din Windows.

Poti muta butonul de Start jos, iar controalele ferestrei sunt in partea dreapta, ca la Windows.

Dupa multe testari (am testat toate interfetele pentru Ubuntu) am ajuns la concluzia ca asta e cea mai buna varianta.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Am inclusiv un server Xubuntu, la care se conecteaza mai multi utilizatori prin RDP, si au sesiuni virtuale. (server central + thin client). Tine software-ul ERP, si toate operatiile (imprimante, scannere, mail, documente etc).

O consider cea mai buna varianta pentru firme care vor sa creasca. Administrare super simpla, management centralizat, te poti loga de la orice calculator, poti folosi si cele mai ieftine computere drept statii, si merge perfect.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Sa vad ce computer imi cumpar pentru acolo maine, vreau desktop pentru ca prefer monitoarele mari
    Si cred ca o sa tin cont de sfatul tau emm

PS: Asta e unul din pasii prin care ii fac prin care sa imi mut principalele surse de venit in offline, deja google imi sopteste de ceva ca ma poate falimenta oricand

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    45
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Vrea sa trec un computer la birou pe Linux, nu prea stiu ce SO ar fi mai potrivit, vreau ceva care sa fie usor de utilizat, intuitiv si cat de cat asemanator cu windows cu care m-am obisnuit

Ceva recomandari?
    Ubuntu

De ce Ubuntu si nu o alta versiune de Linux pe un laptop sau calculator cumparat de nou ?

Pentru ca astia ce fac Ubuntu au un acord de certificare/colaborare cu unii dintre marii producatori de calculatoare si au testat echipamentele hardware inainte sa inceapa sa instaleze Ubuntu pe ele direct din fabrica.
    Vor functiona pe el probabil si alte versiuni de linux dar ce rost are deranjul.
    Am vazut ca au inceput sa pune stikere de alea pe ele ( alaturi sau in locul celora cu sigla Windows ) prin care certifica ca sunt compatibile Ubuntu .

Ubuntu Desktop certified hardware | Ubuntu

Daca accesati o anumita marca de calculator, din stanga puteti seta filtrul pentru a vedea care e testat garantat de producator ca functioneaza Ubuntu pe el fara probleme sau care vine cu Ubuntu instalat direct din fabrica .

Chiar daca cumparati un laptop fara sistem de operare si instalati Ubuntu acasa, iar acel laptop se gaseste in acea lista a calculatoarelor certificate in caz de probleme cei de la service nu cred ca mai pot comenta ceva din moment ce sistemul de operare Ubuntu e acceptat de producator pe calculatoarele sale.
    Ultima modificare făcută de IulianC; 30th May 2014 la 02:20.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    65

Implicit

Si eu recomand Ubuntu, dar am avut o problema cu el. Am luat pentru la birou niste PC-uri deja configurate (nu retin brandul), cu placa video integrata si nu a fost compatibil Ubuntu cu placa aia. A trebuit sa le cumpar la toate placa video dedicata.

Deci sfatul meu e sa cauti putin pe net despre componentele pe care la avea ca sa fii sigur ca o sa fie compatibil.

Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Probleme cu un laptop / recomandare antivirus
    De Marcous în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 25th April 2014, 13:02
  2. recomandare configuratie desktop
    De Robert în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 24th December 2013, 09:33
  3. Recomandare laptop
    De gamerap în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 17th December 2013, 01:03
  4. Recomandare Laptop
    De floralex în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 18th January 2013, 01:35
  5. Recomandare Laptop
    De Pîrvan Marian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 26
    Ultimul Post: 16th September 2012, 19:20

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •