Noile extensii gTLDs - sunt multe , f.multe - sincer nu stiu care va fi viitorul lor mai ales pe piata de domenii vanzare/cumparare si la ce preturi.
Am zis sa incerc , am cumparat cateva ex: arts.tattoo
*.tattoo f.pretentioasa - majoritatea numelor ex: women sau men sau nyc sunt rezervate de catre registry in cazul de fata Uniregistry, Corp.
Am verificat si lista APD report din 5 nov. 2013 nu apar acolo - am zis sa scriu un mail catre ICANN - raspuns vag:

"Thank you for contacting GDD Customer Service.

Please note that each Registry Operator can define their own procedures in regards to allocating registered domains so long as they meet requirements listed in Registry Agreement (including, specification 7), Rights Protection Mechanisms requirements and Name Collision reports.

You may want to contact the new gTLD registry directly for any further informaition. The list of new gTLD registries is updated on the ICANN Website here Delegated Strings | ICANN New gTLDs as they are delegated. Thank you."

Acuma o sa vedem cum sta treaba cu noile extensii - poate or fi bune peste cativa ani , deocamdata ai cumparat (daca te tine buzunarul) si il ti sa faca eventual ceva puisori.
Prezentati si voi ce domenii a-ti cumparat sau spune-ti opinia personala.