In primul rand multumesc tuturor pentru sfaturi. In ultima vreme am incercat sa contactez cateva agentii care mi-au atras atentia si le-am expus problema. A fost mai mult pentru cultura mea generala, decizia nefiind inca luata daca voi dezvolta proiectul intr-o directie sau alta.

Concluzia generala este ca fiecare agentie (si nu discut de agentii mici) incearca sa isi impuna propriul CMS. S-a mai discutat despre avantaje si dezavantaje intre CMS propriu vs platforma open source. Dupa experienta nefericita n-as mai opta pentru un CMS custom.

Nu reiau aspectele care ma irita maxim, unul fiind legat de "care este bugetul?". Degeaba le explici ca este irelevant, pe mine ma intereseaza daca se poate face si in ce conditii. Ca o paranteza, atunci cand am inceput proiectul asta, bugetul estimat era de 2k euro (platforma) si s-a ajuns la peste 12k euro. Ce relevanta are intrebarea, cata vreme clientul ori nu stie sa estimeze bugetul (cazul meu), ori stie sa-l estimeze dar este dispus sa suplimenteze masiv?

Anyway, dupa cum spuneau si alti colegi, piata este la pamant. Agentiile se plang de lipsa clientilor, clientii se plang de lipsa agentiilor capabile. Un cerc vicios...