Depinde, trebuie studiata bine piata. Totusi poti face serviciul acesta deplasandu-te la fiecare client. Asta pentru un numar mai mare de produse astfel incat sa renteze costul in plus.
Eu unul as fi interesat daca lucrul este facut profesionist. Pune la punct oferta concreta si ma poti contacta. Poti trimite si un catalog cu serviciile tale la cei care au magazine online si vezi ce feedback primesti.
Acuma studiez piata. Stiu ca s-a mai discutat pe forum lucrul acesta si nu se gasea om sa faca asa ceva. Problema cu deplasarea la client ar fi locatia mea. Eu intreb pe seopedia câtă lume ar fi interesata de un astfel de serviciu?
★★ Produse artizanat marca Daniel Havrince si stiri din Maramures ★★
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Nu-ti raspund eu, pentru ca nu ma pricep, dar iti dau raspunsul de la cei cu care lucrez eu (foarte buni), pentru ultimul client cu astfel de cerinte:
Salut,
Pentru o cotatie cat mai corecta - la numarul acesta imens de produse - ar trebui stiute in avans cateva lucruri:
1. Greutatea si volumul obiectelor - pentru ca vor trebui fotografiate pe mese rotative dimensionate corespunzator, diferite intre ochelari si frigidere
2. Care este procentul produselor cu cerinte speciale (gen reflexive/oglinda) sau pentru care se doreste inlaturarea suporturilor (spre exemplu la niste casti, care sa para ca stau in aer - aici trebuie editare manuala).
3. In ce termen, etape, flux se doreste a fi livrate imaginile. Intai se fotografiaza tot, sau se alterneaza sedintele foto cu livrari de fotografii 360° finalizate.
4. De ce logistica dispune/poate face disponibila clientul, astfel incat sa se poata lucra in flux continuu la fotografiere. Asta presupune localizarea studioului foto direct in depozit, dar intr-un spatiu aparte si alimentarea cu produse in mod constant, astfel incat sedinta foto sa nu treneze asteptand produse. Va fi nevoie, probabil, de 2 oameni de la ei, unul sa aduca produsele in ordinea de pe o lista, iar altul se le impacheteze la loc, dupa fotografiere.
Oricand ne-am baza pe automatizare, in unele cazuri tot va fi nevoie de interventie manuala in editarea fundalului/reflexiilor/balantei de alb a pozelor, ca sa nu mai vorbesc de catalogarea si tinerea evidentei corecte pentru atat de multe produse, upload pe server, etc.
Un alt aspect relevant este ca pretul este mai mare daca fotografierea se face in mai multe etape, decat daca se face cat mai repede (1 sedinta/saptamana timp de 3 luni costa mai mult decat 12 zile de fotografiat la rand).
Fiecare produs necesita minim 36 de cadre, pentru o miscare fluida. Ca volum de procesare ne uitam, deci, la 144.000 de poze.
Timpul necesar pentru a fotografia (nu includ aici si procesarea) 4000 de produse, daca ne miscam cu eficienta maxima, si terminam 1 produs la fiecare 7,5 minute (ceea ce estimez a fi o medie buna, luand in considerare diversitatea produselor, necesitate de a le dezambala/reambala) este de 30.000 de minute, adica 500 de ore sau 62.5 zile de munca standard de 8 ore. Urmeaza apoi si un timp oarecare de procesare, pe care nu il pot estima acum.
Sa zicem ca unele produse sunt duplicate/similare coloristic/nu se doreste fotografierea lor - si reducem cantitatea de produse la ~2000 bucati - raman cel putin 30 de zile lucratoare, pentru realizarea fotografierii si inca pe atat pentru procesare/retusare/verificare/upload pe site.
Daca ar sa estimez o marja de pret, ar fi undeva intre 12.000-15.000 euro pentru 2000 de produse.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Sunt totusi si magazine cu produse putine sau un singur produs care au nevoie de astfel de servicii. Sau nu?
★★ Produse artizanat marca Daniel Havrince si stiri din Maramures ★★
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)