Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 19 din 19

Subiect: SEO 2013 checklist

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Cam asa e in Romania cand vrei sa faci ceva despre care crezi ca e util
    Cei mai vocali sunt cei care considera ca NU e util.
    Daca se pun becuri pe strada apare intrebarea: "becuri ne trebuie noua? cand n-avem apa la robinet"
    Daca se da apa la robinet: "apa ne treuia noua? ne descurcam oricum, dar sunt gropi in asfalt, pe alea nu le vede nimeni?"
    Daca se astupa gropile: "astupat gropi ne trebuie noua? n-avem nici becuri pe strada, oricum nu iesim noaptea, iar ziua oricum le vedem (pe ele, gropile)"

Plus ca... toti criticii vor ramane critici. Adica nu sunt in stare sa faca ceva mai bun, dar na, "da bine" sa stai pe margine sa comentezi, iti creste valoarea

Deci... cine e comentator si cine contribuie?

PS: @Marius - nu e nici o problema in pusul linkurilor de catre colegi catre propriile site-uri. Nu despre asta e vorba in SEO? Despre linkuri catre resurse utile?
    Ultima modificare făcută de Dan; 6th August 2013 la 14:07.
    Trust, but verify.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    PS: @Marius - nu e nici o problema in pusul linkurilor de catre colegi catre propriile site-uri. Nu despre asta e vorba in SEO? Despre linkuri catre resurse utile?
    Da, dar din pacate exista intentia de a "valorifica" un topic related (si de succes) cu "resurse" de mai slaba calitate.
    Macar asa, stiind ca nu primesc nici macar un link, vor fi mai rezervati cei care "se simt". Mai ales ca-l vor sti pe tom in coasta lor. Care nu iarta si de-abia asteapta.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

e destul de dificil sa compunem un ghid intr-un topic de forum;
    fiecare are alta metoda de organizare a informatiei (si suprapunand ideile o sa iasa un talmes-balmes) + fiecare intelege conceptul in alt fel si de aici alta haos;
    de ex, pentru mine seo (search engine optimization) se refera strict la optimizarea pozitionarii in cautari si o recomandare de a face un heatmap in urma caruia sa plasezi call2action cat mai oportun nu tine de seo;

ca sa functioneaza treaba eu cred ca e necesar:
    * sa existe un responsabil care sa aiba ultimul cuvant (asta pare rezolvata)
    * sa se mearga in etape: intai se aproba structura, apoi se completeaza continutul capitolelor, apoi se aranajeaza intr-o forma coerenta, etc
    * sa se elimine recompensa cu link pentru contributia oferita a.i. sa nu apara prea multi "bagatori de seama" care sa perturbe activitatea de aici (e o propunere generala si nu ma refer la vr'un post sau la vr'o persoana anume de aici);

ca propunere pentru continut: cred ca ar trebui sa existe o anexa (sau alta forma) cu definitii care sa fie completata oarecum inainte de alte capitole (tocmai ca sa vb toti aceeasi limba);

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@Ciprian - in mare parte sunt de acord cu ce zici.
    E greu, dar nu imposibil de pus cap la cap informatia. De aceea am pus un cuprins deschis adaugirilor, pentru a putea urmari si incadra usor informatia.

Recompensa o consider necesara, pentru ca cei care contribuie ar trebui rasplatiti cumva. Daca sunt multumiti de rezulatul final, vor promova la randul lor ghidul, astfel ca informatia ajunge in mai multe maini.

Referitor la SEO si domeniile tangentiale - cred ca trebuie mentionate si descrise sumar, nu evitate si nici aprofundate. Asta va lasa loc pentru cei care vor vrea sa completeze cu anexe ghidul, sa faca noi versiuni etc.

Chiar cred ca poate iesi frumos
    Trust, but verify.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    ca propunere pentru continut: cred ca ar trebui sa existe o anexa (sau alta forma) cu definitii care sa fie completata oarecum inainte de alte capitole (tocmai ca sa vb toti aceeasi limba);
    Sustin ideea e chiar buna, daca tot facem(ti) o treaba pentru incepatori macar sa fie complexa, as avea cateva propuneri de termeni, dupa ce am citit 'paginile' scrise de tony

Doua exemple: Site dezindexat(termenul probabil o sa fie regasit de mai multe ori in acest pdf cand il intalneste utilizatorul merge la micul dictionar-seo si se informeaza)=Un site care nu mai apare la cautari in google(probabil aveti voi o definitie mai potrivita)
    Site penalizat=Un site care a fost penalizat poate fi indentificat dupa urmatoarele indicii: ia scazut numarul de pagini indexate in google, ia scazut page rankul drastic (de la 4 la 0) etc.

Si eu consider recompensa necesara si nu doar ca recompensa si ca structurare a documentului, de exemplu unde ar fi mai mult de vorbit pe un subiect faci o trimitere daca omul vrea sa afle mai multe despre asta acceseaza linkul,
    de exemplu tony a spus "- a se evita link in semnatura pe cuvant cheie, asta e discutabil, in functie de mai multi factori" un link catre un topic de pe seopedia sau un articol relevant pe subiectul astra scris de tony ar fi util pentru cel care nu intelege exact la ce se refera acesti factori si de ce e discutabil, cel care intelege trece mai departe.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Claudyou Vezi Post
    Sustin ideea e chiar buna, daca tot facem(ti) o treaba pentru incepatori macar sa fie complexa, as avea cateva propuneri de termeni, dupa ce am citit 'paginile' scrise de tony

Doua exemple: Site dezindexat(termenul probabil o sa fie regasit de mai multe ori in acest pdf cand il intalneste utilizatorul merge la micul dictionar-seo si se informeaza)=Un site care nu mai apare la cautari in google(probabil aveti voi o definitie mai potrivita)
    Site penalizat=Un site care a fost penalizat poate fi indentificat dupa urmatoarele indicii: ia scazut numarul de pagini indexate in google, ia scazut page rankul drastic (de la 4 la 0) etc.
    Exact ce vroiam sa scriu. Foarte bune sugestiile lui Claudyou.
    Ultima modificare făcută de Tom; 6th August 2013 la 22:47.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit

Sau il gasesti la cautarea principala pe paginile 50-100
    Sau nu mai e primul in cautari daca il cauti pe google

de exemplu tony a spus "- a se evita link in semnatura pe cuvant cheie, asta e discutabil, in functie de mai multi factori" un link catre un topic de pe seopedia sau un articol relevant pe subiectul astra scris de tony ar fi util pentru cel care nu intelege exact la ce se refera acesti factori si de ce e discutabil, cel care intelege trece mai departe.
    Adica eu unul nu as pune pe forum de seo link catre pagina mea cu papuci, nu are nici o relevanta ..

Ar fi 2 cazuri in care as face totusi asa ceva:
    1. daca pun link cu ancora pe brand (deci domeniul sa nu fie EMD)
    2. daca am nevoie sa diluez ancorele si astfel as pune link pe una din cele mai neimportante ancore

Asta e valabil doar in cazul meu, poate altii ar face sau fac altfel .. eu sunt subiectiv acum si nu trebuie sa o luati ca litera de lege.
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Link sitewide:

Definitie: link inclus in toate paginile unui site, de cele mai multe ori in partea inferioara a acestora (footer).

Discutiile sunt impartite, majoritatea inclina spre evitarea acestui tip de link-building, contraexemplele fiind, in general, argumentele celorlalti.
    Deci ca regula generala se recomanda extrem de multa prudenta in utilizarea lor.

O exceptie de la regula ar fi situatia in care ambele siteuri au continut similar (abordeaza aceeasi tematica sau una conexa sau complementara), au Page Rank bun ambele (sa zicem minim PR3 ambele, situatia ideala este cand PR-ul siteului promovat este mai mare decat al celui sursa), iar pagina destinatie se bucura deja de o anumita notoritate in google, mai ales pentru ancora urmarita.

Se mai observa ca acest sistem (promovarea prin linkuri sitewide) in prima parte anului 2013 inca mai dadea uneori rezultate spectaculoase pentru cei care obtin/platesc acest tip de linkuri pe un numar mare de domenii in scurt timp si domeniul nu mai fost promovat anterior. Totusi in toate cazurile studiate de mine dupa cateva luni domeniul a fost penalizat.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Tom
    OK, deci Tony posteaza 5 pagini a4 de info util, dar SA NU CUMVA sa-si promoveze site-ul?
    Daca e Ambasador, are voie?
    Tony are voie.
    Lista ambasadorilor care nu au voie poti sa o faci si tu, am incredere in obiectivitatea ta. Am doar rugamintea sa nu o incepi cu prietenul tau.

ONTOPIC: Link sitewide

Definitie: link inclus in toate paginile unui site, de cele mai multe ori in partea inferioara a acestora (footer).

Discutiile sunt impartite, majoritatea inclina spre evitarea acestui tip de link-building, contraexemplele fiind, in general, argumentele celorlalti.
    Deci ca regula generala se recomanda extrem de multa prudenta in utilizarea lor.

O exceptie de la regula ar fi situatia in care ambele siteuri au continut similar (abordeaza aceeasi tematica sau una conexa sau complementara), au Page Rank bun ambele (sa zicem minim PR3 ambele, situatia ideala este cand PR-ul siteului promovat este mai mare decat al celui sursa), iar pagina destinatie se bucura deja de o anumita notoritate in google, mai ales pentru ancora urmarita.

Se mai observa ca acest sistem (promovarea prin linkuri sitewide) in prima parte anului 2013 inca mai dadea uneori rezultate spectaculoase pentru cei care obtin/platesc acest tip de linkuri pe un numar mare de domenii in scurt timp si domeniul nu mai fost promovat anterior. Totusi in toate cazurile studiate de mine dupa cateva luni domeniul a fost penalizat.

Pentru offtopic pe aceasta directie ne putem muta dupa postul Cum sa faci linking de calitate tutorial
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 7th August 2013 la 10:15.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Intalnire 2013 ?
    De inSecure în forumul Intalniri si Conferinte SeoPedia
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 20th June 2013, 22:28
  2. 9-10 mai 2013
    De Rapsodia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 9th May 2013, 19:20
  3. Strategie SEO 2013
    De GabriELoS în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 3