Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: SEO 2013 checklist

Afișare hibrid

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit SEO 2013 checklist

Titlul e in engleza, dar continutul va fi in romana.

Uite ce m-am gandit. Daca voua nu v-a placut ghidul SEO al incepatorului, cel publicat de agentianustiucum, hai sa facem noi unul mai bun. Cu informatii la zi, de calitate, cu informatie mai multa. Eu cred ca daca vom colabora, vom reusi sa facem ceva frumos si gratuit

Cum ma gandesc eu ca ar putea functiona colaborarea:
    Fiecare din noi pune un reply la acest topic cu DO si DON'T DO din experienta sa (fireste, nu ceva ce s-a zis deja tot pe topic) despre offpage si on-page.

Fiecare, pe langa do si don't do , poate pune un sfat sau o analiza proprie.

Eu imi asum responsabilitatea sa adun toate datele de pe topic si la sfarsitul saptamanii sa fac un PDF frumos colorat si aranjat in pagina. Ii vom putea adauga pe aprcurs informatii, il vom putea edita (sa n-aiba greseli).

La sfarsit, toti cei care au contribuit vor fi mentionati la sfarsitul documentului, ca "contributors" si cu un link catre site-ul lor.
    Avantajul celor care contribuie e evident - un link in cea mai populara revista SEO din Romania

Cum suna? Cine se baga?
    Trust, but verify.

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

Implicit

Pai domnule Dan, cel mai frumos ar fi ca tu sa ai primul cuvant. Be our leader
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Sigur, uite genul de informatie care mi-ar placea sa existe intr-un asemenea ghid (deci incep cu cuprinsul)

1. Explicatii generale - ce inseamna SEO, de ce Google etc
    1.a De ce SEO si daca nu cumva e mai bine google ads
    1.b metode de promovare online alternative

2. SEO on-site - definitii, ce inseamna,
    2.a evidentierile de text (h1, bold, italic)
    2.b frecventa cuvintelor cheie in text, pozitia lor (la inceput, la sfarsit)
    2.c linkurile intre articole, in meniu

3. SEO off-site - generalitati, ce e un link, la ce ajuta
    3.a linkuri bune vs linkuri rele
    3.b dofollow si nofollow (explicatii, surse pentru ambele)
    3.c raoprtul de ancore, brand etc
    3.d de unde putem obtine linkuri practic (footprints, tips&tricks)
    __3.d.1 copierea linkurilor concurentei

4. Ce vrea Google vs ce facem noi
    5. SEO local
    6. Penalizari isi cum scapam de ele

7 DO and DON'T DO / Tips&Tricks de la membrii Seopedia

8. Cine a contribuit la acest ghid
    9. Share this guide!

Astept si adaugiri la acest cuprins, ca sigur imi scapa ceva
    Pentru adaugiri, folositi 2.1 daca e intre 2 si 3 sau 2.d,e,f.. dupa caz

Fiecare contribuie cu ce poate si vrea, punctual, cu definitii, sau ideal cu DO and DON't DO, cum am zis in primul post.
    Cuprinsul l-am facut pentru o organizare, sa putem urmari si incadra undeva ce zice fiecare. Deci nu va speriati din prima.
    Ultima modificare făcută de Dan; 5th August 2013 la 19:07.
    Trust, but verify.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

3. a
    linkurile din directoare inca functioneaza, cu conditia ca directoarele s anu fie penalizate si descrierile sa fie unice.

2.a
    o proportie de 2% din text poate fi "keyword" pentru a fi siguri ca nu picam in pacat, iar evidentierea de orice fel (bold/italic) o singura data / keyword.

(cam asa as vedea eu contributiile fiecaruia)
    Trust, but verify.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    3. a
    linkurile din directoare inca functioneaza, cu conditia ca directoarele s anu fie penalizate si descrierile sa fie unice.

2.a
    o proportie de 2% din text poate fi "keyword" pentru a fi siguri ca nu picam in pacat, iar evidentierea de orice fel (bold/italic) o singura data / keyword.

(cam asa as vedea eu contributiile fiecaruia)
    Am si io o rugaminte catre ceilalti, daca se poate sa scrieti si voi cum scrie Dan, cu spatieri, ca sa putem si noi citi cu usurinta. Posibil ca si sfatul asta sa fie bun de checklist
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Ca sa incep fix ca tine

3.a. Pentru ca sa fie eficiente linkurile din directoare e necesar sa fie respectate o serie de reguli:
    1. Filstrarea listei listei directoarelor: se elimina schemele de directoare (acelasi proprietar, de exemplu), directoarele care nu au cod captcha la inscriere (nu e obligatoriu sa fie un director slab, dar...), directoarele pe subdomenii cu PR0 samd;
    2. Inscriere gradata: 25-50 pe luna face parte din reteta mea, mai mult spre 25. O lista de 300 de directoare bine aleasa iti poate asigura un an de zile de inscrieri;
    3. Variatie titluri (se inscrie in regulile referitoare la proportiile ancorelor);
    4. Descrieri cat mai multe, de preferat unice;
    5. De preferat directoare cu scripturi custom (atipice) si/sau cu mai multe campuri de completat, cei care fac inscrieri bulk le evita (dureaza mai mult procesul) si astfel te poti gasi intr-o companie "mai selecta" de vecini de link;
    6. La inscrieri se urmareste o distributie cat de cat uniforma dpdv al PR-ului, tipurilor de scripturi utilizate de directoare, ip-urilor acestora samd.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 5th August 2013 la 19:04.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

2. structura html a paginii trebuie sa fie logica si dpdv al utilizatorului
    2.a. * h1 e un element important si ar trebui sa fie prezent, preferabil sa nu apara mai mult de o data si sa descrie foarte bine continutul paginii (folosind keyword sau expresii sinomime);
    * h2 e si el recomandat daca textul este suficient de mare si poate fi impartit in capitole logice;
    * meta-title trebuie si el sa existe si sa fie ales cu atentie

as avea si o adaugare la toc: un capitol despre keyword research (am remarcat ca foarte multa lume alege neinspirat cuvintele pe care optimizeaza si de aici si rezultatele slabe);

later edit:
    TO DO: primul pas pentru un incepator in seo e sa citeasca ghidul oferit de google in acest sens (mi se pare util si chiar am remarcat efecte pozitive la persoane care n-au treaba cu seo sau cu webdev);

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit

Am incercat sa contribui si eu cu ceva, dar probabil ca am omis cateva lucruri, pe care va rog sa le amintiti voi.

Articole:

NU AI VOIE
    - sa folosesti in articolele din directoare sau pe alte site-uri continutul de pe site-ul propriu
    - sa folosesti texte spinuite, nici macar partial
    - sa formatezi textul in exces
    - sa faci keyword stuffing
    - daca folosesti un tool pentru seo on page, sa nu ajungi la 100% corect, un procent de 70-85% e suficient
    - sa nu folosesti paragrafe lungi si plictisitoare
    - sa faci multe greseli gramaticale
    - sa publici articole in engleza cu ancora in romana

AI VOIE si/sau e indicat
    - sa traduci articole din alte limbi si sa le folosesti pe site-ul propriu sau pe alte site-uri
    - sa introduci poze in articole si sa folosesti atributul "alt"
    - sa folosesti H1, H2, H3 - o data e suficient
    - sa introduci video-uri in articol
    - sa folosesti infografice
    - sa structurezi articolul pentru ca userul sa poata "scana" articolul si sa citeasca strict ce il intereseaza
    - sa folosesti cuvantul de interes in titlu, H-uri, alt-uri
    - sa postezi articole cat mai cuprinzatoare, cu cat mai mari, cu atat mai bine

Mai multe despre cum sa scrii un articol de calitate in acest ghid

On page

- optimizeaza tot site-ul pentru ce ai nevoie, nu doar prima pagina
    - foloseste Tag-urile meta cu bun simt, nu abuza de cuvinte cheie in meta tag-uri
    - foloseste rich snipets pentru local seo si reviews
    - foloseste un heatmap si pune butonul de call to action in zona in care vizitatorul da click mai mult
    - internal linking catre categoria din care face parte postul, subcategorie, catre alte pagini related si catre index
    - foloseste cuvintele cheie la inceputul paginii, la mijloc si la sfarsit. Intre ele se pot folosi derivate ale acestora, sinonime, etc .. eu unul folosesc un cuvant cheie aproximativ la 100 cuvinte
    - pune un link extern in pagina catre un site autoritar in domeniu (ex - wikipedia)

social media

AI VOIE si/sau e indicat
    - asociaza site-ul tau cu o pagina de google+, facebook, pinterest, linkedin, twitter, etc
    - ofera posibilitatea vizitatorilor sa dea share in retelele sociale si pe site-urile de bookmarking
    - sa faci tag-uri cu brandul tau pe retelele de socializare si pe site-urile de bookmarking
    - sa faci concursuri
    - sa cumperi postari pe pagini active din aceeasi nisa, pagini care au reach bun

NU AI VOIE
    - sa faci conturi false pentru a te promova .. zebra is comming
    - sa postezi cu soft-uri automate, NUMAI DACA folosesti optiunea de buffering sau soft-ul are optiune de a posta la un anumit interval de timp, in sensul ca nu e indicat sa apara in acelasi minut link catre pagina ta de pe 20-50 profile/pagini

Link building:

1. Inscrieri in directoare (completare)
    - ai grija sa inscrii site-ul in categoria/subcategoria potrivita
    - ai grija ca directoarele sa nu fie penalizate sau dezindexate

2. Bloguri si forumuri
    - nu abuza cu link-uri venite din comentarii
    - posteaza numai in articole/posturi relevante cu subiectul site-ului tau
    - cauta sa comentezi/postezi si cu nofollow si cu dofollow
    - nu comenta pe bloguri care au widget sitewide ce afiseaza "ultimele comentarii", cu atat mai mult daca vei comenta cu cuvantul cheie sau numele site-ului (daca e EMD). Am apelat la persoane care ofera astfel de servicii si dupa postarea unui link pe un asemenea blog, site-ul promovat a zburat si a revenit dupa vreo 2 luni.
    - a se evita link in semnatura pe cuvant cheie, asta e discutabil, in functie de mai multi factori

3. alte metode de link building: site-uri de Q&A, guest posting, comunicate de presa, directoare de articole, advertoriale, video sites (youtube, trilulilu, etc), wiki sites, web 2.0, anunturi, link wheel... etc

Nofollow vs dofollow

Trebuie aduse atat link-uri dofollow, cat si nofollow. Momentan folosesc sub 20% link-uri nofollow, dar cred ca proportia optima a link-urilor nofollow va creste pe zi ce trece odata cu cresterea accentului pe SM, iar site-urile sociale au link-urile nofollow.

Ancorele link-urilor

Trebuie diversificate cat mai mult, asta se stie deja. Eu incerc sa folosesc in ancore un numar de 4-5 cuv cheie diferite pt fiecare pagina.

ancora pe cuvant cheie 1
    ancora pe cuvant cheie 2
    ancora pe cuvant cheie 3
    ancora pe cuvant cheie 4
    ancora pe cuvant cheie 5
    ancora pe brand
    ancora pe url
    ancora pe cuvant generic (aici, click aici)
    ancora pe cuvant cheie + brand

Proportia cea mai mare o aloc ancorelor pe brand, aceasta fiind cam dublu decat oricare alta. Adica daca "ancora pe cuvant cheie 1" e in proportie de 12%, ancora pe brand va fi undeva la 24-25%

Altele:

AI VOIE si/sau e indicat
    - sa folosesti Google Adwords pe langa SEO - canibalizarea ajuta
    - sa aduci link-uri dintr-o varietate cat mai mare de domenii si surse
    - sa urmaresti si PA si DA, nu numai PR
    - sa folosesti Google Authorship
    - widget RSS catre posturile tale (schimb 3,4 way sau cumparare)
    - sa ai robots.txt
    - sa faci sitemap la site si sa-l inscrii in WT
    - sa ai o viteza cat mai mica de incarcare a site-ului
    - site-ul sa fie compatibil cu toate browserele
    - sa fie valid CSS si HTML
    - sa te axezi pe branding. Aici e topul metodelor de branding
    - sa-ti securizezi site-ul. Informatii pe larg aici, aici, aici si aici. Este indicat a se parcurge toate paginile acestor posturi.
    - sa ai cat mai putine redirecturi
    - sa folosesti canonical daca e cazul
    - sa-ti imbunatatesti butoanele de call to action: Click Here: 11 Ways to Improve Your Call to Actions
    - sa cumperi domenii expirate cu PR (din nisa ta) si sa le folosesti pe post de site satelit.
    - sa folosesti tier 1 si 2 pentru optimizare

NU AI VOIE
    - link exchange
    - link-uri sitewide
    - sa te bazezi numai pe Google
    - sa aduci link-uri de pe site-uri penalizate
    - sa aduci link-uri la gramada
    - sa faci un link wheel inchis
    - sa folosesti text ascuns in spatele imaginilor sau background-ului
    - sa aduci link-uri de pe retele de site-uri
    - sa nu cumperi link-uri in footer
    - sa nu pui link pe site-uri ce pot fi considerate ferme de link-uri

Un infografic cuprinzator asupra subiectului se poate vedea aici: Ultimate SEO Checklist & Guide For 2013 [Infographic]

Ma intorc la treaba acum, rog restul membrilor sa completeze cu ce considera ei ca am omis.
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Vad ca topicul a intrat in letargie. Pana si contestatiile se muta in alte locuri.
    O sugestie: postarea unor recomadari de tutoriale bune de pe alte siteuri din care unii s-ar putea inspira. Bineinteles acest lucru sa nu fie un prilej de promovare a siteurilor unor membri seopedia. Eventual doar afisarea url-ului, fara trimitere (link) catre pagina respectiva.
    Am mai avut eu o tentativa aici http://forum.seopedia.ro/subiecte-pe...incepatori.htm, insa sper ca la un post e-al lui Dan (membru cu autoritate) s-ar putea implica mai multi.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    ...Bineinteles acest lucru sa nu fie un prilej de promovare a siteurilor unor membri seopedia. Eventual doar afisarea url-ului, fara trimitere (link) catre pagina respectiva...
    OK, deci Tony posteaza 5 pagini a4 de info util, dar SA NU CUMVA sa-si promoveze site-ul?

Daca e Ambasador, are voie?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Intalnire 2013 ?
    De inSecure în forumul Intalniri si Conferinte SeoPedia
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 20th June 2013, 22:28
  2. 9-10 mai 2013
    De Rapsodia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 9th May 2013, 19:20
  3. Strategie SEO 2013
    De GabriELoS în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 3