Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
Salutare, de vreo luna am devenit dependent de un joc si nu mai reusesc sa scap de el. Il dezinstalez si a doua zi il instalez din nou, iar il dezinstalez si iar instalez. Imi mananca tot timpul liber, timp in care as putea sa fac ceva practic si mai bun. Exista vreun program care sa nu ma lase sa-l mai instalez? Am pus in hosts sa faca redirect la site-ul de unde se downloadeaza catre localhost, dar ii sterg intrarile de acolo si iar ma joc

Ce solutii aveti?
Cred ca sunt in masura sa iti raspund la aceasta intrebare pentru ca si eu la randul meu am fost dependent de jocuri pana acum 4 ani cand am luat viata de la 0.

Povestea mea este lunga si nu am cum sa o expun aici. Poate o sa scriu odata si o sa deschid un topic nou sau cand o sa fac un site cu dependenta cauzata de jocuri si o sa povestesc acolo mai pe larg. Am patimit mult din cauza jocurilor si am ajuns ca de la 2-3 ore sa joc 20 din 24 dupa care m-am lasat definitiv de orice joc. Cu foarte multe greutati si multa suferinta dar am reusit.

Solutiile pe care le vad eu(cateva dintre cele care mi-au venit in minte si m-au ajutat):
- Daca ai un cont cu care joci deja de foarte mult timp schimba parola atat la joc cat si la mail (ca sa nu poti recupera parola) si nu mai intra niciodata. Noua parola nu trebuie sa o stii si nici nu trebuie sa ai posibilitatea de a o recupera.
- Addon - Blocksite - vezi ca sunt adonuri bune atat pentru Chrome cat si pentru Firefox dupa care trebuie sa te setezi sa nu mai intri niciodata iar atunci cand intri si iti apare block, nu schimbi setarile ci iesi afara sa te relaxezi sau faci altceva dar pentru o perioada inchide calculator.
- Dupa ce stergi/schimbi parola ia-ti o vacanta in care sa te relaxezi si sa iti pui in ordine gandurile si sa iti faci o lista cu obiectivele pe termen scurt/mediu/lung
- Fa sport - forbal, alergat, tenis de masa s.a.m.d.
- Trebuie sa te gandesti cu ce poti inlocui jocul - ceva mai util ca de ex: familie, prietena, site-uri, excursii etc.
- Gandeste-te cat de mult rau ti-a facut acest joc
- Gandeste-te cate puteai face in tot acest timp pierdut

Renunta la jocuri pentru toata viata. Ia aceasta hotarare si promite-ti ca nu te vei mai apuca niciodata indiferent de cat de mare va fi tentatia.

Nu va mai mintiti: "ma joc doar cateva ore"; "ma joc si ma las cand vreau eu"; "ma joc ca nu am ce face la serviciu"; "ma joc asa la distractie"; "nu sunt dependent" ...
Adevarul este unul singur. Jocurile = Timp pierdut din viata, timp pe care nu il veti mai recupera niciodata. Timpul este cel mai pretios lucru. Mai pretios decat orice. Nu il irosi cu jocuri.

Daca tot nu reusesti sa te lasi nici dupa sfaturile primite trimite-mi un mesaj pe contul meu de pe seopedia si o sa iti dau o poveste pe privat care cred ca te va ajuta sa realizezi cat de mult rau iti pot face jocurile si alte idei si solutii pe care le vad.
Este valabil pentru toti cei care sunt dependenti de jocuri. Cred ca va pot ajuta. Tot ce trebuie sa faceti este sa imi trimiteti un mesaj in care sa imi descrieti dependenta voastra.

Cu respect,
Stefan