Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 37

Subiect: Cum scap de dependenta de jocuri?

barzafurioasa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    282
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    E un joc ce se joaca in retea si nu are sfarsit. Este vorba despre heroesofnewerth.com
    Eu am jucat WOW 1.5 ani ca un dobitoc. Veneam la 5 de la munca si intram direct in el pana la 3 dimineata. Trebuie doar sa il dezinstalezi si sa gasesti ceva de facut e atat de simplu!
    Ce zice Eradu nu se compara (nu poti sa compari un joc online cu seopedia sau cu cateva pagini de facebook). Ceea ce zic stiu doar cei ce au jucat MMORPG.
    Joaca world of tanks ))))

WeaselMan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    22nd July 2005
    Locaţie
    weaseland
    Vârstă
    42
    Posturi
    447
    Putere Rep
    40

Implicit

Daca tot joci HoN, incearca si dota, dota 2 si LoL Iar daca ai ipad, mai sunt parca si acolo vreo 2 clone.

Srsly acum, cea mai buna varianta e sa nu fii in apropierea calculatorului. Sau sa nu mearga calculatorul. Altfel...
    (\_/) I like bunnies
    (>.<) ...and people with b00bs. But especially bunnies with b00bs xD

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    31

Implicit

Salutare, de vreo luna am devenit dependent de un joc si nu mai reusesc sa scap de el. Il dezinstalez si a doua zi il instalez din nou, iar il dezinstalez si iar instalez. Imi mananca tot timpul liber, timp in care as putea sa fac ceva practic si mai bun. Exista vreun program care sa nu ma lase sa-l mai instalez? Am pus in hosts sa faca redirect la site-ul de unde se downloadeaza catre localhost, dar ii sterg intrarile de acolo si iar ma joc

Ce solutii aveti?
    Cred ca sunt in masura sa iti raspund la aceasta intrebare pentru ca si eu la randul meu am fost dependent de jocuri pana acum 4 ani cand am luat viata de la 0.

Povestea mea este lunga si nu am cum sa o expun aici. Poate o sa scriu odata si o sa deschid un topic nou sau cand o sa fac un site cu dependenta cauzata de jocuri si o sa povestesc acolo mai pe larg. Am patimit mult din cauza jocurilor si am ajuns ca de la 2-3 ore sa joc 20 din 24 dupa care m-am lasat definitiv de orice joc. Cu foarte multe greutati si multa suferinta dar am reusit.

Solutiile pe care le vad eu(cateva dintre cele care mi-au venit in minte si m-au ajutat):
    - Daca ai un cont cu care joci deja de foarte mult timp schimba parola atat la joc cat si la mail (ca sa nu poti recupera parola) si nu mai intra niciodata. Noua parola nu trebuie sa o stii si nici nu trebuie sa ai posibilitatea de a o recupera.
    - Addon - Blocksite - vezi ca sunt adonuri bune atat pentru Chrome cat si pentru Firefox dupa care trebuie sa te setezi sa nu mai intri niciodata iar atunci cand intri si iti apare block, nu schimbi setarile ci iesi afara sa te relaxezi sau faci altceva dar pentru o perioada inchide calculator.
    - Dupa ce stergi/schimbi parola ia-ti o vacanta in care sa te relaxezi si sa iti pui in ordine gandurile si sa iti faci o lista cu obiectivele pe termen scurt/mediu/lung
    - Fa sport - forbal, alergat, tenis de masa s.a.m.d.
    - Trebuie sa te gandesti cu ce poti inlocui jocul - ceva mai util ca de ex: familie, prietena, site-uri, excursii etc.
    - Gandeste-te cat de mult rau ti-a facut acest joc
    - Gandeste-te cate puteai face in tot acest timp pierdut

Renunta la jocuri pentru toata viata. Ia aceasta hotarare si promite-ti ca nu te vei mai apuca niciodata indiferent de cat de mare va fi tentatia.

Nu va mai mintiti: "ma joc doar cateva ore"; "ma joc si ma las cand vreau eu"; "ma joc ca nu am ce face la serviciu"; "ma joc asa la distractie"; "nu sunt dependent" ...
    Adevarul este unul singur. Jocurile = Timp pierdut din viata, timp pe care nu il veti mai recupera niciodata. Timpul este cel mai pretios lucru. Mai pretios decat orice. Nu il irosi cu jocuri.

Daca tot nu reusesti sa te lasi nici dupa sfaturile primite trimite-mi un mesaj pe contul meu de pe seopedia si o sa iti dau o poveste pe privat care cred ca te va ajuta sa realizezi cat de mult rau iti pot face jocurile si alte idei si solutii pe care le vad.
    Este valabil pentru toti cei care sunt dependenti de jocuri. Cred ca va pot ajuta. Tot ce trebuie sa faceti este sa imi trimiteti un mesaj in care sa imi descrieti dependenta voastra.

Cu respect,
    Stefan
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de S. Stefan Vezi Post
    - Daca ai un cont cu care joci deja de foarte mult timp schimba parola atat la joc cat si la mail (ca sa nu poti recupera parola) si nu mai intra niciodata.
    O idee foarte buna.
    Da-ne noua parola de la joc - pune-o public aci. Schimbam noi emailul de acolo si n-o sa stii cine a schimbat si de cine sa te rogi sa-ti dea parola.

Si daca nu merge, fa altceva. Tu zici ca iti ocupa timpul liber jocurile. Eu nu vad o problema in faptul ca-ti ocupa timpul liber, e ok sa faci ce-ti place cu timpul tau.
    Problema e ca ai timp pe care-l consideri "liber", cand esti constient ca ar putea fi timp "de munca".

Solutia este sa nu mai fie liber timpul ala. Daca ai nevoie de indrumare, iti fac eu un program cu ce sa faci zilnic, intre ce ora si ce ora, si vei ajunge sa castigi si bani, sa scapi si de jucatul obsesiv. Ce zici?
    Trust, but verify.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Eu am fost dependent, daca ii pot spune asa, vreo 3 ani de Imperia Online, timp in care am ratat "la mustata" examene importante care, cu siguranta, mi-ar fi schimbat viata. Cum am scapat de IO !? Mi-am propus sa devin "dependent" de alt joc online care sa imi ocupe mai putin timp. Asa am ajuns la Managerligue. Primul imi ocupa zilnic ore in sir, al doilea doar in jur de 15 minute pe zi.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

E o idee buna cea cu schimbatul parolei si cu emailul. O sa o pun in practica si sper ca scap de el.

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    40

Implicit

E o idee buna cea cu schimbatul parolei si cu emailul. O sa o pun in practica si sper ca scap de el.
    Pun pariu ca nu o sa functioneze. In cel mai fericit caz o sa-l incepi de la zero si putin "nervos" :]
    Spun asta din perspectiva unui jucator de mmorpg (AnarchyOnline) de prin 2003. Nu am reusit niciodata sa renunt -adevarul este ca nici nu mi-am dorit.
    Cu timpul (asta inseamnand ani de zile) am reusit sa ma educ (disciplinez) si sa-mi iau doar doza zilnica de joc.

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Nu e dependenta.

e lipsa de:

- responsabilitate (job, familie,...)
    Acum jocurile, pariurile, si alte hobby-uri aiurea, le las pentru pensie (55+). Am timp destul sa fac numai prostii atunci Baba la intalniri, eu la un joc
    Sunt de acord cu Tom si ma bucur ca nu voi fi sunt singurul pensionar care nu renunta la hobby-uri.
    Familia (a se citi copiii) sunt factorul determinant in aceasta situatie. Doar in momentul cand persoana intai devine perosoana doua - se schimba cu adevarat regulile.

Succes!
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    52
    Posturi
    1.344
    Putere Rep
    45

Implicit

Incearca sa iei o pauza de pc si online de 7-10 zile. Delecteaza-te citind carti, dute la sala de sport, bazin, tenis. Cand revii, incearca sa te implici in cateva proiecte care aduc banii si lasa jocurile deoparte.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

clawbc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    14th February 2008
    Locaţie
    Berlin
    Vârstă
    41
    Posturi
    91
    Putere Rep
    34

Implicit

Si eu am avut o perioada cand intram des pe Facebook, de obicei cand faceam cate o mica pauza intre taskuri sau alte chestii pe care le aveam de rezolvat. Mi-am dat seama ca pauza aia mica frecvent se transforma intr-una mare si apoi la sfarsitul zilei ramaneam cu sentimentul ca nu am realizat nimic. Asa ca am renuntat la FB, si pe PC/laptop mi-am instalat un addon de Chrome - StayFocusd, iar pe telefon mi-am dezinstalat aplicatia de mobil. E mult mai bine acum
    Cauti ceva de inchiriat sau produse Apple?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Marian, nu trebuie sa-ti subestimezi inteligenta. Schimbatul parolei este doar o cale care impinge creierul ca sa caute variante si solutii noi. Daca este intradevar vorba de dependenta si nu de un moft de moment, atunci, creierul tau a gasit deja in subconstient o cale de a ocoli faza cu parola.

Daca e vorba de o chestie de moment, atunci o sa-ti treaca dupa schimbarea parolei. Daca e depepndenta scrie aici dupa ce treci de faza cu parola si iti gasim o solutie personalizata. Te rezolva mos haos pana-n adancul neuronilor
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 7th June 2013, 08:24
  2. Cum scap de booti ?
    De Hapiuc Robert în forumul Utile
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 14th November 2010, 22:10
  3. Cum scap de Penalizare !
    De Ionut D în forumul Google
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 3rd November 2009, 11:38
  4. Cum sa scap de inregistrarile in ROOT?!
    De thefan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 12th January 2009, 11:35
  5. cum scap de SPAM ?
    De autosos în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th August 2008, 03:52

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii