@Ramonel de preferat ar fi ceva care sa aiba efect mai mult fizic.
@Ramonel de preferat ar fi ceva care sa aiba efect mai mult fizic.
@RoManiac în primul an de facultate - acum mulți ani - am locuit o perioadă scurtă în căminul Facultății de Drept - cel de la Operă. Dacă se intâmpla să întârzii prea mult seara sau să ajungi în zori, te întâmpina o trupă "de asalt" formată din mai mult de 10 câini și a trebuit sa găsesc soluții. Cea cu diverse aparate de ultrasunete nu a funcționat - aparatele erau lăsate "moștenire" de la cei dinanintea ta pe principiul "poate la tine funcționează". Dar nu au avut niciodată vreun efect.
Astfel că, în momentul cand întârziam și intram în campus, aplicam următoarea procedură - împărțisem câinii în 3 tipuri -: vorbeam cu câinii cu care ne "împrietenisem" ziua prin facultate și aceștia nu mai erau agresivi; apoi le "dădeam ce aveai prin buzunare" celor care erau "întotdeauna flămânzi" - a doua categorie - și, pentru ultima categorie - care erau "favoriții bucătăreselor" de la cantina exact de lângă cămin și care niciodată nu mâncau de la noi nimic - aveam un lant obișnuit, de aproximativ un metru, cumpărat din Piața Obor și pe care îl purtam cu mine când știam că "o să am nevoie", pe care îl "plimbam dintr-o mână în alta" astfel încât să obțin sunetul metalic - nici cei mai agresivi câini din haită nu se apropiau. Te lătrau, dar ajungeai fără probleme la intrarea în cămin. Nu am folosit niciodată lanțul pentru a lovi un câine, întotdeauna a fost suficient acel zgomot metalic. Dar, dacă s-ar fi apropiat ...
Poate funcționează și la tine o astfel de strategie![]()
Electrosocurile sunt cele mai eficiente la caini, doar odata e nevoie sa atingi un caine si acel caine nu se va mai apropia, asa dresam acum vreo 10 ani caini de rasa sa nu manance de la straini, cu un magnetou vechi de masina![]()
merge sa-ti pui si pe telefon niste sample-uri de sunete de frecvente inalte, totusi nu ultrasunete ca nu prea duc difuzoarele atat de mult. are un prieten o chestie la fel si in general fug cainii de rup. are ce-i drept si niste difuzoare puternice la telefon si asta ajuta la distanta
altele ar fi spray-uri cu piper sau petarde.
si ca o completare: ong-urile si toti astia cu protectia animalelor ar trebui in primul rand sa ajute cu adaposturi nu sa-si bata gura dupa ce ii dai 2 pietre in cap la un caine care te-a muscat
Ultima modificare făcută de Marius Morariu; 21st February 2013 la 19:20.
Am si eu o intrebare, a incercat cineva vreodata spray cu piper de tot ziceti de el?? Din cate stiu e total inofensiv la caini...
Detin un site de suflet despre Animale de companie poate vrei link-uri sau advertoriale pe el!
Cainii au un miros foarte sensibil, clar va avea efect spreiul cu piper, eu am simtit pe pielea mea cand eram la facultate la camin, a dat cineva pe hol si nu a mai putut nimeni sta acolo vreo 2 ore![]()
Il sustin pe Gupi. Unul din avantajele telefonului nokia 5011 era faptul ca se desfacea in doua bucati mari, in caz de lipsa pietre si pietricele. Asta pana sa-mi iau permis, cand am continuat vanatoarea cu instrumentul numit Dacia 1310, motor 1400 cmc, stopuri si becuri relativ ieftine, desi rar se spargeau la impact cu animalul.
Ideea e simpla: au fost prea multe cazuri de atacturi violente. ONG-urile si alti pacifisti... pauza la astfel de faze doar au papagal ca sa stie pe cine sa arunce vina. Cert e ca nu te ajuta cand inevitabilul se inampla, nici macar cu transportul la spital. Bani pentru chirurgie estetica? De ceeeee, tu nu ai stiut sa te comporti cu cainii...
Sfatul meu, pt care multi altii iti vor multumi: sticla pisata cu mamaliga si aroma de carne (untura?) sau direct, de la magazine specializate, otrava pt caini. Le lasi elegant direct din masina in zonele cu latratori, cu atentie mare ca alti copii sa nu ajunga la ele. Desi banuiesc ca in perioada asta intre 18 si 7 dimineata cand pleaca la gradinita, e foarte probabil ca fiarele sa pape tot-tot.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Parca topicul era despre cum sa ne protejam de caini nu despre cum sa-i omoram. Eu sa-l vad pe unul de asta ca face asa ceva (ce a zis 1nesco mai), mare bataie ce-si ia de ar fi preferat sa fie muscat de cativa caini deodata.
Nu, nu sunt unul dintre cei care nu e de acord cu eutanasia cainilor, insa e o diferenta intre eutanasie si ucidere cu sange rece.
Ma ocup si cu testare manuala/automata.
PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)