prin 2007-2008 aveam niste proiecte cu un furnizor din Suedia, ma uimea programul lor, de luni pana joi la munca, vineri-duminica weekend, radeam cu ei, ca daca se mai incordeaza un pic devine weekendul mai mare
Toata lumea venea la servici in haine de oras, se schimbau in salopete, la 9 fix erau la posturi, lucrau 3 ore, la 12, pauza de masa. Sala de mese mare, salad bar, sosuri, tot ce vrei, toata lumea manca relaxata, apoi se plimbau, stateau la tv, citeau presa, bancuri, etc. La ora 13.30, la munca din nou, inca 3 ore. Se facea dus, se imbracau si plecau acasa. Nu pleca nimeni imputit, in salopeta, etc.
Problema era ca in cele 3+3 ore de munca erau ceas. Nu avea nimeni nevoie la wc, nu glumeau intre ei, nu vorbeau la telefon. Nu plimba nimeni o teava prin curte. Nu vedeam ca pe la noi 2-3 pers oprite pe "traseu" la o mica discutie. Culmea, nu le lipseau suruburile, discurile sau manusile. La noi e stiuta "Sa ne apucam de treaba, stai sa ti zic un banc, bla bla, ba, nu avem cheie de 15, du-te ba si ia o de la depozit, salut, vreau o cheie de 15, nu am decat tubulara, ma duc sa il intreb, ba, e buna tubulara de 15, pastele si dumnezeii masii, nu au cheie de 15, fir-ar mama lor sa fie, etc,etc, ia ba tubulara, daa, e buna tubulara, bine ba, completeaza aceste 4 formulare si semneaza de 5 ori aici, aici, si aici si dincolo, da mi si buletinul sa ii fac o copie, gata, ia cheia, uite ba, am adus cheia, hai sa ne apucam, ba boule, ti a dat de 16 nu de 15, tu nu te uiti ce iei, du te inapoi, bai nene, mi ai dat cheie de 16 nu de 15, nu cred, faceti bancuri, uite ba boule cheia, e de 16, ciudat, e de 16, sa verific in depozit, sa ii ia dracu, toata cutia cu cu chei de 16 desi pe ea scrie ca sunt de 15" Nota: dialog experimentat de mine personal, toata viata m-am urat ca nu am putut inregistrat fazele.