Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Sindromul Google

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    39

Implicit Sindromul Google

Se pare ca ultimele update-uri Google fac victime in randul detinatorilor de site-uri.

In urma cu 2 zile un nene s-a gandit sa isi faca reclama pe un forum pe care il moderez. I-au fost sterse mesajele. Mai departe urmeaza partea amuzanta. Am primit 3 mailuri de la un domn care se pare ca e administratorul firmei si se ocupa si de seo... pardon... de spam.

Primul mesaj:

"Buna ziua,

Mi-am facut ieri cont pe ... si mi-am pus doua reclame la categoria mysite de promovare si am fost totusi categorizat ca spam. De ce? Doresc de asemenea sa stiu de ce am fost categorizat ca spam si nu mi se mai permite sa sterg articolele respective.
    Rog Raspuns"

Al doilea mesaj:

"Doresc stergerea contului creat cu acest email deoarece am postat pe forum acolo unde trebuie cu reclama site-ului si totusi am fost notat ca spam. Rog Corectie si corectare din partea dumneavoastra.
    Am fost contactat din partea unui operator de la voi care a spus spam si eu i-am explicat situatia.
    Rog corectie si stergere postari si scuzele mele pentru situatia creata. Nu o sa mai postez la voi si nici nu o sa mai creez datorita lipsei unei colaborari."

Ultimul mesaj:

"Buna seara,

Din pacate google-ul a luat nota de nemultumirea dvs fata de noi si nea penalizat.... destul de rau as putea zice, in conditiile in care eram pe pagina 3 la cautarile cuvantului "pliante", cu site-ul ..., iar acum suntem pe pagina 48....

Va rog, omeneste vorbind, sa ne scuzati pentru greseala facuta si sa stergeti petitia facuta google-ului la adresa noastra.

Imi cer scuze pentru indrazneala ca v-am rugat acest lucru, dar chiar nu am avut intentia sa gresim fata de dumneavoastra.
    In speranta ca ne veti intelegege, va multumim anticipat,"

Cristian D este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th May 2012
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    34
    Posturi
    293
    Putere Rep
    0

Implicit

Pff, trebuie neaparat sa-mi spui si mie forumul...

crt
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Cristian D Vezi Post
    Pff, trebuie neaparat sa-mi spui si mie forumul...
    Nu va riscati ca vedeti ce se intampla

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Scuzati-mi interventia care poate parea cam acida venita din partea unuia care nu se crede expert seo ori webmaster, dar citind comunitatile de acest profil din Romania, asta este nivelul si astea sunt reactiile.
    Chiar in acest moment poti vedea o sumedenie de utilizatori care sustin ca au fost penalziati "degeaba". Poate ma insel, insa nu am auzit si nici nu am vazut persoane care fac optimizare omeneste, fara abuzuri si fara exagerari, sa se planga ca au fost penalizati ori ca i-a sabotat Google. De altfel nici de site-uri mari de orice nisa / fel / structura nu am auzit sa fi fost penalizate. Chiar am rugamintea ca cineva in masura, cu experienta peste nivelul meu de novice sa-mi explice acest fenomen, chiar ma intereseaza.

De ce unii sunt penalizati si ceilalti nu? Din punctul meu de vedere sa cazi de pe prima pagina pe 100, 500, 700, cum am vazut in ultimele zile mi se pare de domeniul fantasticului, in urma cu ceva timp chiar am incercat cu un domeniu sa vad daca pot ajunge pe ultimele pagini si nu am reusit, oricat m-am straduit.
    Ultima modificare făcută de Kaa; 1st October 2012 la 22:22.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de crt Vezi Post

...eram pe pagina 3 la cautarile cuvantului "pliante", cu site-ul ..., iar acum suntem pe pagina 48....

Va rog, omeneste vorbind, sa ne scuzati pentru greseala facuta si sa stergeti petitia facuta google-ului la adresa noastra.
    Sublim

Desi la o adica il inteleg mai bine acum pe om, cand "m-am reactivat" dupa 25 de ani pe un forum de electronica.
    Exista multe domenii unde suntem incepatori.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

crt
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    39

Implicit

Si eu il inteleg dar nu stiu ce are cu mine

@Kaa - Nu toti obisnuiesc sa se planga. Sunt multi care incearca sa analizeze situatia si sa gaseasca solutii. Ultimele update-uri i-au afectat si pe cei cu experienta in domeniu. Pana la urma noi dansam dupa cum ne canta Google.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Chiar in acest moment poti vedea o sumedenie de utilizatori care sustin ca au fost penalziati "degeaba". Poate ma insel, insa nu am auzit si nici nu am vazut persoane care fac optimizare omeneste, fara abuzuri si fara exagerari, sa se planga ca au fost penalizati ori ca i-a sabotat Google.
    Eu am fost penalizat de google pe un site optimizat corect, fara advertoriale, fara link-uri platite, doar vreo 5 articole publicate pe site-uri relevante, si cateva comentarii nofollow fara cuvant cheie la articole relevante.
    Singurul meu "pacat" la acel site, este in doua pagini am link-uri de afiliere. Doar doua pagini mai rankeaza, de la 500 unici zilnic a cazut la 50, iar la majoritatea cautarilor am disparut (eu nu ma caut dupa pagina 4)
    Dar google are si el motivele lui.
    La restul site-urilor lovite, consider ca am destule greseli, si pana la urma este dreptul lui.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Cristian D este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th May 2012
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    34
    Posturi
    293
    Putere Rep
    0

Implicit

La cate update-uri in ultimul timp....google o crede ca ne place sa dansam zilnic

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Acele 2 link-uri de afiliere le ai scurtate cu ceva gen bit.ly sau pus link-ul de afiliat direct? Multumesc!
    Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Eu am fost penalizat de google pe un site optimizat corect, fara advertoriale, fara link-uri platite, doar vreo 5 articole publicate pe site-uri relevante, si cateva comentarii nofollow fara cuvant cheie la articole relevante.
    Singurul meu "pacat" la acel site, este in doua pagini am link-uri de afiliere. Doar doua pagini mai rankeaza, de la 500 unici zilnic a cazut la 50, iar la majoritatea cautarilor am disparut (eu nu ma caut dupa pagina 4)
    Dar google are si el motivele lui.
    La restul site-urilor lovite, consider ca am destule greseli, si pana la urma este dreptul lui.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Scurtate cu tinyurl.com, dar nu conteaza asta, google citeste prescurtarile astea, si asta nu incalca cu nimic TOS google, mai ales ca si google are un astfel de serviciu de scurtare url
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Inca un fenomen pe care nu-l inteleg.
    Site-urile ziarelor de ce nu sunt penalizate? Ma refer la prosport si toata acea gramada de site-uri din footer.
    Am vazut acolo greseli imense pentru care normal ar fi trebuit sa fie penalizati - reclame peste reclame, articole identice pe prosport, sport cat si pe celelalte ale trustului care nu au deloc legatura cu subiectul, zeci de link-uri, spam-uri in comentarii. Conteaza ca au multe vizite directe? Ca au foarte multi vizitatori care revin pe site este evident un avantaj, cei de la Google au declarat clar ca aceste "reveniri" sunt o dovada ca site-ul ofera un continut bun si relevant, dar chiar atat?

Referitor la link-urile de afiliere:
    Google believes that pure affiliate websites do not provide additional value for web users, especially if they are part of a program that distributes its content to several hundred affiliates. Because a search result could return multiple sites, all with the same content, they create a frustrating user experience.
    Insa am tot citit pe blogurile externe si am vazut ca sunt cateva solutii prin care poti ascunde link-urile de afiliere de pe site. Ma gandeam sa le folosesc chiar daca site-ul nu se va baza intr-o proportie exagerata pe afiliere.

Inteleg ca este posibil ca unii sa fie penalizati "gratuit", este un sistem automatizat care nu poate acoperi toate bresele, dar totusi procentul celor care spun ca au fost penalizati degeaba este prea mare sa fie adevarat. Din 10 penalizati 7-8 vor spune ca ei nu au facut nimic gresit.
    Pe langa asta, de luni bune citesc frecvent peste 10 bloguri / site-uri de seo si tot nu as putea garanta ca stiu tot ori ca as putea construi un site 100% valid din punct de vedere al optimizarii.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 48
    Ultimul Post: 18th December 2015, 10:34
  2. Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 2nd June 2012, 13:24
  3. google amendat in Franta pentru ca ofera Google Maps gratis
    De alarma în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 6th February 2012, 14:02
  4. Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 1st December 2009, 11:24
  5. Google AdWords pentru domenii care au Google AdSense