Inca un fenomen pe care nu-l inteleg.
Site-urile ziarelor de ce nu sunt penalizate? Ma refer la prosport si toata acea gramada de site-uri din footer.
Am vazut acolo greseli imense pentru care normal ar fi trebuit sa fie penalizati - reclame peste reclame, articole identice pe prosport, sport cat si pe celelalte ale trustului care nu au deloc legatura cu subiectul, zeci de link-uri, spam-uri in comentarii. Conteaza ca au multe vizite directe? Ca au foarte multi vizitatori care revin pe site este evident un avantaj, cei de la Google au declarat clar ca aceste "reveniri" sunt o dovada ca site-ul ofera un continut bun si relevant, dar chiar atat?
Referitor la link-urile de afiliere:
Insa am tot citit pe blogurile externe si am vazut ca sunt cateva solutii prin care poti ascunde link-urile de afiliere de pe site. Ma gandeam sa le folosesc chiar daca site-ul nu se va baza intr-o proportie exagerata pe afiliere.Google believes that pure affiliate websites do not provide additional value for web users, especially if they are part of a program that distributes its content to several hundred affiliates. Because a search result could return multiple sites, all with the same content, they create a frustrating user experience.
Inteleg ca este posibil ca unii sa fie penalizati "gratuit", este un sistem automatizat care nu poate acoperi toate bresele, dar totusi procentul celor care spun ca au fost penalizati degeaba este prea mare sa fie adevarat. Din 10 penalizati 7-8 vor spune ca ei nu au facut nimic gresit.
Pe langa asta, de luni bune citesc frecvent peste 10 bloguri / site-uri de seo si tot nu as putea garanta ca stiu tot ori ca as putea construi un site 100% valid din punct de vedere al optimizarii.

Răspunde cu citat