@starnet - nu cred ca un motor de cautare nou ar fi o optiune. Simt ca e prea greu si trebuie implicare prea mare, iar rezultatele care vor aparea cine stie cand e posibil sa ii faca pe multi sa abandoneze proiectul.
@Toto - cu mentalitatea de "capul plecat" nu cred ca ajungem decat la gunoi cand o vrea google sa ne arunce.
Tot ce as fi vrut ar fi fost ca Google sa nu detina monopolul. Sa gasim o modalitate sa recomadnam tuturor (aici dau un exemplu) sa foloseasca Yahoo pentru a cauta produse si Bing pentru a cauta locuri pe harta.
In felul asta nu am fi 100% la discretia Google. Repet: daca gresesti o virgula iti poti pierde afacerea.
In momentul de fata, daca EU am boala pe TINE (e un exemplu, n-am nimic cu tine), pot sa fac negative SEO si cu vreo 30$ sa te fac sa iti scada vizitele pe site-ul tau "de suflet" la 50%. Mai mult, pot sa fac orice site romanesc sa isi piarda pozitiile pe orice keyword vrei tu. (na, sa zicem cu exceptia brandului in sine).
In conditiile astea, daca EU, care nu sunt vreun mester programator sau vreun hacker - daca eu pot, ma gandesc cat de vulnerabile sunt afacerile celor care chiar castiga o paine din ceva site-uri.
Daca ar fi un 20% din piata acoperit de alte motoare de cautare, oamenii aia ar avea un fel de asigurare - daca nu fac prostii, mai vand si ei o cana, o batistuta, un tablou.
Chiar si Google zice sa nu te bazezi numai pe el. Si zice bine. Atunci hai sa ne bazam pe altceva. Pe ce? Ai alternative? Un director web foarte popular in Ro? Io nu stiu, paote imi sugerati voi. Un portal unde sa te poti lista? Un portal care sa ofere ceva rezultate business, unde lumea chiar sa intre sa aleaga produse/servicii? Io nu stiu frate nimic in Romania care sa inlocuiasca Google. Hai sa ne facem.
Nu va place motor de cautare - hai sa ne facem cel mai jmecher portal, cel mai jmecher director. Ceva, sa fim toti asigurati ca nu murim de foame daca gresim virgula aia.

Răspunde cu citat
asta referitor la cei cu atitudine de "hai sa facem noi".. Ok, facem, si la prima chestiune care nu-i convine lui X s-au stricat jocurile. Poate sunt eu mai pesimist, desi.. multi mi-au mai spus ca sunt un optimist si un visator, nu pesimist... ma rog...