Pagina 10 din 23 PrimulPrimul ... 8910111220 ... UltimulUltimul
Rezultate 91 la 100 din 224

Subiect: Cum convingem populatia ca Google nu este singura optiune?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@starnet - nu cred ca un motor de cautare nou ar fi o optiune. Simt ca e prea greu si trebuie implicare prea mare, iar rezultatele care vor aparea cine stie cand e posibil sa ii faca pe multi sa abandoneze proiectul.

@Toto - cu mentalitatea de "capul plecat" nu cred ca ajungem decat la gunoi cand o vrea google sa ne arunce.
    Tot ce as fi vrut ar fi fost ca Google sa nu detina monopolul. Sa gasim o modalitate sa recomadnam tuturor (aici dau un exemplu) sa foloseasca Yahoo pentru a cauta produse si Bing pentru a cauta locuri pe harta.

In felul asta nu am fi 100% la discretia Google. Repet: daca gresesti o virgula iti poti pierde afacerea.
    In momentul de fata, daca EU am boala pe TINE (e un exemplu, n-am nimic cu tine), pot sa fac negative SEO si cu vreo 30$ sa te fac sa iti scada vizitele pe site-ul tau "de suflet" la 50%. Mai mult, pot sa fac orice site romanesc sa isi piarda pozitiile pe orice keyword vrei tu. (na, sa zicem cu exceptia brandului in sine).
    In conditiile astea, daca EU, care nu sunt vreun mester programator sau vreun hacker - daca eu pot, ma gandesc cat de vulnerabile sunt afacerile celor care chiar castiga o paine din ceva site-uri.

Daca ar fi un 20% din piata acoperit de alte motoare de cautare, oamenii aia ar avea un fel de asigurare - daca nu fac prostii, mai vand si ei o cana, o batistuta, un tablou.

Chiar si Google zice sa nu te bazezi numai pe el. Si zice bine. Atunci hai sa ne bazam pe altceva. Pe ce? Ai alternative? Un director web foarte popular in Ro? Io nu stiu, paote imi sugerati voi. Un portal unde sa te poti lista? Un portal care sa ofere ceva rezultate business, unde lumea chiar sa intre sa aleaga produse/servicii? Io nu stiu frate nimic in Romania care sa inlocuiasca Google. Hai sa ne facem.

Nu va place motor de cautare - hai sa ne facem cel mai jmecher portal, cel mai jmecher director. Ceva, sa fim toti asigurati ca nu murim de foame daca gresim virgula aia.
    Trust, but verify.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

Implicit

Dane, sunt 110% de acord cu tine... Este EXACT ce imi doresc si eu, doar ca de la a-ti dori la a face e cale luuuunga. Este foarte greu... ce zic eu greu.. e 90% imposibil. V-am spus, pentru o idee care sta in picioare am toata disponibilitatea. Acord timp cacalau, bag bani, codez, orice!

In plus, oric e lucru amestecat... asta referitor la cei cu atitudine de "hai sa facem noi".. Ok, facem, si la prima chestiune care nu-i convine lui X s-au stricat jocurile. Poate sunt eu mai pesimist, desi.. multi mi-au mai spus ca sunt un optimist si un visator, nu pesimist... ma rog...

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    47

Implicit

Nu avem foarte multi ISP-i in ro deci cu ajutorul lor s-ar putea impinge un motor bun. Clicknet are cu okidoki ceva legatura si stiu ca am net de la ei iar la pagini de eroare(sau ceva de genu) imi deschide rezultate okidoki.

In alta ordine de idei se putea si inca se mai poate includerea de alte strategii decat seo si atat. Cine va opreste din contruirea unei liste de abonati care ar aduce in timp valoare reala atat in trafic cat si in vanzari/conversii. Avem social media care poate ajuta. Normal ca in prima faza vizitatorii vin din google dar cu o strategie buna ii pastrezi sau ii faci sa imprastie vorba despre site. Nu-i atat de greu, zic eu

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

Pana la urma NOI facem internetul, Google doar indexeaza ce producem NOI. E munca NOASTRA si noi ar trebui sa decidem cat valoreaza, nu Google. Ca daca eu muncesc juma de an sa ridic un site si i se scoala lu Google ca nu am pus bine nu's ce virgula - munca mea s-a dus dracu, corect?
    Daca priviti subiectul asta pe baza acestor afirmatii, cred eu ca reply-urile vor fi altele. Nu doar "cu ce sa schimbam" si "de ce sa-l schimbam".

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Simplu ....

User-agent: *
    Disallow: /

... dar Google este si va fi pentru mult timp prima optiune .. asa ca wakeup ... si spor la SEO
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@captain Obvious - si care e a doua optiune? Ca stim toti ca Google este si va ramane prima. Noi discutam aci despre a doua, a treia...
    Trust, but verify.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Salutare,

Ma bucur sa vad atata determinare in a da oferi userilor o alternativa la Google insa userul va merge intodeauna cu cei puternici nu cu cei care le doresc intr-adevar binele deoarece manipularea continua a creat spiritul de turma. Companii cu bugete de ornidul miliardelor de dolari au incercat sa "fure" o felie cat de mica de la Google si nu au reusit.

Google merge mai departe si cred cu tarie ca si noi ar trebui sa facem asta, nu cred ca ceea ce trebuie sa cautam este o altenativa ci sa incercam sa intelegem ce vrea Google de la noi de asa natura incat sa fim multumiti de el cum am fost si pana acum. Nu mai sunt demult fan Google (si nici nu mai folosesc adsense) insa astazi Google face regulile. Din pacate pe Romania nu exista un program de afiliere ca alternativa si de aceea multi dintre webmasteri care au site-uri pentru adsense vrea ca Google sa moara.

Update-ul de ieri a "omorat" multe site-uri vechi al caror continut era unic si in momentul de fata este o intreaga bulibaseala la nivel global. Citeam pe un forum ca din cauza a ceea ce a facut Google unii vor sa se sinucida

Una peste alta la mine pe Romania am avut urcari cu 2 site-uri si o cadere pentru altul. Pe com am avut o singura cadere semnificativa in rest s-au mentiunut si unele au intrat pe prima pagina.

In concluzie astept cu interes sa vad ce strategii de promovare mai stau in picioare dupa acest update.

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

iPhone Siri si sistemele asemanatoare .... Bing o sa lanseze in curand un sistem asemanator Siri pentru desktopuri foarte puternic ...
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de karismasand Vezi Post
    astept cu interes sa vad ce strategii de promovare mai stau in picioare dupa acest update.
    Aceleasi ca pana acum. S-a schimbat foarte putin, nimic de speriat.

Concluzionez totusi cu parere de rau ca majoritatea nu realizeaza pericolul monopolului si nici puterea comunitatii de a schimba internetul romanesc. Ne place sa avem conducator suprem
    Trust, but verify.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post

Concluzionez totusi cu parere de rau ca majoritatea nu realizeaza pericolul monopolului si nici puterea comunitatii de a schimba internetul romanesc. Ne place sa avem conducator suprem
    Poate oamenii sint sceptici la "hai sa facem" cand regula romaneasca e "fac".
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Pagina 10 din 23 PrimulPrimul ... 8910111220 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. extensie .php la o singura pagina
    De palex1988 în forumul WordPress
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 29th January 2012, 11:09
  2. Rezultate pe o singura pagina
    De 100R în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 27th August 2011, 16:27
  3. Google - optiune de blocat anumite site-uri din search.
    De Florin Traian în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 26th March 2011, 15:56
  4. Care este singura si cea mai buna metoda?
    De Popescu Marian în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th April 2008, 10:21
  5. Noua optiune de la google
    De biaterm în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th September 2006, 18:06

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii