Pagina 20 din 23 PrimulPrimul ... 101819202122 ... UltimulUltimul
Rezultate 191 la 200 din 224

Subiect: Cum convingem populatia ca Google nu este singura optiune?

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Pe 9gag.com despre wolframalpha.com 9GAG - One of the best sites ever!

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

E clar ca avem nevoie de alternative, in caz ca Google decide sa de scoata pe usa din dos, sa ne penalizeze, sa ne ramana macar o sursa de trafic. Daca Google ne penalizeaza noi incetam sa mai existam in online, asta e realitatea azi, pentru cei mai multi.

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit

Sunt sanse ca Facebook-ul sa devina cealalta alternativa, dar nu este deloc imposibil sa facem ceva doar pe .ro

Avand in vedere ca conceperea unui nou motor de cautare este foarte dificila si necesita resurse de care nu dispunem, indicat ar fi sa incepem sa promovam unul deja existent, anume Yahoo sau Okidoki (daca doriti sa fie romanesc) caruia, in timp, i se vor atasa diverse aplicatii pe care le are si Google

Metode de promovare ar fi:

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    1. Maine il contactam pe Guta si Minune si ii puneam sa fac fiecare cateva manele cu versuri de genul "Numai smecherii cauta pe yahoo, si fraierii pe google" in 48 ore yahoo capata o cota de piata de 10% (20% din manelisti) iar in 3 luni ajunge la 30%
    2. Spunem ca google este omul lui Basescu si slujeste PDL, iar yahoo este cinstit si curat si gata aia spalati pe creier de antene vor folosi doar yahoo, si mai castiga yahoo 20%
    3. Lansam zvonul ca google ascunde in logo 666 si este unealta satanei, iar yahoo este raiul pe pamant si mai castiga yahoo 20%
    Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Daca facem un motor de cautare crestin ortodox si il si sfintim batem orice concurenta.
    Mai in gluma, mai in serios, sunt MULTI crestini care s-ar lasa influentati daca acest motor de cautare ar sustine cumva crestinismul

Citat Postat în original de Vali D Vezi Post
    Banuiesc ca sunt multi membrii pe aici care au fel si fel de "relatii". O idee ca asta ar merge "din casa in casa".

Si "publicitatea" vine de la sine, va spune eu. Si mai exact:
    1. Il rogi frumusel pe chinezu sa scrie despre el.
    2. Te duci la zoso si/sau arhi si il mituiesti/ameninti sa-ti faca publicitatea. Totusi, va spun sigur ca vor scrie din proprie initiativa.
    3. Le ceri ajutorul si mai marilor site-uri (eMag, okazii, etc). Sunt sigur ca vor tine cu draga inima un banner la ei (mai ales daca le mai oferi "ceva" in schimb.
    4. Datacentere? Cauta un sponsor. Pun pariu ca vor fi multi care ar fi 'incantati' sa sustina motorul.
    3. Trimiti o stire la ziar.
    4. Inca una la un radio.

Si inca de la inceput se creaza buzz-ul.
    E relativ simplu daca vor hotari sa se implice suficiente persoane dedicate acestui lucru.

Ganditi-va ca orice se scrie pe forum se citeste de alti mii/zeci de mii de utilizatori ai internetului care nu sunt inregistrati si care actual nu sunt multumiti de serviciile Google.

E suficient sa se inceapa o campanie si toti membrii forumului si multi dintre cititori sa posteze pe site-urile/blogurile personale cate un post despre cat de naspa e Google si cat de bun e Yahoo/Okidoki (eu chiar mai devreme am trimis o cerere la Okidoki sa-mi indexeze un site)

Ganditi-va cate milioane de utilizatori ar vedea intr-o luna tot ce se scrie, mai ales ca la o asemenea campanie, inevitabil vor ajunge sa scrie si ziarele despre asta si GARANTAT chiar si radiourile si televiziunile ar comenta ceva, fara interventia directa a noastra.
    Daca nu, exista un site de comunicate (nu mai stiu care dintre ele) care pe cativa euro iti trimit stirea la aproape 3000 de jurnalisti, dintre care e suficient sa dea tonul 10 dintre ei, pentru ca ulterior stirea sa se propage la nivel national.

Plus ca ar mai fi variante:
    - Vali si toti cei care aduc like-uri sa ofere un discount pentru cei ce sustin cauza noastra
    - Toti cei care afiseaza deja casuta cu Okidoki o pot inlocui cu un banner mai vizibil in schimbul unei afisari preferentiale in cautari, echivalentul adwords din dreapta cautarilor de pe Google ( DE EX - NU SARITI LA GAT ) - si procedat in acelasi stil pe toate nisele - sunt ferm convins ca DACA se vor oferi DOAR 2 locuri preferentiale pe fiecare nisa, la amploarea pe care o va lua "zvonul", vor fi destul de usor de atras 2 dintre gigantii din fiecare nisa.
    - Alternativa la afisarile preferentiale - sa garantam 500 de posturi pe luna pe 500 de bloguri diferite in care sa se promoveze un anumit brand in schimbul afisarii acelui banner
    - Mai zicea cineva de instalarea pe calculatoarele noi a unui browser, cu Yahoo/Okidoki ca motor de cautare prestabilit - sunt sigur ca se poate oferi ceva "atragator" in schimbul acestui lucru - va trebui o sedinta de brainstorming
    - Retelele de socializare s-ar putea umple destul de repede cu mesaje de promovare si ar ajunge sa discute mii si mii despre asta
    - Insasi Seopedia daca ar promova asa ceva printr-un banner atragator (vad ca e spatiu), startul ar fi unul mult mai rapid

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Daca mai invatam webmasterii sa foloseasca si forme de monetizare romanesti, cu atat mai bine. Google va pierde astfel si de pe piata romaneasca de advertising.
    Daca incepe sa circule vorba unui astfel de "proiect" in masa, se vor gasi cativa magnati in online care sa creeze un serviciu BUN, asemanator Adsense/Adwords numai pe Romania, eventual si un serviciu de email, calendar .. etc
    Okidoki iti da si posibilitatea sa faci bani cu site-ul tau okidoki

Am obosit
    Variante sunt si se mai pot gasi ... trebuie doar sa vreti !!!
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Puterea comunitatii este enorma. Colaborand cu mai multi useri imi dau seama de puterea de acoperire si de potential si realizez ca este pur si simplu in puterile noastre sa schimbam jocurile, chiar daca pentru unii pare ceva fantezist.

Cei care sunt Pro - Monopolul Google au inteles gresit ideea. Ei cred ca Google ar trebui inlocuit complet, blabla.
    Eu zic ca daca atingem un 10% din piata cu alt motor de cautare / pagina de start / director web - se numeste ca am schimbat soarta webului romanesc.
    Zic si eu, nu's expert in asa ceva
    Trust, but verify.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Ok, haideti sa vedem de unde incepem. Eu unul sunt dispus sa si muncesc (acolo unde ma pricep), sa acord si unele sume de bani (cat de putin) si sa imi risc toate proiectele mele din online acestui scop. Cu siguranta si altii sunt dispusi sa faca acest lucru.

Trebuie sa ne gandim concret ce anume proiect vom lansa, ce facilitati, cum il vom distribui.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    si sa imi risc toate proiectele mele din online acestui scop.
    uau... cat eroism Hai bre, fi serios.. cati ani ai?

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Ca idee, proiecte exista.
    Pe care le sustinem si in ce scop?
    Din trecut: Judy.ro - cu greseli si poticneli, acum vad ca si-a revenit.
    Din trecutul apropiat, proiectul unui coleg de forum: Proiect triplu (motor de cautare si nu numai) pe moment in pauza.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    43

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Din trecut: Judy.ro - cu greseli si poticneli, acum vad ca si-a revenit.
    Nu chiar, foloseste scriptul Inout Search Engine, uite demo.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

oky, nu-i bun.
    Il ajutam atunci pe colegul care a incercat deja sau alte motoare mai vechi ale actualilor colegi?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

newbb1e este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th December 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    38
    Putere Rep
    0

Implicit

eh sunt tare curios care o sa fie rezultatul discutiei.

@dan

ma bucur ca ai inteles ceea ce vroiam sa spun prin intermediul topicului in care imi prezentam tentativa de site.

@AntonioTony

din cat ma pricep eu la social media facebook-ul e pe val, iar caderea google, semi-esecul google + fac probabil doar sa adanceasca "minusurile" gigantului si a vulnerabilitatilor acestuia.

Pagina 20 din 23 PrimulPrimul ... 101819202122 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. extensie .php la o singura pagina
    De palex1988 în forumul WordPress
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 29th January 2012, 11:09
  2. Rezultate pe o singura pagina
    De 100R în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 27th August 2011, 16:27
  3. Google - optiune de blocat anumite site-uri din search.
    De Florin Traian în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 26th March 2011, 15:56
  4. Care este singura si cea mai buna metoda?
    De Popescu Marian în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th April 2008, 10:21
  5. Noua optiune de la google
    De biaterm în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th September 2006, 18:06

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii