Pe 9gag.com despre wolframalpha.com 9GAG - One of the best sites ever!
Pe 9gag.com despre wolframalpha.com 9GAG - One of the best sites ever!
E clar ca avem nevoie de alternative, in caz ca Google decide sa de scoata pe usa din dos, sa ne penalizeze, sa ne ramana macar o sursa de trafic. Daca Google ne penalizeaza noi incetam sa mai existam in online, asta e realitatea azi, pentru cei mai multi.
Sunt sanse ca Facebook-ul sa devina cealalta alternativa, dar nu este deloc imposibil sa facem ceva doar pe .ro
Avand in vedere ca conceperea unui nou motor de cautare este foarte dificila si necesita resurse de care nu dispunem, indicat ar fi sa incepem sa promovam unul deja existent, anume Yahoo sau Okidoki (daca doriti sa fie romanesc) caruia, in timp, i se vor atasa diverse aplicatii pe care le are si Google
Metode de promovare ar fi:
Mai in gluma, mai in serios, sunt MULTI crestini care s-ar lasa influentati daca acest motor de cautare ar sustine cumva crestinismul
E relativ simplu daca vor hotari sa se implice suficiente persoane dedicate acestui lucru.
Ganditi-va ca orice se scrie pe forum se citeste de alti mii/zeci de mii de utilizatori ai internetului care nu sunt inregistrati si care actual nu sunt multumiti de serviciile Google.
E suficient sa se inceapa o campanie si toti membrii forumului si multi dintre cititori sa posteze pe site-urile/blogurile personale cate un post despre cat de naspa e Google si cat de bun e Yahoo/Okidoki (eu chiar mai devreme am trimis o cerere la Okidoki sa-mi indexeze un site)
Ganditi-va cate milioane de utilizatori ar vedea intr-o luna tot ce se scrie, mai ales ca la o asemenea campanie, inevitabil vor ajunge sa scrie si ziarele despre asta si GARANTAT chiar si radiourile si televiziunile ar comenta ceva, fara interventia directa a noastra.
Daca nu, exista un site de comunicate (nu mai stiu care dintre ele) care pe cativa euro iti trimit stirea la aproape 3000 de jurnalisti, dintre care e suficient sa dea tonul 10 dintre ei, pentru ca ulterior stirea sa se propage la nivel national.
Plus ca ar mai fi variante:
- Vali si toti cei care aduc like-uri sa ofere un discount pentru cei ce sustin cauza noastra
- Toti cei care afiseaza deja casuta cu Okidoki o pot inlocui cu un banner mai vizibil in schimbul unei afisari preferentiale in cautari, echivalentul adwords din dreapta cautarilor de pe Google ( DE EX - NU SARITI LA GAT) - si procedat in acelasi stil pe toate nisele - sunt ferm convins ca DACA se vor oferi DOAR 2 locuri preferentiale pe fiecare nisa, la amploarea pe care o va lua "zvonul", vor fi destul de usor de atras 2 dintre gigantii din fiecare nisa.
- Alternativa la afisarile preferentiale - sa garantam 500 de posturi pe luna pe 500 de bloguri diferite in care sa se promoveze un anumit brand in schimbul afisarii acelui banner
- Mai zicea cineva de instalarea pe calculatoarele noi a unui browser, cu Yahoo/Okidoki ca motor de cautare prestabilit - sunt sigur ca se poate oferi ceva "atragator" in schimbul acestui lucru - va trebui o sedinta de brainstorming
- Retelele de socializare s-ar putea umple destul de repede cu mesaje de promovare si ar ajunge sa discute mii si mii despre asta
- Insasi Seopedia daca ar promova asa ceva printr-un banner atragator (vad ca e spatiu),startul ar fi unul mult mai rapid
Daca incepe sa circule vorba unui astfel de "proiect" in masa, se vor gasi cativa magnati in online care sa creeze un serviciu BUN, asemanator Adsense/Adwords numai pe Romania, eventual si un serviciu de email, calendar .. etc
Okidoki iti da si posibilitatea sa faci bani cu site-ul tau okidoki
Am obosit
Variante sunt si se mai pot gasi ... trebuie doar sa vreti !!!
Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.
Puterea comunitatii este enorma. Colaborand cu mai multi useri imi dau seama de puterea de acoperire si de potential si realizez ca este pur si simplu in puterile noastre sa schimbam jocurile, chiar daca pentru unii pare ceva fantezist.
Cei care sunt Pro - Monopolul Google au inteles gresit ideea. Ei cred ca Google ar trebui inlocuit complet, blabla.
Eu zic ca daca atingem un 10% din piata cu alt motor de cautare / pagina de start / director web - se numeste ca am schimbat soarta webului romanesc.
Zic si eu, nu's expert in asa ceva![]()
Trust, but verify.
Ok, haideti sa vedem de unde incepem. Eu unul sunt dispus sa si muncesc (acolo unde ma pricep), sa acord si unele sume de bani (cat de putin) si sa imi risc toate proiectele mele din online acestui scop. Cu siguranta si altii sunt dispusi sa faca acest lucru.
Trebuie sa ne gandim concret ce anume proiect vom lansa, ce facilitati, cum il vom distribui.
Ca idee, proiecte exista.
Pe care le sustinem si in ce scop?
Din trecut: Judy.ro - cu greseli si poticneli, acum vad ca si-a revenit.
Din trecutul apropiat, proiectul unui coleg de forum: Proiect triplu (motor de cautare si nu numai) pe moment in pauza.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Nu chiar, foloseste scriptul Inout Search Engine, uite demo.
oky, nu-i bun.
Il ajutam atunci pe colegul care a incercat deja sau alte motoare mai vechi ale actualilor colegi?
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
eh sunt tare curios care o sa fie rezultatul discutiei.
@dan
ma bucur ca ai inteles ceea ce vroiam sa spun prin intermediul topicului in care imi prezentam tentativa de site.
@AntonioTony
din cat ma pricep eu la social media facebook-ul e pe val, iar caderea google, semi-esecul google + fac probabil doar sa adanceasca "minusurile" gigantului si a vulnerabilitatilor acestuia.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)