Poate fi o varianta si folosirea acestor sisteme pe un stick cu usb 3 ?? Sunt momentan pe telefon iar pt a insirui toate detaliile ar dura prea mult. Tu ce ai alege linux + virtual machine sau windows + linux pe un hard sau stick in cazul meu.
Poate fi o varianta si folosirea acestor sisteme pe un stick cu usb 3 ?? Sunt momentan pe telefon iar pt a insirui toate detaliile ar dura prea mult. Tu ce ai alege linux + virtual machine sau windows + linux pe un hard sau stick in cazul meu.
Eu am ales deja Ubuntu + un VirtualBox cu windows la care ii dau drumu de obicei cand nu-mi ajunge Gimp si vreau sa ma joc in Adobe Fireworks sau cand vreau sa vad daca ceva merge si in Internet Explorer. E bine sa ai cel putin 4 Giga de ram pt asta.
Caut cu jingle.ro.
O sa fac un test si o sa iti zic, problema e ca am chiar 4 si doar atat, sa vedem care o sa fie rezultatele.
Daca va jucati cu virtualizari va recomand sa ridicati memoria la 8Gb (acolo unde se poate). In alta ordine de idei prefer sa fac sistem Win cu VMWare ruland linux in loc de varianta inversa.
Pentru ca eu personal folosesc mult mai mult Windows-ul (in concluzie prefer sa faca el managementul memoriei RAM) si apoi e mult mai usor sa ii fac backup linuxului in varianta asta comparativ cu solutia inversa.
De ce sa nu folosesc filezilla? Eu il folosesc de foarte mult timp.
O data pe luna, sau chiar de 2 ori, ma trezesc cu fisiere fantoma pe server. Cei de la hosting ma atentioneaza mereu. Eu sterg la greu acele fisiere, le modific..etc
- Am reinstalat windowsul
- Am reinstalat wordpress-ul
- Am sters si schimbat thema site-ului
- Am schimbat hostul
...si inca am probleme.
Ce ar trebui sa fac sa ma feresc?
Acum voi schimba si clientul ftp.
Vand Advertoriale (pr 5)
Domnilor, in foarte multe cazuri (majoritatea, as spune), infectia apare ca urmare a managementului defectuos al parolelor la user;
Degeaba ai parole complexe daca folosesti FTP si le trimiti in text clar pe retea;
Degeaba ai parole supercomplicate daca de pe acelasi calculator te dai si pe site-uri xxx, de unde poti lua un keylogger fara macar sa stii;
In final, baietii obtin parola (parolele) si modifica extrem de rapid fisiere de pe site; ganditi-va ca -de exemplu- fisierul index.php este descarcat prin FTP de la un IP din China si peste 5 secunde este urcat inapoi, gata modificat cu un iframe, de pe un IP de Thailanda.
Personal folosesc si eu o solutie de virtualizare (WMware Workstation), pe infrastructura Windows si o masina Linux pentru lucrul pe site-uri.
Recomand VMware Player (gratuit) daca aveti masini cu sistem de operare Windows; pentru Linux, aveti virtualizare nativa, trebuie doar nitica scoala.
Sfaturile de mai jos se refera mai mult la comportament, nedepinzand foarte mult de sistemul de operare folosit.
Asadar
- nu folosesc FTP, ci doar SFTP/SCP; in Windows, cel mai bun program pentru asta este WinSCP;
- ori de cate ori e posibil, nu folosesc parole, ci ma autentific cu perechi de chei SSL publice/private (hoster-ul te poate ajuta la setare);
- de pe masina de lucru nu mă dau pe alte site-uri!
- pe masina de lucru nu am jocuri si nici flash;
- acolo unde e musai sa folosesc parole, folosesc "forgot password" atat inainte, cat si dupa sesiunea de lucru;
In plus, acolo unde FTP nu poate fi evitat, hosterul te poate ajuta (probabil contra cost) cu deschiderea portului FTP doar pentru o plaja redusa de adrese (ale tale) si eventua scanarea suplimentara a fisierelor trimise prin FTP. De asemeena, in firewall-ul CSF pentru servere linux exista o directiva de protectie FTP, in care daca un site este accesat prin FTP de la mai multe adrese IP in timp foarte scurt, accesul FTP este blocat automat.
Sa fiti sanatosi!
.:|:.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)