De 2 saptamani ma confrunt cu o problema la unul din site-urile mele, scadere de trafic de peste 10%, nu gaseam nici un cuvant pe care sa il urmaresc care sa scada in pozitie, unele chiar au crescut, nisa mea a crescut in aceasta perioada cu 10%.
Pentru mine era o scadere fara explicatii, acum o saptamana cineva de la hosting mi-a spus ca antivirusul lui spune ca am un virus pe site, testez cu tot ce pot, inclusiv cu versiunea online a antivirusului folosit de el (AVG) si nu am gasit nimic, am ingnorat subiectul pana cand colegul nostru "paulapadurariu" mi-a spus ca si la el AVG spune ca am virus, ma pun si testez inca o data si nimic, apoi testez cu VirusTotal dar folosind Firefox si cu popup dezactivat si mi se deschide o alta fereastra in care testeaza altfel si imi da si mie raspuns AVG ca am virus, imi dau seama ca este un semnal fals de virus si ma apuc sa incer cateva modificari prin cod.
Astfel am constatat ca prin aplicare de "Minify javascript" antivirusul detecta fals site-ul ca fiind virusat si bloca vizitatorii sa intre pe site probabil prin alaturarea codului din javascript se asemana cu semnatura unui virus.
Si acum incepe sa reinvie traficul, dar am pierdut asa si multi din vizitatorii fideli, care s-au speriat ca site-ul meu este virusat