Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 52

Subiect: Ai emigra?

superbus este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd October 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    49
    Posturi
    810
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post

Fortat de imprejurari, am ajuns la administratia financiara sector 1... cica este modernizata, Dumnezeule, cum era inainte?! Cozi in toate directiile, doua birouri cu 5 scaune rupte, jegoase, lumea scria din picioare, sau pe peretii zeci de formulare, umilinta din toate pozitiile, ghisee cu gemulete puse la nivelul fundului, sa stai cu el in sus sa iti bagi nasul pe geam sa vb cu tanti. Am fost la politie, sa imi schimb buletinul, ma gandeam ca acolo e usa la ghena, in nici un caz de la camera intitulata pompos birou unde se depun actele.

In sfarsit, ati experimentat si voi asta, iar daca ati avut ocazia sa petreceti si ceva timp prin alte tari, sesizati si diferentele.

Planuiesc sa traiesc din veniturile provenite din romania sau din online, nu sa ma iau servicii unde ma mut. De altfel sunt decis sa nu stau intr-un loc anume, cel putin pentru inceput, oscilez relativ mult pentru zona nordica, in speta Suedia, pentru ca este foarte linistita si civilizata dar si pentru clima din zona Barcelona, sau chiar mai jos, spre costa del sol.
    ai grija cu Spania ca si pe aici mai e cate o bucatica de Romania de care doamne fereste sa ai nevoie vreodata

ca guvernul Romaniei isi bate pur si simplu joc de cetatenii ei nu mai e o noutate... mai grav e ca o face si in alte tari civilizate.

Cititi aici un articol despre o experienta personala la Consulatul Romaniei la Madrid : RUSINE ROMANIA !

on topic : pro emigrare

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    47

Implicit

Mai exista totusi o varianta si e una excelenta chiar imbratisata si de cei care fac marketing afiliat (zic de MA pentru ca asta-i domeniul care ma intereseaza) si se numeste digital nomad.
    E populara in afara dar stiu ca Dragos Roua e unul din romanii care deja o fac(e in online omu`)
    Totusi asta implica niste bani si o mentalitate flexibila, dar daca vrei sa experimentezi multe e cea mai buna posibila.

Sa emigrez definitiv undeva n-as face-o, cel putin nu pentru urmatorii 5-10 ani dar probabil o sa fiu nevoit sa o fac in momentul in care n-o sa mai ramana nimic din tara asta. Varianta digital nomad imi place si as vrea sa o si aleg, totusi n-am ajuns la nivelul financiar care sa-mi permita sa-i dau startul. E work in progress

Ca un exemplu la ce vrea Kidu sa faca e Marius Ciocan fostul proprietar Fungift.ro care s-a mutat definitiv in Australia acum cateva luni daca nu ma insel. A vandut cam ce-a avut pe aici si dus a fost cu familie cu tot. Adevarul e ca omul a muncit la viata lui si a avut si ce vinde, dar ideea de plecat e pana la urma cea principala.

buzucan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    27th September 2010
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    94
    Putere Rep
    29

Implicit

Nu m-as muta din Romania. Oricum, aici nu este problema politica...s-a politizat, afecteaza, DAR cel mai mult afecteaza prostia romanului si comunismul.
    Populatia a fost inchisa, n-a avut voie sa faca nimic, cei care au fost la tara au fost mai mult sau mai putin obligati sa treaca la oras. Cum sa pui in 4 pereti unul care a crescut cu vaca? Care n-are educatie?
    scriu pe blog cand n-am ce face ..

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu m-as muta din Romania. Oricum, aici nu este problema politica...s-a politizat, afecteaza, DAR cel mai mult afecteaza prostia romanului si comunismul.
    Populatia a fost inchisa, n-a avut voie sa faca nimic, cei care au fost la tara au fost mai mult sau mai putin obligati sa treaca la oras. Cum sa pui in 4 pereti unul care a crescut cu vaca? Care n-are educatie?
    ai vazut prea multe filme

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Da. N-are sens sa mai spun de ce ( adica sa repet parerile negative de mai sus - sunt lucruri pe care le vedem cu totii, intr-un fel sau altul ).

Avand in vedere ca nu concep sa ma duc in alta parte ca sa matur strada sau mai cine stie ce minune de activitate, am 2 variante:
    1. Urc actualele proiecte si creez altele -> pe scurt continui sa muncesc pe rupte in ideea ca o sa produc suficient ca sa pot sa plec.
    2. Continui sa studiez programare web ( deja am fixat un examen pe PHP pe 12 dec ) pana cand la un moment dat o sa fiu in stare sa am pretentia la un job afara pe domeniu ( stiu ca joburile pe programare afara sunt platite suficient de bine incat sa imi pot face o viata ok acolo ).

Dar o sa spun totusi:
    Aici nu este viata si nici nu cred ca o sa fie vreodata. Stau in centrul Bucurestiului si tot nu-mi place ce vad. Nici nu vreau sa-mi imaginez cum este in alta parte... am vizitat de cateva ori periferia orasului pana la varsta asta si m-a marcat jungla de acolo. Niste salbatici.
    Bine am vazut si locuri mai civilizate in Romania ( evident non-Bucuresti ) dar acolo nu sunt bani. Cred ca cel mai mult mi-a placut Eforie Nord si nu este din cauza marii deoarece am fost si in alte statiuni. Fine, ideea este ca am vazut in linii mari cum sunt lucrurile pe la noi inainte sa-mi formez o perspectiva.

Eu nu stiu cum este mai bine si chiar daca as stii fiecare vede jumatatile paharului in felul sau. Personal prefer sa ma risc decat sa ajung la 40-50 de ani si sa regret ca nu am incercat. Am intalnit deja cativa oameni care puteau sa plece si n-au plecat. Cine a asistat si la acest gen de discutii cred ca intelege perfect, nu stiu cum sa descriu imaginea: nu se plang dar se vede ceva pe fata lor atunci cand povestesc care n-ar trebui sa se vada.

Fine. Intr-un context diferit un prieten mi-a zis o vorba care cred ca este valabila si in discutia actuala: "you can always return!".
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    84

Implicit

Citat Postat în original de buzucan Vezi Post
    de curiozitate, cati ani ai?

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

In Iasi e bine. In plus, pot sta oriunde vreau atata timp cat am net si o banca.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Sa fiu la fel e scurt ca si Cristi, NU !!
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    52
    Posturi
    1.344
    Putere Rep
    45

Implicit

Oriunde este bine cand ai bani, casa, masa si o masinuta.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Pentru colegul de forum care a prezentat mai sus ideea de a trai sub acelasi acoperis cu vaca, iti spun doar ca gresesti si aduci jigniri la adresa multor oameni care probabil sunt mult mai educati decat tine. Deja a devenit un obicei ca orasenii sa ii considere pe cei de la tara niste "tarani" in adevaratul sens al cuvantului. Nu e deloc asa, in foarte multe cazuri cei de la tara sunt net superiori orasenilor cand e vorba de decenta. Nu trebuie insa sa facem o generalitate din asta.

Ideea emigrarii pe care am incercat sa o transmit nu era strans legata de partea financiara, ci mai mult de alte aspecte. Eu unul daca ar fi sa emigrez nu as face asta in primul rand pentru rotunjirea veniturilor, ci pentru un trai decent privit din alte perspective. Poate sunt eu prea perfectionist, dar zilnic am ocazia sa vad cel putin 3 cazuri de prostie indubitabila si sa ma enervez la culme. Consider ca in viata asta mai trebuie sa faci si ceea ce iti doresti, nu doar ce iti impun si iti rezerva altii. Sunt tanar si am multe vise pe care as vrea sa le pot transforma in realitati, insa tara asta simt ca imi omoara speranta pe zi ce trece.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de felix Vezi Post
    Oriunde este bine cand ai bani, casa, masa si o masinuta.
    Si cand esti inconjurat de oameni falsi care te-ar vinde pentru o simpla bancnota? Dar cand vezi in jurul tau ca majoritatea cunoscutilor ajung sa faca parte din pleava societatii? Dar cand mergi zilnic in metro sa cumperi marfa pentru aprovizionarea magazinului pentru care tragi pe branci ca sa platesti altora salarii si sa stea in puf, iar un meltean ajuns la casa in fata ta, dupa ce isi pune produsele pe banda se gandeste ca a uitat ceva, se duce si cotrobaie printre rafturi, iar dupa 10 minute se intoarce? Mai e bine?
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •