Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 52

Subiect: Ai emigra?

Afișare hibrid

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit Ai emigra?

Inca de la inceput rog ca discutia sa se poarte intr-un mod temperat. Nu vreau sa discutam despre cei care pleaca in spania sa culeaga capsune, nici despre cei care se duc si muncesc cu ziua in constructii.

Ca tanar, te-ai stabili intr-o tara straina, unde, ti-ai incepe un nou drum, o cariera? Ti-ai cauta partenerul/partenera de viata printre straini, sau te-ai muta cu familia ta?

Ideea sta in felul urmator. Romania e una dintre cele mai frumoase tari, insa, in ciuda acestui fapt nu se poate trai aici. Multi ma vor contrazice zicand ca se poate daca ai bani si relatii. Eu nu la asta ma refer, vreau sa traiesc intr-un mediu in care nu relatiile si banii dicteaza totul. Un mediu in care cetateanul sa aiba drepturi si regulile sa fie aplicate, nu doar scrise.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Totusi este un forum de SEO nu dezbateri de probleme existentiale
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

lovelife in "Bar, lobby..." iti pot povestii si despre bunica, edy, mai bine ca in romania nu o vei duce nici unde,

vreau sa traiesc intr-un mediu in care nu relatiile si banii dicteaza totul
    , doar pe luna gasesti asa ceva, deocamdata.

MarianG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    31

Implicit

@PhoeniXman Doar daca ''bunica'' este vreun program de afiliere

Forum-ul Seopedia are ca subiect de discutie: Optimizare si promovare. Asta inseamna SEO (optimizarea pentru motoare de cautare), SEM (marketing-ul pentru motoare de cautare), promovarea online in general, si orice discutie colaterala acestor subiecte principale. Webdesign-ul, programarea, IT-ul, Hardware-ul, sunt discutii care nu fac obiectul acestui forum, si nici nu se doreste a se face. Daca doriti sa discutati aceste subiecte va rugam vizitati forum-urile dedicate acestora. Singura locatie unde puteti discuta subiecte mai lejere (insa tot legate de domeniile mai devreme mentionate), este "Bar, lobby...".

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Am avut ocazia sa plec in franta, usa sau canada, ma rog, eram ceva mai tanar, dar o discutie cu un cunoscut care ajunsese in canada a fost definitorie, practic omul mi a zis sa plec doar daca mor de foame. Pentru ca acolo este greu si foarte greu.
    Deci ca si emigrant sa o iei de la zero, este greu de justificat, doar in anumite conditii in care consideri ca nu vei putea avea o viata decenta aici.

Acum, doresc sa ma mut in alta tara pentru a locuii si trai decent, si chiar am inceput sa ma "detasez" incetisor de afacerile ce ma leaga aici. Planuiesc sa traiesc din veniturile provenite din romania sau din online, nu sa ma iau servicii unde ma mut. De altfel sunt decis sa nu stau intr-un loc anume, cel putin pentru inceput, oscilez relativ mult pentru zona nordica, in speta Suedia, pentru ca este foarte linistita si civilizata dar si pentru clima din zona Barcelona, sau chiar mai jos, spre costa del sol.

Am avut ocazia sa petrec timp prin multe zone europene, in unele cazuri ceva mai mult decat un simplu turist, iar diferentele sunt majore. Romania se duce incet si sigur de rapa, intalnesc zi de zi manifestari absolut straine dincolo de granita vestica, lumea a devenit din ce in ce mai rea si artagoasa, iar infrastructura tarii, de la drumuri pana la administratie este absolut penibila. Si nu intrevad sanse sa se intample ceva, pentru ca cei care sunt la putere, sau vor fi la putere, este acelasi amalgam de hotii si tarani cu lipsuri mari de educatie sau cunostinte de vre-un fel. Uitati-va la membrii guvernului, sau mai mult de atat, la senatorii Romaniei, sa imi spuneti daca numarati macar 5 ce provin dintr-o universitate de prestigiu din lume. Nu sunt, iar in acest caz, si administrarea tarii este fix la acelasi nivel cu ei. Nu poti sa faci din rahat, bici, mai ales cand incearca asta un carutas cu 2 clase primare.

Si ce este cel mai rau, poporul roman este indobitocit, accepta cu larghete orice i se baga pe gat fara nici o reactie. Fortat de imprejurari, am ajuns la administratia financiara sector 1... cica este modernizata, Dumnezeule, cum era inainte?! Cozi in toate directiile, doua birouri cu 5 scaune rupte, jegoase, lumea scria din picioare, sau pe peretii zeci de formulare, umilinta din toate pozitiile, ghisee cu gemulete puse la nivelul fundului, sa stai cu el in sus sa iti bagi nasul pe geam sa vb cu tanti. Am fost la politie, sa imi schimb buletinul, ma gandeam ca acolo e usa la ghena, in nici un caz de la camera intitulata pompos birou unde se depun actele.

In sfarsit, ati experimentat si voi asta, iar daca ati avut ocazia sa petreceti si ceva timp prin alte tari, sesizati si diferentele.

Asa ca, eu sunt cu bagajele la usa, am avantajul sa nu fiu casatorit, cel putin nu inca, iar prietena mea pare sa fie de acord sa ma urmeze Sper ca in 2014-2015 sa imi inchei socotelile aici si sa imi aranjez ploile sa ma pot muta.

superbus este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd October 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    49
    Posturi
    810
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post

Fortat de imprejurari, am ajuns la administratia financiara sector 1... cica este modernizata, Dumnezeule, cum era inainte?! Cozi in toate directiile, doua birouri cu 5 scaune rupte, jegoase, lumea scria din picioare, sau pe peretii zeci de formulare, umilinta din toate pozitiile, ghisee cu gemulete puse la nivelul fundului, sa stai cu el in sus sa iti bagi nasul pe geam sa vb cu tanti. Am fost la politie, sa imi schimb buletinul, ma gandeam ca acolo e usa la ghena, in nici un caz de la camera intitulata pompos birou unde se depun actele.

In sfarsit, ati experimentat si voi asta, iar daca ati avut ocazia sa petreceti si ceva timp prin alte tari, sesizati si diferentele.

Planuiesc sa traiesc din veniturile provenite din romania sau din online, nu sa ma iau servicii unde ma mut. De altfel sunt decis sa nu stau intr-un loc anume, cel putin pentru inceput, oscilez relativ mult pentru zona nordica, in speta Suedia, pentru ca este foarte linistita si civilizata dar si pentru clima din zona Barcelona, sau chiar mai jos, spre costa del sol.
    ai grija cu Spania ca si pe aici mai e cate o bucatica de Romania de care doamne fereste sa ai nevoie vreodata

ca guvernul Romaniei isi bate pur si simplu joc de cetatenii ei nu mai e o noutate... mai grav e ca o face si in alte tari civilizate.

Cititi aici un articol despre o experienta personala la Consulatul Romaniei la Madrid : RUSINE ROMANIA !

on topic : pro emigrare

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    31

Implicit

Plecatul la capsuni si la sters mosi la fund a fost unul din pasi catre emigrare pentru unii dintre romanii stabiliti acum peste hotare. Cunosc cel putin 5 exemple in acest sens: Italia, Spania, Belgia, Germania si Danemarca. Ultima va fi probabil si urmatoarea mea destinatie. Un prim pas care conteaza ... voi vedea dupa aceea daca ma adaptez si daca pot trai acolo

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Nu .
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Vali Mihalcea este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd April 2011
    Posturi
    670
    Putere Rep
    0

Implicit

Stii? era o vorba: "fie painea cat de rea, tot mai buna e in tara ta". Raspunsul la intrebare este NU. De ce trebuie sa facem ca ceilalti? Au plecat 1 milion de romani sa spunem, ei zic ca o duc bine dar in realitate majoritatea abia se zbat si pe acolo. Se poate trai si in Romania, trebuie sa stii cum.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Eu am fost in strainatate prin catea tari din Europa si Asia, nu ca sa muncesc, turism, vizite si altele
    Din punctul meu de vedere nu este mult mai bine acolo decat aici, poate din punct de vedere al veniturilor, dar si aici castig binisor si nu cred ca se merita.
    Si acolo sunt gunoaie, si acolo este coruptie (doar ca mai delicata) si acolo este criminalitate poate chiar mai mare decat la noi (cu exceptia unor tari nordice in special) si acolo in guverne si parlamente sunt multi incopetenti. Nu se gasesc caini cu colaci in coada acolo.
    Sotia mea a primit 3 oferte de munca de la clinici de acolo pentru ce stie sa faca, dar am zis c anu se merita cele cateva mii de euro. Ei nu te vor trata de la egal la egal chiar daca esti mai decat ei.
    Sunt si job-uri foarte bune, de exemplu stiu pe cineva care este angajat la o companie de top din lume , i se permite sa lucreze de la distanta, si el sta cel putin 6 luni pe an pe vase de croaziera si lucreaza cate 4 ore pe zi online direct de pe vas, dar astea sunt cazuri rare. Si aici castiga f bine.
    Apoi este un aspect foarte important, chiar daca acolo castigi mai bine, ai conditii mai bune, nu ai alaturi prieteni, rude, nu ai la cine sa ceri ajutorul, pe acolo oamenii sunt mult mai reci si mult mai putini milosi, nu iti sar in ajutor.
    Cunosc f multi romani plecat in strainatate si putini sunt fericit, putini se simt sufleteste mai bine decat era in romania, pentru multi este mai greu sufleteste, sunt mai nefericiti.
    Si pana la urma care este scopul banii sau sa te simti bine
    Nu se merita

PS: Si in legatura cu calitatea internetului din straintate in meseria noastra este dezastruos, este mult mai prost decat la noi, am avut probleme cu un server si 7 zile nu am putut sa fac o conexiune buna cu serverul sa pot rezolva problema, se deconecta mereu, pentru browsing si mail este bun, dar nu mai mult.. Si internetul furnizat de mine acum 7 ani in reteau de cartier era mai bun decat in tarile pe unde am fost (doar in ungaria am fost mai multumit)
    Ultima modificare făcută de lovelife; 14th November 2011 la 20:18.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •