Postat în original de
tymbark
Oricum,
PR-ul e irelevant parerea mea, si e si greu de calculat. Iti dau exemple de pagini care au un
PR incredibil. Unele pagini cu doar cateva backlink-uri slabe au
PR 3-4 iar altele 1-2, cu mult mai multe backlink-uri. Formula pe care au facut-o publica cei de la Google cand au patentat PageRank-ul nu mai este valabila de mult. Pur si simplu nu are logica... Asa ca vb lu Rares, nu-ti mai bate capul cu
PR-ul, pt ca-ti consumi energia degeaba. Preocupa-te mai degraba sa faci rost de backlik-uri de la cat mai multe domenii unice, backlink-uri contextuale de preferat, mixeaza tehnicile de link building si vor creste si rankingurile.
Pr0 primesti la site nou, si poate dura 1 luna sau 6, depinde de diversi factori.
Daca site-ul are peste 1 an si are pr0, ceva nu e bine. La fel pt PR 1 si 2 (site facut haotic (cod) continut duplicat, linkuri "naspa" .......)
Orice site primeste pr 3 daca are un CMS. Adica daca codul este cat de cat curat si clar!
De la pr3 pana la pr4 conteaza continutul.
De la pr4 la pr6 coneteaza continut + linkuri (slabe sau/si de calitate)
Pr7 sunt site-uri cu foarte multe linkuri si/sau de calitate (pr mare). Continut de calitate si foarte multe pagini indexate (portalurile de video, stiri, articole.... sau "entitati" (care au linkuri de calitate catre ele, natuarale!))
Pr 8 si pr9 se dau manual! De obicei il au site-urile "business" dar cu peste 10.000 root domains, linkuri naturale, sau peste 1000 root domains, linkuri de pr6+.
Pr10 
Asta cred eu dupa 1 an de seo si teste multiple!
Orice site "entitate" are pr 7+. Oare de ce?
Daca linkurile de calitate conteaza, atunci PR conteaza!!!
Un link primit de la un pr8 m-a urcat 3 pagini (pag 4-pag 1), pe o nisa cat de cat competitiava (web design). Conteaza?
Eu am site-uri care au pr5, sau pr 4 pe pagini interne si pr2-3 pe home. Asta pentru ca sunt prea noi, si cu linkuri de la pr5+. Linkurile vin catre home, dar ceva nu da bine in altgoritm (prea nou, prea multe linkuri puternice pe termen scurt), asa ca am defapt pr5 pe home (arata 2), dar pr 4 pe "categorii". Sau am site care avea pr6 pe home, dupa re-evaluare pr5, dar paginile interne aveau pr6
Pentru un link din pr mare, modificarea de pr nu se face instant, ci din cate observ google astepta sa vada cat timp sta linkul acolo. Poate fi cumparat
, asa ca nu-ti transfera "beneficiul" de pr, ci doar ia in calcul link-ul de calitate, si te "arunca" in fata!
Linkurile "puternice" pr7+ trebuie sa fie pe termen lung, ca sa poti beneficia de calitatea lor.
Exista de ex un site, care nu mai are continut de 8 luni(e o pagina goala), si sta in fata mea de cateva luni. Ce sa vezi, are un link de pr9
Am trimis "re-evauare", si a trecut pe 2! 
Incerc pana la sfasitul anului sa iau un link de pr10
, sa testez cat de mult conteaza!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.