Am si eu o intrebare. Cat de relevante sunt tool-urile de calculare a pagerankului urmator ? Au vreo relevanta cat de cat ?
Am si eu o intrebare. Cat de relevante sunt tool-urile de calculare a pagerankului urmator ? Au vreo relevanta cat de cat ?
Nu am dat gres. Doar am aflat 10,000 de moduri care nu functioneaza. (T. Edison)
Raspuns: Nu, nu au nicio relevanta, dupa ultimele schimbari de algoritmi e imposibil sa mai poti face estimari de vreun fel.
Preocuparea ta ar trebui sa fie alta. Scopul unui site nu e acela de a avea pr, ci mai degraba acela de a ranka pe locuri fruntase si de a avea trafic, impresii si conversii (unde e cazul). Iar toate astea le poti avea si cu un site cu pr 0 si cu unul cu pr 5. Urmareste-ti scopul si nu te lasa distras de astfel de lucruri inutile si total irelevante cum e pr-ul.
Pr-ul va veni si el, mai mare sau mai mic, il vei avea oricum in timp.
Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning
Nici eu nu cred ca au vreo relevanta. Tin minte ca cei de la SEOmoz "lansasera" de 1 aprilie un tool "future rank" sau ceva de genul, in care bagai url-ul si keyword-ul si-ti zicea pe ce pozitii o sa te afli in cateva luni, intr-un an... tin minte ca multi erau asa de .... creduli, ca sa nu zic altfel, ca incepusera sa posteze comentarii sa se laude ca site-urile lor urmeaza sa creasca in ranking-uri
Oricum, PR-ul e irelevant parerea mea, si e si greu de calculat. Iti dau exemple de pagini care au un PR incredibil. Unele pagini cu doar cateva backlink-uri slabe au PR 3-4 iar altele 1-2, cu mult mai multe backlink-uri. Formula pe care au facut-o publica cei de la Google cand au patentat PageRank-ul nu mai este valabila de mult. Pur si simplu nu are logica... Asa ca vb lu Rares, nu-ti mai bate capul cu PR-ul, pt ca-ti consumi energia degeaba. Preocupa-te mai degraba sa faci rost de backlik-uri de la cat mai multe domenii unice, backlink-uri contextuale de preferat, mixeaza tehnicile de link building si vor creste si rankingurile.
Signatura lipsa
De unde stii tu care-i scopul unui site? Daca eu doresc sa vand link-uri pe o anumita nisa si ma intereseaza Pr-ul? Sau pentru o gramada de alte motive. Nu este thread de PR in care sa nu repeti placa asta. Trebuie si tu sa intelegi ca scopul tau nu trebuie sa fie identic cu al altuia.
Mai ales cand dupa un pr update se face si o corectie de pr, de unde mai prevezi asta? site-urile astea de iti spun ce pr vei avea sunt de genul celor de facebook unde iti spune ultimii vizitatori pe profil..etc dar doar daca dai distribuieNici eu nu cred ca au vreo relevanta. Tin minte ca cei de la SEOmoz "lansasera" de 1 aprilie un tool "future rank" sau ceva de genul, in care bagai url-ul si keyword-ul si-ti zicea pe ce pozitii o sa te afli in cateva luni, intr-un an... tin minte ca multi erau asa de .... creduli, ca sa nu zic altfel, ca incepusera sa posteze comentarii sa se laude ca site-urile lor urmeaza sa creasca in ranking-uri![]()
Cristi, nu asta era ideea postului meu, ba mai mult postul tau e cam offtopic atata timp cat nu vii cu un raspuns la intrebarea lui B. Alex.
Am incercat sa-l ajut cu un sfat prietenesc de care poate sa tina cont sau nu, e treaba lui. Daca tu cumperi linkuri doar dupa PR, e problema ta si nu vreau sa intru in detalii. Numai bine!
Ultima modificare făcută de -Rares-; 4th November 2011 la 22:27.
Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning
De acord cu Rares: o gaselnita frumoasa pt a aduce trafic.
Arata-mi unul fara reclama pe el![]()
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Lasa sfatul prietenesc pentru cine ti-l cere! Omul a intrebat ceva legat de PageRank pentru ca e interesat de el, nu pentru ca e interesat de cata valoare are in ranking. Si tu esti cel care a deschis calea off-topicului raspunzand in plus pe langa subiect! Daca vrei pot sa fiu si eu si on-topic si sa-i spun ce i-au mai sus deja doua persoane inaintea mea. Am considerat ca nu e nevoie sa repet si eu ca acele tool-uri n-au nicio valoare.
Si daca a fost situatia in care am luat link-uri pentru Pr a fost probabil pentru ca asa am dorit sa fac. Poate am avut nevoie de el la momentul respectiv sau voi mai avea (uite, la directorul din semantura i-am cautat si link-uri pentru PR, fiind un indicator care va creste rata de articole submitate). Nu inteleg de ce trebuie ca tu sa intervii in orice discutie despre PR si sa spui ca nu e util, ca n-are omul nevoie de PR si asa mai departe.
Ultima modificare făcută de Cristi U; 5th November 2011 la 11:10.
Rares are dreptate acele tool-uri nu prea au nici o legatura cu realitatea, pentru c anu au de unde sa stie algoritmul google folosit in calcularea PR, si chiar daca ar sti algoritmul, nu pot sti care dintre link-urile ce vin spre site sunt luate in calcul si care nu. Acele tool-uri nu au nici o valoare
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Pr0 primesti la site nou, si poate dura 1 luna sau 6, depinde de diversi factori.
Daca site-ul are peste 1 an si are pr0, ceva nu e bine. La fel pt PR 1 si 2 (site facut haotic (cod) continut duplicat, linkuri "naspa" .......)
Orice site primeste pr 3 daca are un CMS. Adica daca codul este cat de cat curat si clar!
De la pr3 pana la pr4 conteaza continutul.
De la pr4 la pr6 coneteaza continut + linkuri (slabe sau/si de calitate)
Pr7 sunt site-uri cu foarte multe linkuri si/sau de calitate (pr mare). Continut de calitate si foarte multe pagini indexate (portalurile de video, stiri, articole.... sau "entitati" (care au linkuri de calitate catre ele, natuarale!))
Pr 8 si pr9 se dau manual! De obicei il au site-urile "business" dar cu peste 10.000 root domains, linkuri naturale, sau peste 1000 root domains, linkuri de pr6+.
Pr10
Asta cred eu dupa 1 an de seo si teste multiple!
Orice site "entitate" are pr 7+. Oare de ce?
Daca linkurile de calitate conteaza, atunci PR conteaza!!!
Un link primit de la un pr8 m-a urcat 3 pagini (pag 4-pag 1), pe o nisa cat de cat competitiava (web design). Conteaza?
Eu am site-uri care au pr5, sau pr 4 pe pagini interne si pr2-3 pe home. Asta pentru ca sunt prea noi, si cu linkuri de la pr5+. Linkurile vin catre home, dar ceva nu da bine in altgoritm (prea nou, prea multe linkuri puternice pe termen scurt), asa ca am defapt pr5 pe home (arata 2), dar pr 4 pe "categorii". Sau am site care avea pr6 pe home, dupa re-evaluare pr5, dar paginile interne aveau pr6
Pentru un link din pr mare, modificarea de pr nu se face instant, ci din cate observ google astepta sa vada cat timp sta linkul acolo. Poate fi cumparat, asa ca nu-ti transfera "beneficiul" de pr, ci doar ia in calcul link-ul de calitate, si te "arunca" in fata!
Linkurile "puternice" pr7+ trebuie sa fie pe termen lung, ca sa poti beneficia de calitatea lor.
Exista de ex un site, care nu mai are continut de 8 luni(e o pagina goala), si sta in fata mea de cateva luni. Ce sa vezi, are un link de pr9Am trimis "re-evauare", si a trecut pe 2!
Incerc pana la sfasitul anului sa iau un link de pr10, sa testez cat de mult conteaza!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)