Mnda.. Cloud Computing. Hai sa ne punem toate informatiile in servere Google. lool
Mnda.. Cloud Computing. Hai sa ne punem toate informatiile in servere Google. lool
Mie nu-mi place ideea cu cloud-ul, dar nici sa-mi tin informatia in computerul personal. Nici nu stiu ce-as vrea
Referitor la parerea mea despre noile servicii Google am scris si un articol ieri, pe blogul personal.
Adevarata fata a noului sistem de operare Chrome OS | Un blog optimist
Sper sa nu se considere spam, l-am dat ca si informatie.
Sunt de parere ca marile puteri ale internetului vor sa ne controleze si mai mult. Dupa ce ca Google stie orice click pe care il dam, orice cautare o executam si al cui e fiecare website, vrea sa controleze si pe restul utilizatorilor de pc prin noile tehnologii.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Google are un avantaj foarte mare comparativ cu majoritatea companiilor de pe planeta: trendurile.
Se zice ca informatia este cea mai importanta in ziua de astazi: cine detine informatie detine putere.
Presupun ca principalul motiv pentru care GA sau GWT sunt free este necesitatea de a avea un esantion cat mai mare de siteuri... pentru a face statistici si pentru a cunoaste lucrurile ( tendintele ) mai bine ca ceilalti. ( evident pe langa imbunatatirea imaginii ).
Acum o sa intru in subiectul threadului:
- prin proiectul Chronium G castiga popularitate datorita faptului ca este Open Source ( cam orice proiect open source a prins si a adunat comunitati mari in jurul sau - un bun exemplu este limbajul php );
- plagiatura va putea fi controlata mai bine;
- se va da un picior serios companiei Microsoft ( daca nu reusesc si ei sa faca un OS similar ) si implicit G obtine o pozitie mai buna pe piata;
- Google va castiga enorm din parteneriate;
Si cred ca lista poate continua... ideea este ca Google are sanse sa se scoata mai bine ca niciodata.
Personal nu o sa ader prea curand la asta deoarece in ceea ce fac notepad++ este cel mai bun prieten. Mi-ar placea sa vad Photosop online dar nu cred ca o sa se intample curand deoarece este prea complex.
In rest nu mi se pare o schimbare prea mare: folosesc servicii de email cu informatiile mele dar pe HDD-uri care nu-mi apartin. Mai devreme tocmai downloadam fisiere din dropbox.
Pot exista deviatii paranoice dar nu le vad sensul. Castigul principal este dependenta de serviciu/companie, nu controlul clasic ( daca nu faci aia iti sterg fisierele ). Sa ne contoleze ca sa ce? Sa muncim pentru ei? Atata vreme cat o sa existe competitie n-or sa faca ce vor chiar daca ii cheama Google. Yahoo si Bing ca sa nu mai zic de Facebook de abia asteapta ca Google sa calce pe bec... ( o incalcare a politicilor "privacy" sau alte chestii nasoale ).
Totusi daca exista informatii sensibile sau foarte importante acestea pot fi indesate pe un memory card... nu a zis nimeni ca trebuie sa stea chiar toate fisierele pe serverele G.
Mi se pare de bun augur per total... sisteme online mai eficiente care ajung sa economiseasca timp.
Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.
Observ ca nu te-ai documentat deloc cand ai scris postul respectiv. In primul rand bateria la CR-48 tine cel putin 8 ore pe WiFi si ceva mai putin pe 3G. Si spun asta din review-uri, nu din features prezentate de Google.
Investitia va fi destul de mare pentru Google, dar nu enorma, pentru ca stocarea e ieftina in ultimul timp si cu atat mai ieftina pentru Google, care cumpara bulk.
In legatura cu internetul ai dreptate, pentru ca nimic nu e stocat in laptop si nu-si are rostul fara o conexiune la internet.
Iar cat despre drepturile de autor, ma indoiesc ca vor verifica conturile fiecaruia sa vada ce au stocat. E posibil sa fie si ilegal asta si, in plus, pe OS-ul respectiv lumea nu va pirata software.
In Romania nu va fi folosit mai deloc. Foarte putini au toate programele licentiate, sa nu mai vorbim de muzica si filme. Si cum, mai mult ca sigur, Google nu va da voie sa stochezi date ilegale pe serverele lor, vor avea mult de pierdut.
Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.
Am fost tentată să încerc Chrome OS. Dar am hotărât să nu mai folosesc niciunul din serviciile/produsele Google dintr-un simplu motiv: Google fură prea multă informaţie şi cam face cu ea ce vrea. Refuz să-i mai dau informaţii despre mine. O mică luptă individuală pentru democraţie.
Ştiu, sunt naivă. Cu o floare nu se face primăvară.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)