Este vorba de Joint Venture. (JV)
Singurele tentative de JV pe seopedia sunt legate de schimbul de link-uri, cel putin asta am observat pana acum.
Din punctul meu de vedere capitolul este de importanta mare, nu numai pentru SEO, cat si pentru marketing in general.

Ex: stim cu totii ca cei care fac SEO se pot "combina" cu cei care fac design. Sa isi recomande reciproc clientii si sa se promoveze reciproc.
Deasemenea, cei care stiu WP pe dinafara+monetizare se pot combina cu content-writeri, si asa mai departe.

Exemplu de JV:
(nu e original)
Mergi la un salon de cosmetica si ii intrebi "cat valoreaza pt dumneavoastra un client fidel si cat sunteti dispusi sa platiti pentru el?"
Un vanzator cat de cat bun scoate raspunsul dorit: clientul valoreaza 100 ron / luna profit pur
Bun, eu va promit cel putin 5 clienti noi / luna, la pretul de 50 ron/ client (one time fee) si va trebui sa ii oferiti un tuns gratis (sau ceva, whatever). Voi avea grija sa tiparesc niste gift-carduri cu "tuns gratis la salonul x" si ma voi ocupa personal sa ajunga la persoane care isi permit sa devina clientii tai.
In teorie, proprietarul afacerii ar trebui sa fie de acord, ca nu e batut in cap sa rateze asa ceva.
Avem 250 RON pana acum si un tuns gratis / client. Cu 250 RON tiparim "gift card-uri". Vreo 20 deocamdata. Un tuns gratis la salonul X.
Mergem la un magazin de bijuterii sa zicem, si ii spunem proprietarului:
Uite, vreau sa iti ofer niste gift-carduri la salonul x. Un tuns la ei costa 50 ron, eu ti le dau cu 10 ron/bucata. In loc de discount, le poti oferi o valoare de 50 ron. Tot ce vreau este ca tu sa ii intrebi daca sunt clientii salonului. Daca NU sunt, le poti da un gift card.
In teorie, si el ar trebui sa accepte, pentru ca practic va avea de castigat.
Daca totul iese conform planului, am facut 450 ron, investind doar in niste cartonase tiparite frumos.
Acum sa revenim la JV-urile noastre.
Mai stiu ca toti urmaresc venituri rapide si ca nimeni nu se combina cu saituri "in curs de dezvolare".
Au si motive, sunt multi care abandoneaza proiectele la mijloc, nu asculta, si atunci au toti de pierdut (concluziile de la "ce te impiedica sa faci mai multi bani" + "ce te derajeaza la colaboratori")

Cine vede o solutie, avand in vedere potentialul de crestere al afacerilor "combinate"?
Cum ne dam seama in cine putem avea incredere si in cine nu?
Credeti ca e cazul sa ne trecem cererile de colaborare undeva si sa rugam colegii de forum sa ne lase recomandari?
(ar fi foarte interesante momentele de sinceritate)

Multumesc