Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: De ce probleme va loviti cu colaboratorii vostri?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit De ce probleme va loviti cu colaboratorii vostri?

Imposibil sa aleg un titlu care sa cuprinda toata intrebarea.

Stiu ca majoritatea dintre noi au ca problema lenea si inconsistenta. Asa am dedus din topicul in care intrebam ce va impiedica sa castigati mai mult.

Bun, acum as vrea sa va intreb de ce fel de probleme va loviti in relatia cu angajatii / sefii / colaboratorii.

Mie personal mi se pare ca Romanii, poate chiar Europenii in general, au o problema cu ascultatl. Nu asculta.

Exemplu: Tu esti manager de proiect, ii spui unui angajat "vreau sa te rog sa vii la timp la lucru, avem nevoie de tine la 9 cand ne intalnim toti si stabilim impreuna planul pe ziua respectiva"
    Invariabil, raspunsul este: da sefu, dar a intarziat autobuzul / mi-a murit pisica / nu mi-a sunat ceasul.
    Devin foarte nervos in cazurile astea, pentru ca nu am intrebat "ce s-a intamplat" ci l-am rugat ceva. Din punctul meu de vedere, raspunsul trebuie sa fie "ok, asa am sa fac" si gata.
    Sunt absurd?

Problema 1 este deci - nimeni nu asculta
    Problema 2 este in legatura cu problema 1 - ii ceri cuiva sa faca ceva. El nu face exact lucrul ala, el face ce vrea el, crezand ca e mai bine ce face el. Cand ii ceri explicatii, spune invariabil ca "e mai bine cum am facut eu". Numai ca pe mine pur si simplu nu ma intereseaza ce a facut el. Eu i-am cerut cu totul altceva. Si el nu a facut. Pot sa il dau afara? sunt absurd?
    Problema 3 - discutiile si intrebarile inutile.
    exemplu:
    -bai, am luat amenda ca am lasat masina 2 minute in fata bancomatului
    - pe bune???
    - nu, nu e pe bune te-am mintit, vorbesc sa ma aflu in treaba
    - zi ma, serios?
    - doar ce ti-am zis, am luat amenda
    - cum asa?
    - am zis in prima propozitie, am lasat masina 2 minute in fata bancomatului
    - nu se poate
    - te cred ca dupa logica ta e imposibil, dar eu am luat amenda ca am oprit unde nu trebuia

contraexemplu (cum vad eu lucrurile)
    - bai am luat amenda ca am parcat in fata bancomatului
    - ah, aiurea, imi pare rau. ala de la brd?
    - da

in primul caz vorbim 10 minute degeaba, in al doilea vorbim 1 minut si mai si aflam ceva. Despre munca e la fel. Sunt inevitabile "da? serios? pe bune? sigur?"

La voi cum e?
    Trust, but verify.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    35

Implicit

cu subalternii: aveți de făcut X și Y. nu mă interesează când sau cum, la ora Z să fie gata. rezultat: după două zile au înțeles că pot să nu mai vina la birou și după încă două au început să inventeze scuze pentru a nu-și face treaba la timp (mi s-a spart teava de apă, nu aveam net, nu am auzit ceasul). chemat înapoi la program.

cu șefii: dar de ce nu vii la muncă? da, știu că îți faci treaba bine și la timp, dar de ce nu vii la serviciu zi de zi? ceilalți colegi ai tăi se plâng că oamenii lor vor și ei să stea acasă.

am învățat o chestie acum 5 ani de la un turc care îmi era șef într-o multinatională de 100 oameni. când era turcul la birou, toată lumea ajungea la 8.30, când era ora de intrat la program. când nu era, 9.30 sau 10 era o oră optimistă. pauza de masă de o oră? hai să fie doua, oricum nu ne vede nimeni. productivitatea avea de suferit enorm când era plecat și el nu putea să își explice de ce. până când a instalat niște camere video. concluzia: ai dracului turci, sunt niște patroni jegoși, ne muncesc până nu mai putem.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Asa cum spuneam si in threadul in care ti-am dat aceasta idee, noi, toti cei din online depindem unii de altii.

Ca eu sa duc un proiect pana la procesul de monetizare am nevoie de ajutorul tau, fie ca trebuie sa imi oferi servicii sau sa imi vinzi advertoriale, linkuri, domenii, s.a. Daca tu nu esti serios, nu imi spui un program la care sa te gasesc, sau imi promiti un anumit lucru si nu te tii de cuvant, atunci imi asum si eu dreptul de a nu mai colabora cu tine.

Romanul nu prea stie ce inseamna sa se tina de cuvant si atunci cand totusi ceva s-a intamplat si nu se mai poate colabora, sa isi ceara scuze. Multi nu stiu sa discute cu un client, zilele trecute discutam cu unul pe messenger pentru a prelua de la el un domeniu si ma ataca cu tot felul de figuri si limbaje de messenger, de parca vorbea cu tovarasii lui, deci nu se face diferenta intre client (cel care te ajuta sa mananci o paine) si un om simplu.

Ar fi multe de spus pe tema asta, insa voi reveni ulterior si cu alte pareri.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    33
    Posturi
    458
    Putere Rep
    31

Implicit

In primul rand nu sunt de acord cu nici un fel de colaborare, gen "facem treaba amandoi si dupaia impartim jumatate-jumatate". In nici un caz. Am patit-o odata greu, nu vreau sa o mai repet.

Iar daca eu as fi angajatorul: Faci treaba, iei bani. Nu faci treaba pleci, imi ia 10 minute sa gasesc altul in locul tau. (aici vorbind de online)

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de lumpy Vezi Post
    imi ia 10 minute sa gasesc altul in locul tau
    N-as spune asta, eu tocmai aici vad o alta problema.
    Nu gasesti omul potrivit la locul si timpul potrivit... si de ce nu, la pretul potrivit. (adica unul real)

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Iar daca eu as fi angajatorul: Faci treaba, iei bani. Nu faci treaba pleci, imi ia 10 minute sa gasesc altul in locul tau. (aici vorbind de online)
    lumpy, sorry, nu stii ce vorbesti. Sau uiti ca Google imparte prime in stanga si in dreapta ca oamenii de acolo sa nu se duca la facebook si alte magarii similare. Poate la Craiova cresc programatorii, inginerii si alte specimene rare prin copaci ... si eu nu stiu

Lasand aberatiile la o parte ...

Munca la patron fara motivari constante de genul prime pentru realizari de cele mai multe ori e la fel ca munca la stat ... iar munca la stat ( aka bugetari ) stim cu totii cum se face ...
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Aurel Dragut este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    39

Implicit

In primul rand nu sunt de acord cu nici un fel de colaborare, gen "facem treaba amandoi si dupaia impartim jumatate-jumatate". In nici un caz. Am patit-o odata greu, nu vreau sa o mai repet.

Exact, si eu am ajuns la concluzia ca de cele mai multe ori e mai bine singur. E mai mult de lucru, mai multa responsabilitate dar mai putin stres si mai multa libertate in acelasi timp. Cat despre angajatori cati am auzit cu perla "poti sa pleci cand vrei, gasesc flamanzi sa iti la locul la orice moment" ... le am pierdut si numaratoarea.
    Promovez Produse și Servicii Auto si detin un Blog personal
    Twitter: @AurelDragut

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    33
    Posturi
    458
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post

Munca la patron fara motivari constante de genul prime pentru realizari de cele mai multe ori e la fel ca munca la stat ... iar munca la stat ( aka bugetari ) stim cu totii cum se face ...
    Pai exact asta am vrut sa spun si eu mai pe scurt. Nu sunt Google sa imi permit salarii de milioane de dolari daca angajatul respectiv freaca menta. Daca nu iti faci treaba esti liber ca pasarea cerului. O relatie buna mi se pare cea bazata pe realizari, faci lucrul x iei bonusul y.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

E lucru mare sa te poti dedica singur unui proiect. Daca nu stii codare si design nu este asa mare problema, platesti pe cineva si faci pentru inceput o varianta mai simpla a siteului. Daca este ceva stil blog, atunci este mult mai simplu. Apoi cel mai bine este sa iti scrii singur continutul, sa promovezi singur websiteul prin metodele stiute/dorite, astfel poti analiza fiecare pas pe care siteul il face. Nu poti fi fraierit si furat de nimeni, pentru ca tu esti propriul tau sef.
    Dezavantajul acestei metode este ca nu te poti ocupa de mai multe proiecte (daca vrei sa iasa ceva bun) si totul avanseaza ceva mai greu, decat atunci cand in spatele websiteului este o echipa bine definita si motivata.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    Am lucrat in resurse umane 1 an, si am constatat ca primele si maririle de salariu nu ajuta, omul e motivat 1 -2 luni cel mult apoi i se pare ca i se cuvin acele stimulente oricum si numai da randament. O metoda pe care am folosit-o o datata a fost salariu 1000E, dar se plateste procentual cu realizare targhet, ai realizat 20% primesti 200E si luna viitoare iti cauti loc de munca, ai facut 150% primesti 1500E, si asa erau multi care preferau sa frece menta, si erau si altii care munceau si depaseau targhetul serios, era vorba de agenti de vanzari si sefi de lucrari (benzina pe masina se deconta tot la fel in functie de realizari)
    Revenind la on-line, ma irita cel mai mult cei care nu mia raspund la telefoane, email, sau o fac dupa 10 zile, cand tu de fapt azi aveai nevoie de ei.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Probleme indexare
    De doxxx în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 27th May 2009, 12:02
  2. Probleme adsense ads
    De superbus în forumul Adsense
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 2nd February 2008, 23:31
  3. Probleme de optimizare
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 9th January 2008, 08:59
  4. Probleme la GTS?
    De pustiu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 29th November 2006, 18:11

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •