Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Ce sunt PHP frameworks (Zend,CodeIgniter..) si la ce ajuta?

Vizualizare arbore

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    39

Implicit

Salutare,

Cand am inceput programarea nu am folosit nici un framework. Am invatat limbajul scriindu-mi propriile scripturi.
    Am trecut pe CodeIgniter, nici nu mai stiu ce versiune era, mi-a placut, insa ne-am despartit repede. Imi place sistemul MVC, dar CodeIgniter nu-mi placea ca nu imi oferea cam tot ce vroiam eu. L-am folosit, cred, in 2 proiecte, in rest, doar teste.

Apoi am trecut din nou la frameworkurile mele.

Dupa un timp, m-am indragostit de Kohana, pe asta am facut vreo 10 proiecte, daca nu mai bine. Anul asta au scos versiunea 3 (KO3) care e o varza murata, nu-mi place. E dus la extrem. Am renuntat si la asta.

Am revenit iar la frameworkurile mele.

Momentan lucrez pe o platforma dezvoltata de mine, tot un soi de MVC, de care sunt multumit pentru ca eu l-am creat in timp si e facut 100% de mine si stiu ce e in cod. E testat si para-testat pe multe site-uri construite de mine. E bine sa ai ceva facut de tine pentru ca nici un client nu se aseamana cu celalalt. Fiecare vrea ceva diferit. Multe dintre framework-uri nu o sa-ti ofere.
    Tin sa spun ca am tras dupa mine Smarty Templates in aproape toate proiectele. Cred ca am sa renunt cat de curand si la el. Ma deranjeaza loadtime-ul si memoria folosita de el (milisecunde / mb - nu mult dar vreau sa fie cat de mici).

Raspunsul la intrebarea "la ce ajuta?" e: inveti programare orientata-obiect (OOP). Dar nu multa, ca ti le da toate mura-n gura.
    Stiu ca nu e bine sa reinventezi roata, insa, de multe ori e bine sa faci un lucru cap coada. Te va ajuta pe viitor.

PS: Experienta mea in programare e 6+ ani.

O seara faina.

EDIT:
    Am uitat sa spun un lucru esential: fa codul cat mai simplu, cat mai usor de inteles, nu complica lucrurile.
    Ultima modificare făcută de Gabriel Puscuta; 4th November 2010 la 21:21.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. La ce ajuta ?
    De adetm în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 12th October 2010, 15:58
  2. Zend IDE (5.5) si diacriticele din sursa => problema
    De Stelian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 10th February 2009, 13:09
  3. SEM(PPC) - Cum ajuta SEO-ul?
    De Tudi în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 23rd September 2008, 22:31
  4. Zend for Eclipse
    De forapathy în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 9th September 2008, 11:07
  5. Doamne ajuta!
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 29th August 2008, 19:12

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •