Salutare,
Cand am inceput programarea nu am folosit nici un framework. Am invatat limbajul scriindu-mi propriile scripturi.
Am trecut pe CodeIgniter, nici nu mai stiu ce versiune era, mi-a placut, insa ne-am despartit repede. Imi place sistemul MVC, dar CodeIgniter nu-mi placea ca nu imi oferea cam tot ce vroiam eu. L-am folosit, cred, in 2 proiecte, in rest, doar teste.
Apoi am trecut din nou la frameworkurile mele.
Dupa un timp, m-am indragostit de Kohana, pe asta am facut vreo 10 proiecte, daca nu mai bine. Anul asta au scos versiunea 3 (KO3) care e o varza murata, nu-mi place. E dus la extrem. Am renuntat si la asta.
Am revenit iar la frameworkurile mele.
Momentan lucrez pe o platforma dezvoltata de mine, tot un soi de MVC, de care sunt multumit pentru ca eu l-am creat in timp si e facut 100% de mine si stiu ce e in cod. E testat si para-testat pe multe site-uri construite de mine. E bine sa ai ceva facut de tine pentru ca nici un client nu se aseamana cu celalalt. Fiecare vrea ceva diferit. Multe dintre framework-uri nu o sa-ti ofere.
Tin sa spun ca am tras dupa mine Smarty Templates in aproape toate proiectele. Cred ca am sa renunt cat de curand si la el. Ma deranjeaza loadtime-ul si memoria folosita de el (milisecunde / mb - nu mult dar vreau sa fie cat de mici).
Raspunsul la intrebarea "la ce ajuta?" e: inveti programare orientata-obiect (OOP). Dar nu multa, ca ti le da toate mura-n gura.
Stiu ca nu e bine sa reinventezi roata, insa, de multe ori e bine sa faci un lucru cap coada. Te va ajuta pe viitor.
PS: Experienta mea in programare e 6+ ani.
O seara faina.
EDIT:
Am uitat sa spun un lucru esential: fa codul cat mai simplu, cat mai usor de inteles, nu complica lucrurile.

Răspunde cu citat