Pagina 3 din 6 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 60

Subiect: One Day Without Google

andreic este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    21st October 2007
    Posturi
    55
    Putere Rep
    35

Implicit

Sunt de accord cu Tudi, e o exploatare reciproca (business), noi fara google nu am face nimic sau aproape nimic, el fara noi ar falimenta deci de ce sa strici o relatie atat de buna si bazata pe multumirea ambelor parti.

Odwgoog este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    8th March 2009
    Locaţie
    Oradea/Google
    Vârstă
    49
    Posturi
    28
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de andreic Vezi Post
    Sunt de accord cu Tudi, e o exploatare reciproca (business), noi fara google nu am face nimic sau aproape nimic, el fara noi ar falimenta deci de ce sa strici o relatie atat de buna si bazata pe multumirea ambelor parti.
    bun, exploatare reciproca zici tu, numai ca G are painea si cutitul in mana, tu te-ai pus la dispozitie lui cu toate informatiile necesare; transparenta din partea lui fiind absenta, hop, tzop schimbam algoritmu, ca eu is Google si s-a trezit un gigel din Cucuietii sa triseze sistemul?
    Sau cum e relatia asta? nu e una cumva de tip magister bonom si ucenici infometati de plantatie...

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Odwgoog, sa stii ca dependenta asta de Google e si putin exagerata, ba chiar imaginara as spune. Sunt site-uri care traiesc bine mersi din trafic de pe Yahoo Search, fiind penalizate in Google. Sunt alternative relativ bune la mai tot ce ofera Google. Am observat inclusiv cu AdSense, dupa ce am fost banat, mi-am pus ValueClick si facea mai multi bani decat facea AS pe nisa mea.

Da, ok, relatia poate ca e putin de dominare, cu balanta inclinandu-se catre Google ca dominator, dar noi nu suntem chiar tarani legati de glie, pentru ca ne putem schimba glia cand vrem.

andreic este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    21st October 2007
    Posturi
    55
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Odwgoog Vezi Post
    bun, exploatare reciproca zici tu, numai ca G are painea si cutitul in mana, tu te-ai pus la dispozitie lui cu toate informatiile necesare; transparenta din partea lui fiind absenta, hop, tzop schimbam algoritmu, ca eu is Google si s-a trezit un gigel din Cucuietii sa triseze sistemul?
    Sau cum e relatia asta? nu e una cumva de tip magister bonom si ucenici infometati de plantatie...
    Daca google are paine si cutitul, utilizatorii ca si masa ma refer cred ca au sabia si fabrica de paine pentru ca nu suntem subjugati sau fara alte orizonturi. Noi concuram intre noi dar in caz de nevoie putem sa ne aliam, concurentii google si cu google nu se vor alia niciodata. Google nu te obliga sa il folosesti, a ajuns ceea ce este din cauza unei serviciu foarte bun.

Sunt multe nise in care google nu domnina, si in care serviciile lui sunt inlocuite de alti agenti specializati.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Mie nu mi-ai raspuns la post. La ce te referi prin ceea ce numesti "nevoi artificiale".
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

@Odwgoog

Nu inteleg de ce o tot dai in fata cu google ca fiind evil. Comform argumentelor tale, ar fi trebuit sa iti numesti campania a day without internet sau without pc, pentru ca tu esti de fapt impotriva folosirii internetului in general nu neaparat google.

Care ar fi diferenta daca eu as folosi motorul de cautare yahoo, mi as citi emailurile prin hotmail, in loc de youtube as folosi metacafe, si mi as monetiza siteurile cu bidvertiser? Atunci ar fi ok?

Cat despre faptul ca google e magister bonom si are painea si cutitul... nu vad nimic diferit de orice alta companie. Daca as folosi cum am spus mai sus, servicii diferite, cu ce ar schimba asta situatia? De ex, daca as fi folosit Yahoo, ei ar fi putut schimba algoritmul si sa imi dea totul peste cap la fel ca si google. In plus google e compartimizat, de ex sunt banat in adsense, asta nu inseamna ca nu mai pot primi trafic din google search engine, sau vice versa, etc.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    8th March 2009
    Locaţie
    Oradea/Google
    Vârstă
    49
    Posturi
    28
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    Mie nu mi-ai raspuns la post. La ce te referi prin ceea ce numesti "nevoi artificiale".
    Fiinta umana functioneaza dupa modelul asta:
    - isi constientizeaza nevoia si face ceva pentru satisfacerea ei, isi creeaza si inventeaza metodele de indestulare a nevoii respective;

Corporatiile, vorbim aici de Google, actioneaza, dupa parerea mea in felul urmator:
    -anticipeaza nevoia pe baza unor informatii luate de la proprii utilizatori, creeaza serviciul respectiv, il imbunatatesc pana la o arhisaturare a nevoii respective, dupa care te aduc in starea de dependenta. Nu mai poti fara el.

Cam asta vad eu, entropia unui sistem si modul de interactionare cu userii poate darama chiar din interior sistemul repectiv. Chiar daca se numeste Google, Apple sau Microsoft.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Odwgoog Vezi Post
    -anticipeaza nevoia pe baza unor informatii luate de la proprii utilizatori, creeaza serviciul respectiv, il imbunatatesc pana la o arhisaturare a nevoii respective, dupa care te aduc in starea de dependenta. Nu mai poti fara el.

Cam asta vad eu, entropia unui sistem si modul de interactionare cu userii poate darama chiar din interior sistemul repectiv. Chiar daca se numeste Google, Apple sau Microsoft.
    Pai stai asa atunci. Te intreb exact acelasi lucru ca si Nic: protestul tau nu este indreptat spre... Internet? Pentru ca orice ne ofera google, are si alternativa mai buna sau mai slaba, si chiar tu in ultimul post duci discutia la nivel de companii care au putere mare si pe undeva depindem de ele (dar nu de una neaparat, pentru ca fiecare poate fi inlocuita).

Deci ce e evil pana la urma? Pentru ca eu unul acum sunt total in ceata.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    8th March 2009
    Locaţie
    Oradea/Google
    Vârstă
    49
    Posturi
    28
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    @Odwgoog

Nu inteleg de ce o tot dai in fata cu google ca fiind evil. .......
    Nu am zis niciodata cum ca G ar fi evil. Departe de mine gandul asta. Dar, tendinta asta de comasare a serviciilor in mainile unui singur si unic provider de informatii, pe mine ma enerveaza.
    Companiile mici isi dezvolta serviciile online in speranta ca G le va vedea si le va cumpara. Ne cumpara G, super tare. Politica de expansiune a G e una in ambele directii, atat pe verticala cat si orizontala. In domeniul informatiei controlate si adminstrate, implicit, G face legea si pune presedinti in State, in ziua de azi.
    Bineinteles ca existe servicii super faine, altele decat cele oferite de Google. Sper sa existe intotdeauna...

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    8th March 2009
    Locaţie
    Oradea/Google
    Vârstă
    49
    Posturi
    28
    Putere Rep
    32

Implicit

Si inca o chestie, am postat pe blogul siteului sus amintit, o chestie. Exista glume despre alte corporatii destule. Tot am cautat sa gasesc glume despre/cu Google. Eu nu am gasit. Poate voi, stiti, vreau si eu sa ma rad de Google. Se poate?
    De ce nu exista glume despre Google? Ati vazut vreodata vreun ad care sa promoveze vreun serviciu Google? Eu lucrez in publicitate, nu am vazut, sincer. Nu au nevoie?!!! Hmmm....

Pagina 3 din 6 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •