Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Web Developer de calitate

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    36

Implicit Web Developer de calitate

Cum definesc eu expresia "Web Developer de calitate"?

1. cod curat (CSS sau tabelar, treaba lui), sigur, robust, eficient si error-free
    2. design original (nu template, nu facut in MS Paint) care sa fie cum imi imaginez eu si sa se potriveasca profilului paginii
    3. produsul finit sa functioneze corect, sa fie usor de utilizat

Ce alte criterii trebuie sa aiba o firma de web development ca lumea?
    Cunoasteti asemenea firme?

(Acest thread l-am creat plecand de aici, unde o firma (?) noua de web design isi recomanda cu drag serviciile prin spam...)
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

eugen este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Locaţie
    RO
    Posturi
    436
    Putere Rep
    35

Implicit

eu mă voi referi doar la programarea în sine...

4. respectarea unor standarde în programare ( există posibilitatea ca pe viitor un alt programator să preia proiectul )
    5. testarea produsului final ( de mai multe ori ) înainte de a fi lansat. aici mă refer la securitatea produsului ( Sql Injections, XSS etc. )

andreic este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    21st October 2007
    Posturi
    55
    Putere Rep
    32

Implicit

6) Unul dintre cele mai importate criterii : Respectarea dead-lineurilor
    7) Comunicarea cu clientul
    8) Suport in utilizarea aplicatiilor ( nu dai softul pe un cd si atat, adaugi un manual de folosire)
    9) Furnizarea de updateuri

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de andreic Vezi Post
    6) Unul dintre cele mai importate criterii : Respectarea dead-lineurilor
    De acord. Eu unul imi vine sa zic vreo doua despre freelanceri, cred ca am vreo 3 care tot tre sa ma rog in fiecare zi ca sa zica da,da maine ai gata, timp de o saptamana....
    Calitate si respectarea deadlineului.
    Am dat de un designer foarte bun, care imi impartaste "viziunea", din pacate trebuie sa ma rog in fiecare zi de el ca sa faca ceva. Insa altul mai bun nu gasesc, asa ca deocamdata trebuie sa raman cu el :-j

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de thefan Vezi Post
    Ce alte criterii trebuie sa aiba o firma de web development ca lumea?
    Sa nu aiba clienti din ro.

Degeaba ai echipa de gurus si esti in stare sa creezi un produs perfect daca nu exista cerere pentru asa ceva. Cati sunt interesati de flexibilitatea si lizibilitatea codului din spatele aplicatiei? Pe cati ii intereseaza ca ai facut unit/functional testing pe aplicatie? Dar mai ales, cine e dispus sa plateasca o suma serioasa pentru calitatea superioara?
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de alecs Vezi Post
    Dar mai ales, cine e dispus sa plateasca o suma serioasa pentru calitatea superioara?
    Eu sunt, dar nu gasesc asa ceva. La nivelul meu mic, am platit pana acum sume serioase pentru calitate superioara la ceea ce ceream. Niciodata nu am primit asta asa ca ...

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de alecs Vezi Post
    Sa nu aiba clienti din ro.

Degeaba ai echipa de gurus si esti in stare sa creezi un produs perfect daca nu exista cerere pentru asa ceva. Cati sunt interesati de flexibilitatea si lizibilitatea codului din spatele aplicatiei? Pe cati ii intereseaza ca ai facut unit/functional testing pe aplicatie? Dar mai ales, cine e dispus sa plateasca o suma serioasa pentru calitatea superioara?
    Oh lasa-ma... deja s-a creat un stereotip din asta. Fara clienti .ro fara clienti .ro

De parca toti web developerii ro. ar fi pefecti si toti clientii prosti si idioti. E normal ca multi dintre noi, nu neaparat webdeveloperi, sa avem cele mai multe experiente neplacute cu romani, pentru ca deh...asta suntem si in mijlocul lor traim. sunt sigur ca unugurii ca tin zic la fel de .hu si chinezii si indienii de ai lor.
    Pentru clientii romani, web developerii romani sunt cei mai la indemana, totul fiind valabil si invers, dar asta nu inseamna ca e necesara o generalizare in halul asta.

Scuze pentru off-topic, desi poate nu e chiar off-topic.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Nu stiu ce aveti voi cu clientii din ROmania.

Cel putin eu zic ca am creat site-uri destul de frumoase si inteligente.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

cristi, dintr-o generalizare mai mica ai trecut la una mai mare.

Subiectul se refera la developerii de calitate. In majoritatea cazurilor clientul nu stie ce e cu web-ul. Incearca sa ii argumentezi de ce un site facut firma ta il costa 2000 E in timp ce baiatul vecinului il face pe 500 ron. De asta se creaza un 'average' atat la clienti cat si la developeri.

Deci, daca vrei sa iesi in evidenta prin calitatea pe care o oferi, de obicei nu ai unde.
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

forapathy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th May 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    212
    Putere Rep
    33

Implicit

mai da nu incurcati capra cu varza
    web developer / web designer / front-end developer / front-end designer

Ce spune @thefan se refera la front-end developer.
    Daca faci site-uri pentru multi asta inseamna implicit sa stii sa faci design / html / css / php / javascript (+xml = ajax) / flash / actionscript / ruby /etc
    web developer = programator fara notiuni de design web chiar si fara notiuni prea avansate de css / interface design
    web designer cam aceasi chestie cu front-end designer si se refera la designul propriu zis al site-ului si a interfetei/layout si se considera ca nu are notiuni de programare server-side ci doar html si design..

Desi sincer mai mult e vorba de terminologie si nu are prea mare importanta dar cam asa am vazut ca se foloseste.
    Si daca nu considerati ca e corect ce am zis .. spuneti unui programator php/java ca e web designer si o sa aveti parte de o reactie interesanta

Si acum @ontopic

1. Cel mai important: sa stie sa isi faca un CONTRACT.(chiar si corespondenta prin mail e ok pentru proiectele scurte la care daca nu se face plata nu e o asa mare paguba)
    Se rezolva multe probleme asa: este trecut exact ce trebuie facut si cand trebuie sa fie gata. Ce asteptari sunt de pe fiecare parte contractuala.
    2. sa ofere calitate in ceea ce produce indiferent de marimea proiectului/suma platita. E usor sa iti bagi picioarele "ca si asa nu plateste bine" dar tu ramai cu proiectul ala in portofoliu.
    3. comunicarea cu clientul
    4. sa nu mai fie niste fetite speriate: nu am oameni cu care sa lucrez, clienti din .$tara_de_origine. nu platesc bine/sunt nesimtiti, vecinu face site-uri pentru o bere si o punga de chipsuri.
    Scriu, rar, pe point47 diverse tips&tricks in web-dev.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. AboutUs - Un dofollow rapid de calitate
    De Nosfer în forumul Utile
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 2nd March 2009, 21:12
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 25th May 2008, 17:22
  3. Caut shared hosting de calitate
    De Sharkyx în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 24th November 2007, 19:16
  4. lucruri de calitate in promovarea online..
    De inscaun în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th June 2007, 10:08
  5. Freelanceri Romani De Calitate
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 1st March 2006, 20:12

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii