Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 36

Subiect: Web.ro furat - inregistrat pe blat de rotld

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit Web.ro furat - inregistrat pe blat de rotld

Acum ceva timp, mi-am propus sa creez un site gen awwwards si cautam domeniu: Ofer 30$ pentru o idee nume domeniu

Normal, am verificat inainte diferite domenii si am inceput cu WEB.RO domeniu inregistrat de o companie prin 2000. Am facut analiza, sa incerc sa-l cumpar, etc. Sunt inca in modelul "detective" ca sa il gasesc pe cel care a inregistrat domeniul.

Supriza, astazi, domeniul apare deja live, inregistrat pe numele unei persoane fizice (date ascunse de rotld) si urmeaza sa fie live?

Cum?

Stim cu totii ca rotld face magarii cand vine vorba de domenii bune, asa ca sunt tare curios cine l-a inregsitrat si mai ales cum. Cum aflu? O sa fac o plangere la politie, pentru ca acum e deja prosteala pe fata, nu mai e business, e personal. Sunt multe domenii la care am renuntat in timp si s-au inregistrat legal, nu ma intereseaza, dar la domeniul asta, eram fix in perioada de analiza si am pierdut timp si bani.

datele mele:

Print screen din 01.11.2013 (acum o luna jumatate) trimis la avocati pentru identificare companie.

Domeniul era inregistra pe o firma sub denumirea: NUMBER ONE SA. Datele din cont (firma proprietar web.ro ) erau false de la inceput, dar adresa de email era: liviu@belpagette.ro

Domeniul nu mai este activ de prin 2001. Internet Archive Wayback Machine

Ambele firme, nu mai exista de prin 2006. Atasat documentul cu radierea singurei firme care putea teoretic sa fie proprietarul legal, la vremea respectiva. Sucursala din Bucuresti se radiaza si ea la 4 mai 2006 o data cu firma mama.

Site-ul adresei de mail, nu mai functioneaza nici el din 2001. : Internet Archive Wayback Machine

Etc.

Astazi:

Practica pe care rotld o foloseste este simpla: Trimiti cerere cu datele necesare (firma nu exista, date false. etc) iar in termen de 90 zile (in care incearca sa dea de proprietar), ei elibereaza domeniu si se inregistreaza pe modelul : primul venit-primul servit. Aici este legal 100%, pentru ca primii veniti sunt intotdeauna cei care trebuie.

Cum domeniul nu a trecut prin etapa de pending delete si eu il urmaresc periodic, vreau sa vad si eu exact care a fost procedura de inregistrare. Cum? e problema celor care trebuie sa investigheze.

Nu se putea face transfer de la vechiul proprietar, pentru ca acesta nu exista, iar datele de la rotld erau false. Se putea cere doar anularea domeniului si sa se aplice regula "primului venit", doar ca domeniul trebuia sa-si schimbe statusul.

Stiu pare o prostie, dar in cazul de fata, ma deranjeaza ca am fost prostit in fata, pentru ca nici eu nu sunt nascut ieri.

Ok, am picat de prost la faza asta, mergem inainte, dar daca se dovedeste ca am fost pacalit, atunci noul proprietar trebuie sa inteleaga ca online nu merge cu pile si relatii, este o jungla, trebuie sa se descurce.

Off: legea noua, nu este pentru domeniile bune. Va garantez ca acum dispar toate domeniile premium pe care le urmariti. Eu mai am inca 10 pe care le "caut", cu siguranta dispar si ele inainte de lege. Asa ca verificati acum, domeniile care va intereseaza si incercati sa obtineti dovezi, in cazul in care o sa "dispara" din "greseala".

sfos.ro este un domeniu care nu mai functioneaza din 2007: http://web.archive.org/web/200707111...o/ro/index.php , acolo erau ns-urile iar osf.ro din 2008 http://web.archive.org/web/200903310...o/ro/index.php

Ambele fiind FUDATIA SOROS.
    Imagini atașate Imagini atașate
    Fișiere atașate Fișiere atașate
    Ultima modificare făcută de Tom; 15th December 2013 la 19:04.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Foarte tare, eu unul nu as avea bani de avocati sa ma lupt cu "statul", daca iti permiti eu zic sa continui si sa ne ti la curent, ar trebui sa analizeze cineva declaratiile de avere angajatilor de la rotld si sa compare cu viata reala, se pot face multe...

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    36

Implicit

Un alt fel de "BAIETI DESTEPTI" DE LA ROTLD

-nu ai reusit sa contactezi vechiul proprietar al firmei?sau vreunul dintre actionari vechi?
    -pe linga documetul tau poate mai afli si altceva din printul atasat
    -din citeva cautari, ar rezulta ca firma intiala ajunge cumva in legatura cu fostul presedinte LPF DD
    -dar e posibil sa fie o eroare in bazele de date
    -oricum ar merita sa intrebi la IT la una din firmele de mai sus daca stiu ceva de domeniul cautat de tine

f1.png
    f2.png
    Ultima modificare făcută de geo888; 15th December 2013 la 18:55.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de geo888 Vezi Post
    Un alt fel de "BAIETI DESTEPTI" DE LA ROTLD

-nu ai reusit sa contactezi vechiul proprietar al firmei?sau vreunul dintre actionari vechi?
    -pe linga documetul tau poate mai afli si altceva din printul atasat
    -din citeva cautari, ar rezulta ca firma intiala ajunge cumva in legatura cu fostul presedinte LPF DD
    -dar e posibil sa fie o eroare in bazele de date
    -oricum ar merita sa intrebi la IT la una din firmele de mai sus daca stiu ceva de domeniul cautat de tine

f1.png
    f2.png
    Trust me, am facut mult mai multe, dar nu pot posta pe forum. Am vorbit si cu fostii angajati din vremurile alea, dar sunt info care le pastrez pentru ancheta.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    36

Implicit

Mai e totusi o varianta la ceea ce s a intimplat pina acum

In momentul in care ai inceput cautarile, cineva din persoanele cu care ai vorbit sa fi anuntat departamentul de IT al firmelor actuale ale DD si acestia sa fi actualizat datele de la rotld sau eventual transfer tot pe numele lor de persoana fizica.
    Practic e posibil ca prin actiunile tale sa le fi readus aminte ca au domeniul acela inregistrat de demult si "au uitat de el" iar acum au intuit potentialul imens al domeniului.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@Tom,

Traim intr-o societate care este asa cum este. Sigur ca e strigator la cer, dar te mira? Pe mine nu ma mira. A ajuns sa nu ma mai mire deloc. M-as fi mirat insa foarte tare, sa fie taman invers. Sa te sune pe tine si sa-ti propuna sa inregistrezi domeniul. (e un soi de gluma amara)

Problema este valabila insa la oricare alta organizatie. E vreuna diferita? Nu functioneaza totul pe sub mana in tara asta? (as nota: si altundeva?)

Cine detine controlul, detine. Cine are ciolanul, il are. Restul? Nu pot decat sa latre pe langa.

E absolut laudabil faptul ca iti aperi drepturile, si iti urez succes, probabil si eu as face la fel intr-o situatie in care as simti ca mi-a fost incalcat brutal un drept (am mai facut asta), dar sansele de rezolvare cu legea in mana, sunt, dupa cum stii, destul de mici.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

In momentul in care ai inceput cautarile, cineva din persoanele cu care ai vorbit sa fi anuntat departamentul de IT al firmelor actuale ale DD si acestia sa fi actualizat datele de la rotld sau eventual transfer tot pe numele lor de persoana fizica.
    Practic e posibil ca prin actiunile tale sa le fi readus aminte ca au domeniul acela inregistrat de demult si "au uitat de el" iar acum au intuit potentialul imens al domeniului.
    Da, e foarte posibil, doar ca tot nu e legal. De la inceperea "analizei" si pana astazi sunt doar 70 zile, in care deja domeniul a fost transferat. Eu nu am depus inca actele, incercand alte piste (cumpararea), urmand ca la final, cand nu mai am solutii, sa depun actele si sa merg la bulan. Daca "afla" cineva de la mine, nu se incadreaza "legal" in perioade si etape.

Daca cineva depunea actele inainte, domeniul aparea la liber (schimbat status in pending delete intre timp, data noua de inregistrare, blablabla) dar dupa cum se vede, el a fost doar mutat. Am un script special pt astfel de domenii, care verifica status, data de inregistrare, etc.

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    @Tom,

Traim intr-o societate care este asa cum este. Sigur ca e strigator la cer, dar te mira? Pe mine nu ma mira. A ajuns sa nu ma mai mire deloc. M-as fi mirat insa foarte tare, sa fie taman invers. Sa te sune pe tine si sa-ti propuna sa inregistrezi domeniul. (e un soi de gluma amara)

Problema este valabila insa la oricare alta organizatie. E vreuna diferita? Nu functioneaza totul pe sub mana in tara asta? (as nota: si altundeva?)

Cine detine controlul, detine. Cine are ciolanul, il are. Restul? Nu pot decat sa latre pe langa.

E absolut laudabil faptul ca iti aperi drepturile, si iti urez succes, probabil si eu as face la fel intr-o situatie in care as simti ca mi-a fost incalcat brutal un drept (am mai facut asta), dar sansele de rezolvare cu legea in mana, sunt, dupa cum stii, destul de mici.

Nu e nici primul si nici ultimul, asta e clar. Eu sunt la postura de "latrat", doar ca diferenta acum este enorma. Este un domeniu web, care ar trebui sa devina un proiect web, investitie, timp si concurenta. Aici apar si eu!

Pe web lucrurile merg altfel, aici google decide, fara pile, relatii, interventii. Poti sa ai super pile si super buget, exista un proverb care spune: "Nu te pune cu prostul, ca are mintea odihnita!

Sunt convins 100% ca nu rezolv nimic, dar plimbatu pe la politie, instanta, declaratii, poate controale, nu pica bine nimanui.

Gandestete ca ar putea exista 100 de plangeri impotriva angajatilor rotld, sa-i plimbe non stop pe la sectie sau instanta. Nu le pica bine, mare parte din ei pensionari, sau angajati pe pile, care pleaca mai devreme sau mai tarziu. Iar dupa toate astea, apare un site pe domeniu si incepe joaca de-a tom si jerry.

Mai am unul in asteptare: reduceri.ro, aceeasi poveste. Abia astept sa-l lanseze.

Daca nu fac nimic, o sa ma simt prost, asa ca prefer sa-i mai ofer ceva timp si bani, ca sa ma simt un pic mai bine.
    Ultima modificare făcută de Tom; 15th December 2013 la 22:21.

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit

Fa si un print screen la termenii si conditiile lor actuale, ca apoi vad postul tau si fac modificari astfel incat sa nu te mai poti atinge de ei.
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post
    Fa si un print screen la termenii si conditiile lor actuale, ca apoi vad postul tau si fac modificari astfel incat sa nu te mai poti atinge de ei.
    Nu conteaza, se aplica regulile de la data "inregistrarii". Daca PF care il detine, il are de 2 zile, pot schimba ei ce vor, se aplica regulile vechi.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Oricum este ilegal si a fost facut un fals, daca firma nu mai exista nu avea cine sa semneze si stampileze cedarea
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. ce domenii noi ati mai inregistrat?
    De Cipiot în forumul Domenii
    Răspunsuri: 334
    Ultimul Post: 1st July 2017, 15:34
  2. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 22nd May 2013, 12:43
  3. Am uitat unde am inregistrat un domeniu
    De Bogdan Calin în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 2nd November 2011, 10:14
  4. Domeniu web - brand inregistrat
    De Cristina Maftei în forumul Legislatie internet
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 6th October 2011, 17:42
  5. cum se transfera un domeniu deja inregistrat?
    De Empire în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 31st December 2010, 09:08

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •