11th April 2012, 22:50
9 out of 9 members found this post helpful.
Backlinkuri, ce alternative avem?
Salut initiativa colegilor de a infiinta aceasta sectiune dedicata incepatorilor. Dupa cum spunea un coleg, probabil nu toata lumea face SEO si e utila o asemenea sectiune unde cei noi in domeniu sa deprinda anumite aspecte legate de optimizarea atat on site cat mai ales off site.
O sa incerc in cele ce urmeaza, sa impartasesc cate ceva din experienta mea (fara a avea pretentia ca as fi vreun mare mester).
Ca si surse de Backlinkuri , posibilitatile sunt nenumarate.
Poate cel mai misto articol pe care l-am citit vis a vis de acest subiect a fost articolul lui Marius Mailat, 100 de metode de a obtine linkuri - SEO - Optimizare web .
Desi cu o vechime considerabila, sursele de a obtine bl-uri exemplificate de Marius sunt inca de actualitate in marea lor majoritate.
O sa ma opresc numai asupra catorva dintre aceste metode de a obtine back-linkuri, cele pe care le consider cele mai eficiente pentru a creste frumos un site pe .ro , caci ma gandesc ca o persoana aflata la inceputuri in ale SEO nu va incerca sa atace in prima faza piata externa.
1. Linkurile naturale. Sunt categoric cele mai greu de obtinut, dar va pot aduce cele mai mari beneficii din punct de vedere SEO. Cum le obtineti? Teoretic e simplu, practic e ceva mai greu. In principiu, postati pe siteurile voastre articole de mare valoare pe nisa. Cu cat un articol e mai amplu si mai bine documentat, cu atat sansele sa primeasca linkuri naturale sunt mai mari. Desigur, exista nise unde va fi destul de greu sa primiti linkuri naturale, dar nu imposibil.
2. Publicarea de articole in directoarele de articole. Este deasemenea o modalitate de a obtine bl-uri, la indemana oricui. Aveti aici o lista de directoare care accepta articolele voastre gratuit: Oferte PERMANENTE de advertoriale gratis . Nu incercati sa trisati. Nu trimiteti acelasi articol in mai multe directoare de articole. Va fi destul de greu sa inselati vigilenta webmasterilor care le administreaza. In plus, nu veti avea mari beneficii SEO publicand acelasi articol pe mai multe siteuri.
3. Comunicate de presa . Laudati-va un pic afacerea. Cu mici exceptii, pe siteurile de comunicate, submiterea este gratuita.
4. Inscrierea in directoare Deasemenea o resursa de gratuita de a obtine backlinkuri. Probabil cea mai buna colectie de directoare din Romania este cea a unui coleg de-al nostru: Directoare web romāne?ti cu īnscriere gratuitć .
Atentie mare la cum trimiteti siteul dvs in directoarele de linkuri. Nu folositi obsesiv aceeasi descriere. Deasemenea alternati cuvintele cheie.
Mai ales daca proiectul vostru este nou, pastrati o cadenta de submitere relativ redusa. Max 5 inscrieri pe zi este suficient. Nu ar strica si o oarecare pauza dupa submiterea siteului in 50-100 de directoare.
5. Comentarii pe bloguri. Deasemenea o resursa gratuita, buna pentru a asigura o buna diversitate a linkurilor. Nu va apucati sa spamati blogurile folosind Keyworduri. COmentati cu numele vostru, la obiect. Un backlink este benefic chiar daca nu vine pe cuvintele cheie pentru care vreti sa optimizati.
6. Semnatura in forumuri. Asemenea comentariilor pe bloguri, va poate asigura o diversitate a ibl-urilor. Nu voi insista prea mult asupra ei caci nu e una dintre metodele mele favorite.
7. Guestposturi pe siteuri din aceeasi nisa. Publica articole de calitate pe siteuri din aceeasi nisa cu tine. Aici: Oferte gratuite , vei gasi o groaza de oferte gratuite.
8. Cumpararea de advertoriale Probabil una dintre cele mai eficiente metode de a creste in SERP. Alegeti-va cu grija siteurile pe care veti cumpara advertorialele pentru a obtine un raport pret/beneficiu maxim. Nu intotdeauna ce a ieftin e si bun, cum de altfel nu intotdeauna ce e scump e bun 
9. Cumpararea de linkuri E probabil la fel, una dintre cele mai eficiente metode de a obtine backlinkuri cu impact masiv in serp, dar totodata si una dintre cele mai riscante. Pe de o parte, fiind o practica expres interzisa de politicile Google, pe cealalta parte, nu mai aveti nici un control asupra lor odata ce ati efectuat plata. Va puteti trezi ca webmasterul vi le scoate dupa o saptamana
Asdar, mare grija de unde cumparati.
Daca veti recurge la aceast lucru, de preferat ar fi ca linkul sa fie plasat intr-un context cat mai related. Evitati sa cumparati linkuri sitewide, in footer, blogroll etc.
10. Submiterea in galerii de tip CSS. Daca aveti un design foarte ok, puteti submite siteul vostru in galeriile CSS. O simpla cautare : CSS galeries - Cćutare Google si veti gasi o sumedenie . Probabil linkurile provenite de aici nu va vor propulsa in SERP, dar va va aduce un plus de autoritate.
Ma opresc aici, caci in mare, acestea sunt principalele surse de a obtine bl-uri de calitate pentru proiecte romanesti, mai ales daca esti la inceput. Ar fi mult mai multe de scris dar deja mi-au amortit degetele si in plus as dori sa ii mai las si pe altii sa ma completeze.
O regula de aur: nu exagerati cu construirea backlinkurilor, mai ales daca vorbim de un proiect nou. Riscati ca in loc sa cresteti in serp sa luati o mica penalizare.
Cititi, cititi, cititi, seopedia este o mica enciclopedie in materie de SEO.
De asemenea, testati-va cunostintele. Numai asa veti vedea care strategie este cea mai buna pentru proiectele pe care le administrati.
* Probabil acest post ii va plictisi teribil pe veterani, dar sa nu uitam ca aceste informatii sunt cu dedicatie pentru incepatori. Posibil sa le prinda bine unora 
Rog pe cine are rabdare, sa vina cu adaugiri si completari.
Ultima modificare făcută de Robert; 11th April 2012 la 23:15.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
11th April 2012, 23:40
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat īn original de
Pirvan Marian
Am descoperit, pe internet tot felul de tutoriale video in care se explica linie cu linie cum sa faci diverse script uri,daca scriu acele script uri si le pun la download pe un site de-al meu sau catre un alt site, poate reprezenta o buna metoda de promovare sau exista si o parte neplacuta in ideea mea?
Partea neplacuta e ca la sfarsit o sa te simti ca o maimuta care a copiat ceva explicat de altii intr-un tutorial fara sa inteleaga neaparat ce a copiat pentru a-si promova un site care probabil n-are nici o legatura cu acele tutoriale. Daca vrei sa ai succes in orice vrei sa faci, trebuie sa adaugi valoare, sa vii cu ceva in plus. Cand iti propui sa faci orice, intreaba-te "Eu ce valoare aduc" sau "Eu ce aduc in plus". Daca nu stii sa raspunzi imediat la intrebare, e cazul sa faci altceva.