28th October 2011, 21:13
1 out of 1 members found this post helpful.
Link cumparat sitewide sau creare site?
Lansezi un proiect, analizezi competitia, ..................... faci o strategie de optimizare si te apuci de treaba.
Ajungi la un punct in care ai nevoie de cateva link-uri site-wide.
Ai 2 optiuni:
1. cumperi un link pe o perioada 6 luni - 1 an
2. iti faci un site care sa iti aduca acelasi nr de linkuri site-wide.
Am incercat ambele variante, si am ajuns la concluzia ca este mai rentabil pentru mine sa-mi creez propriile site-uri.
Avantaje:
- linkuri externe putine 1-2-3, dar toate ale tale
- nisa related - creezi site-ul si continutul pentru o nisa related cu linkurile
- perioada de timp nelimitata in care ai linkurile
Dezavantaje:
- autoritate domeniu
Costurile mele, calcul pentru 2 ani (in cazul in care dezvolti proiect de durata)
1. site personal:
- creare site = 50 euro (instalare cms si content), design nu fac!
- content = 50 -250 euro
- linkuri basic = 30 euro
- domeniu + host = 20 euro (domeniu+host x 2 ani)
minim: 150 euro dar poate urca pana la 400 sau mai mult, in functie de content. In cazul meu a fost content ieftin, importat automat.
2. cumpar link site-wide/an
- minim 50 euro site 3.000 pagini indexate, nisa related
- minim 150 euro site 50.000 pagini indexate, nisa related
-......
-minim 1000 euro - site 100.000 pagini indexate, nisa related
Preturile sunt cele primite de mine, deci pot fi si mai mici
, dar si mult mai mari
Unde am primit preturi bune, am cumparat, dar am primit si preturi extraordinar de haioase
Am creat de test 6 site-uri, toate nisa auto (anvelope auto 3, service auto 1, piese auto 1, dezmembrari 1) de la care vreau minim 400.000 site wide, pentru un site de asigurari auto!
Cost: 900 euro = 6 domenii, minim 400.000 pagini indexate si am site-uri pe nise cu care nu credeam ca o sa am vre-o legatura
Ce gresesc?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.