Salut!
Ma intereseaza sa creez un sistem asemanator celui din WordPress, adica sa creez din cod (nu din .htaccess) inregistrari (probabil intr-o baza de date) pentru link-uri cu mod_rewrite.
Sa dau un exemplu:
In WordPress atunci cand creezi un articol, ai si un URL /articolul-meu(.html) care probabil duce la /article.php?id=123
Stiu cum sa fac asta din .htaccess, dar ce ma intereseaza pe mine e sa iau un anumit camp din baza de date (spre exemplu titlul) si la submit-ul form-ului (atunci cand creez articolul cu pricina) sa mi se genereze un link in genul celui de mai sus.
Adica m-ar interesa o functie pe care o apelez eu cand creez un articol si care sa fie cam asa:
RewriteUrl(id, str) unde id este id-ul articolului, iar str este ce vreau sa pun ca link.
Ca apelare pentru exemplul de mai sus, ar fi RewriteUrl(123, "articolul-meu.html")
Iar functia asta probabil ca pune toate inregistrarile intr-o baza de date, care sa fie accesata de mod_rewrite.
Sa fac functia asta stiu, dar nu stiu cum sa fac ca mod_rewrite sa acceseze inregistrarile respective.
Probabil ca exista asa ceva implementat pe undeva printr-un framework PHP, dar nu stiu care (ca sunt la inceput cu PHP si nu le-am incercat).
Mersi anticipat!![]()