Cel mai important lucru este sa-ti alegi nisa.
Asculta tutorialul de-aici si cele anterioare si ai sa incepi sa intelegi mai bine tot mecanismul de a face bani pe Amazon
Salutare all,
Am si eu un cont pe amazon, nu am mai facut afiliere cu ei de multa vreme. Ma gandeam sa reincep activitatea din nou pe amazon. Din pacate am vazut ca mai nou cer anumite date legate de "Tax Information". Ce trebuie facut? Se poate sa ma ajutati.
Multumesc si seara buna,
Buna, sunt nou in domeniu de afiliat Amazon. Poate cineva sa-mi explice detaliat ce setari trebuiesc facute, cum sa aflu cele mai vandute produse, cum sa aleg cea mai buna nisa, etc?. Daca exista cineva care sa ma ajute contra cost, rog sa-mi scrie.
Multumesc anticipat!
As fi curios si eu de ceva noutati, ma bate gandul sa testez serios pe o micro-nisa.
Roaga-i pe administratorii forumului sa creeze o categorie separata, un forum special dedicat acestui subiect.
Atunci abia o sa fie postate noutati.
Noutati ma refer in sensul: daca s-a schimbat ceva referitor la plata sau tot atat dureaza, daca sunt ceva recomandari de tip de continut sau site care converteste bine. Tu stiu ca ai ceva siteuri de afiliere cu amazon, cum mai merg treburile? Stiu ca foloseai o schema seo mai riscanta.
Trebuie sa bifezi pe acolo la toate optiunile ca nu esti din USA, ca nu ai nici o legatura cu USA, etc.. apoi dai submit la tax information. In mod normal ei o sa iti trimeata toti banii si iti revine tie responsabilitatea de a plati taxele in Romania. (evitarea dublei impozitari).
Daca nu completezi tax information, sau daca completezi gresit o sa iti opreasca ei 30% din suma sub forma de taxe. La final de an iti trimit o scrisoare de la IRS - fiscul american care arata ca ai platit taxe si cat, in caz ca te iau cei din Romania la intrebari.
Poti sa aplici pentru un card Payoneer, si apoi tot la Payonner pentru serviciul lor numit US payment service. Cei de la payoneer iti vor da un cont bancar din USA, si o adresa, si Amazon o sa iti trimeata banii direct in Payonner de unde o sa ii poti scoate la orice ATM in aceeasi zi in care i-ai primit, sau ii poti retrage intr-un cont din Romania.
Plata dureaza tot 2 luni de cand se termina luna. Net 60 de zile e termenul in care Amazon face plata. Ca sa nu mai astepti inca 1-2 luni sa iti vina banii sub forma de cec si sa ii depui la banca, vezi raspunsul meu cu privire la aplicarea pentru Payoneer si iti dau ei un cont de US pe care poti sa il treci in Amazon si sa primesti banii. Din payoneer poti apoi scoate banii la orice ATM de pe card, sau prin tranfer bancar la o banca din Romania.
In general, review sites merg foarte bine pe amazon. Articole tip recenzii sau stil top (gen cele mai bune laptopuri, etc..) scrise special pentru a vinde convertesc foarte bine.
Pe amazon, cam toate nisele vand bine, pentru ca in US se cumpara aproape orice online. Nu prea exista nisa prost monetizabila, e vorba doar sa poti aduce trafic targhetat pe nisa respectiva, si aici depinde de capabilitatile fiecaruia.
Success
Mersi frumos, Nic. Referitor la "sa poti aduce trafic" ai testat vreodata promovarea unui produs prin retele sociale, clipuri de youtube, linkuri prin comentarii? Sau ai mers doar pe seo curat? Am inteles ca pe .com concurenta e mult mai pronuntata si ma gandesc ca sunt sanse foarte mari sa nu reusesti sa iti recuperezi investitia avand in vedere ca e o concurenta activa.
Sa luam de exemplu un cuvant precum: best curved tv care are vreo 1000 cautari lunare din care pe prima pozitie ai putea lua sa zicem 400 uv lunar. Din astia reusesti sa faci 5-10 conversii a cate 100 usd fiecare (bani in mana). Asadar, cat vei fi nevoit sa investesti sa pozitionezi un articol sau un intreg site pe acest keyword, si cat costa intretinerea lunara sa pastrezi pozitia? Se poate face asta cu linkuri gratuite? Eu in Romania ma cam feresc de astfel de linkuri, pe com cum mai e treaba?
Mersi mult!
Siteurile mele de afiliere amazon au trafic doar din seo, nu am testat nimic altceva.
Concurenta e foarte puternica pe com, de aia alegera nisei si a cuvintelor cheie targhetate (in principiu partea de keyword research) e foarte importanta. Din punctul meu de vedere, e chiar mai importanta si decat link buildingul in sine. E recomandat sa citesti tutoriale inainte, insa pana nu prinzi experienta sa vezi exact pe ce cuvinte poti ranka tau, nu doar ce cuvinte zic diverse tooluri ca sunt usor de rankat, e greu sa faci estimari.
Din primele 10 siteuri pe care le-am creeat dedicate afilierii cu amazon, la mine doar 2 au ajuns sa faca bani. Unul a ajuns la 2000$+ pe luna, si unul la 500$ pe luna (pe asta l-am vandut, putea sa mai creasca cred), restul au fost alese prost. Intre timp mi-am mai imbunatatit procesul, si am inceput sa ma concentrez pe siteuri mai mari, mai autoritative, dar daca esti la inceput, nu te astepta la o rata de success foarte mare.
In general, cand decizi sa promovezi o anumita categorie de produse de pe amazon - sa zicem cum zici tu curved tv - trebuie sa targhetezi urmatoarele 2 sintaxe:
best curved tv
curved tvs reviews
Astea sunt keywordurile care convertesc cel mai bine, si au si concurenta seo mai accesibila. Totodata, homepageul siteului va ranka relativ usor pentru ambele sintaxe, in general cam aceleasi siteuri care apar pentru keywordul best+product apar in top si pt keywordul product+reviews.
Daca incerci sa targhetezi keyworduri fara "best" sau "reviews", in top o sa apara prea multe siteuri ecommerce care sunt greu de depasit. Pentru inceput ti-as recomanda sa vezi minim 2 mini siteuri in top 10 pentru un cuvant cheie ca sa te apuci de el.
Estimarile tale sunt off cu privire la trafic si bani. In momentul in care rankezi pentru un keyword gen best product, si ai un site cu ceva continut pe el (sa zicem, minim 20-30 de articole) vei ranka pentru o multime de cuvinte secundare, asa numitele long tails, si vei avea trafic mult mai mare. (presupunand o strategie seo corect, cu o multime de linkuri si catre paginile interne, nu trimitand toate linkurile catre homepage artificial, care e o metoda invechita si risti sa fii penalizat).
Un mini site amazon care il am eu si sunt pe pozitia 1-2, si top 10 cam pt majoritatea cuvintelor secundare, are urmatoarele cautari US:
best "product" = 880
"product" reviews = 590
Traffic in analytics (luna trecuta) = 13,585 sessions
Veinturi amazon (luna trecuta) = 2,548$
Nisa: accessorii auto.
Un cuvant care are 1000 de cautari pt structura best "product" intra in rangeul de competitiv deja, si siteul va castiga usor 1000$+ pe luna daca rankezi nr 1, atat pt el cat si pt long tailurile aferente. (Vezi sa verifici cautarile in US nu cautarile internationale, pt ca Amazon va plati doar pt vanzarile din US).
Iar ca linkuri, totul costa, fie sub forma de timp si angajat oameni, fie sub forma de plati directe.
Pt mini siteuri pe com eu folosesc:
-guest blogging
-Private Blog Networks (sa le construiesti tu de la 0, nu sa cumperi de la altii)
-paid links - negociat direct cu webmasterii , echivalentul adevertorialelor cum ar fi pe ro, fara retele, sau siteuri facute special sa vanda linkuri
Success
Ultima modificare făcută de Nic; 8th June 2015 la 14:30. Motiv: grammar..
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)