Nu am postat in ideea de a ajunge la discutii in contradictoriu cu diversi barosani de pe forum: eu zic una el o tine incontinuu pe a lui. N-am ce face, e parerea lui si o respect. Si chiar daca nu as respecta-o, tot n-as avea ce face atat timp cat este proprietar de tastatura.
Vizitez in utima vreme tot mai des acest forum, insa nu prea am considerat decat arareori necesar sa postez.
Oricum ideea era ca daca primesti 20$ pe un click, deci omul plateste vreo 40$, sa zicem, si, daca stiti ce profit se asteapta sa obtina in urma acelui click, puteti calcula ce conversie este necesara pentru ca sa-i convina celui celui ce si-a setat acel tarif/click.
Sa luam un exemplu din vanzari: sa zicem ca se vinde un produs cu 1000$ din care 200$ sunt adaos (adaos 25%, destul de mare pentru vanzarile online, concurenta e accerba). Deci, facand abstractie de celelate cheltuieli ale lui (si care nu trebuie neglijate) trebuie ca sa aiba o conversie de 20% pentru a nu iesi in pierdere. Oare e asa de usor de atins aceasta rata cand sunt sute de siteuri similare si ce-l costa pe client sa mai dea cateva clickuri pentru a gasi ceva mai ieftin?
Puteti face calculul si invers: clickul este de 20$ la mine, 40$ la client, sa zicem ca rata de conversie este de 10% (buna rata, ce-i care au magazine online stiu de ce) deci 400$ s-au dus pe reclame ptr fiecare produs/serviciu vandut. Cat o fi costand si ce adaos isi pune?
Stiu ca sunt fascinante aceste valori mari ale clickurilor, insa inainte de toate putem sa calculam daca sunt eficiente aceste plati pentru cel care isi face reclama, inainte de a ne minuna de ce se intampla pe la altii.
In afara de cateva rare cazuri concrete cu aproape 2$ pe click, altele nu am mai intalnit, cu exceptia acestei cunostinte ce a fost neatenta la setarea valorii maxime permise.
Mult mai semnificative privind valoarea site-ului ar fi faptul ca se primesc constant un nr de clickuri in anumite zile cu valori intre ...$ si intre ...$ decat clickurile de 20-30$ dintro zi (poate altul a comis-o confundand 90$ cu 90 de centi).
poti sa faci intre 1-10$ / clcik cu adsense....trebuie sa ti cont de niste criterii...1 CPC-u e muci, trebuie sa tii cont de pozitia advertiserilor, cat e bidu pe keyword, nisa, CTR-u si ceva interesant relevanta keyword-urilor cu continutul site-ului. (Nu cred ca poti face milioane de parai de pe un site care are o singura pagina cu o unitate adsense si cu traffic mic pe el). Un articol interesant + streamuri video poate fi gasit pe www.keywordcountry.com
Stiu ca e putin mai vechi threadul insa sper sa nu imi fie cu iertare, dar sunt foarte bucuros: tocmai am observat un click de $2.89 (e singurul click pe acel canal, astfel incat sunt sigur de suma).
DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.
Vai ce frumos, eu n-am mai avut click mai mare de 1 dolari de 4 luni![]()
DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.
sau era vorba despre mine?![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)