Ieri dimineata Google a suspendat simultan 5 conturi diferite:
- contul meu
- contul fratelui meu
- contul prietenei fratelui meu
- contul unui coleg
- contul unui client din Anglia
Fiecare cont era al unei persoane individuale, deci nu poate fi vorba de "multiple accounts". Ma gandesc ca aceasta suspendare in masa poate fi cauzata de faptul ca toate conturile au fost accesate la un moment dat de pe acelasi IP, cel al fratelui meu. Fratele meu si prietena sa stau impreuna, deci isi verifica de pe acelasi cont. De asemenea acum cateva luni cand am fost plecat din tara, frate-meu mi-a verificat si mie contul, tot de pe acelasi IP.
Am citit TOS-ul Google inside out si nu vad nicaieri sa scrie ca nu ai voie sa accesezi mai multe conturi de pe acelasi IP, atata timp cat conturile nu apartin aceleiasi persoane. Nu am facut absolut nimic ilegal, avem niste site-uri clean, de 3-4 ani de cand suntem publisheri am respectat tot timpul regulile impuse de Google. Nu avem click-uri ilegale, in Google suntem pe primele locuri (deci respectam si regulile motorului nu doar a AdSense-ului) si nu am facut niciodata nimic care sa incalce regulile Adsense.
Pe contul meu au fost prinsi aproximativ $400 iar pe al fratelui meu $60,000.
Am trimis un mail la Google in care am explicat situatia. Va rog, daca aveti alte sugestii ce sa facem, orice sfat e binevenit. A mai avut cineva o problema asemanatoare? Mersi![]()

Răspunde cu citat