11th October 2015, 00:11
1 out of 1 members found this post helpful.
Reclame ai doar in sidebar/header/footer sau ai si in pagina articolelor? Din ce-am vazut, cele puse in pagina articolelor sunt ''mai productive'', mai ales ca multi de pe mobil dau click pe ele din greseala.
12th October 2015, 13:50
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
lecktronix
Este foarte util daca primesti multe vizite pe pagina categoriilor (sau tag daca folosesti). Daca esti interesat sa faci asa pot sa iti spun cum sa faci, este treaba de 1 minut.
Poti sa publici aici, poate mai sunt si altii interesati.
12th October 2015, 15:48
3 out of 3 members found this post helpful.
Salut mike07,
nu m-am gandit ar mai fi cineva interesat. Cine doreste sa optimizeze pagina principala, categoriile, tag-urile sau diferite alte arhive pentru adsense trebuie sa faca asa (este evident ca procedura e valabila doar ptr. WordPress):
Panou de control -> Aspect -> Editor teme si alegeti in functie de pagina pe care doriti sa o modificati index.php/ category.php/ archive.php/ tag.php/ etc. (eventual o descarcati prin ftp si o deschideti cu un editor).
Cautati
Cod:
<?php while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
si inlocuiti cu
Cod:
<?php
$advertisements = array('2' => '<div align="center"><!-- cod adsense 1 --></div>',
'5' => '<div align="center"><!-- cod adsense 2 --></div>',
'10' => '<div align="center"><!-- cod adsense 3 --></div>');
$i = 1;
while (have_posts()) : the_post();
?>
Inlocuiti "<!-- cod adsense 1/2/3 -->" cu codurile anunturilor furnizate de catre Adsense (sau orice doriti sa apara).
In acest fel anunturile vor aparea dupa articolul nr. 2, 5 si 10, cum am eu pe site-ul dat ca exemplu. Daca doriti, puteti sa schimbati valorile in functie de cate articole aratati pe pagina, de exemplu daca aveti mai putine articole pe pagina arhivelor puteti sa inlocuiti cu 2, 4 si 6, astfel anunturile vor aparea dupa articolul nr. 2, 4 si 6. Eu am ales sa imi apara primul anunt dupa articolul nr. 2 ca sa evit sa imi apara in partea de sus cand site-ul este accesat cu smartphone-ul.
Am adaugat si acel <div align="center"> ca sa imi apara in centru anuntul atunci cand este accesat de pe desktop, dar daca doriti se poate elimina.
Pentru cine doreste sa adauge adsense in centrul articolului fara plugin:
Intrati in Panou de control -> Aspect -> Editor -> style.css si adaugati pe ultimul rand acest cod:
Cod:
#ri_adv_middle_content {display:block; margin: 20px 0; text-align:center; }
Apoi in functions.php inainte de ultimul ?> adaugati:
Cod:
/*adauga anuntul adsense la centrul articolului */
function ri_adv_middle_content( $content ) {
if( !is_single() )
return $content;
$content = explode ( "</p>", $content );
$paragraphAfter = count ( $content ) / 2 ;
$paragraphAfter = (int)$paragraphAfter;
$new_content = '';
for ( $i = 0; $i < count ( $content ); $i ++ ) {
if ( $i == $paragraphAfter) {
$new_content .= '<div id="ri_adv_middle_content">';
$new_content .= 'Adauga codul adsense aici';
$new_content .= '</div>';
}
$new_content .= $content[$i] . "</p>";
}
return $new_content;
}
add_filter( 'the_content', 'ri_adv_middle_content' );
Inlocuiti "Adauga codul adsense aici" cu codul anuntului furnizat de AdSense sau orice altceva ce doriti sa apara.
In acest fel anuntul Adsense va aparea la jumatatea articolului.
Pentru cine doreste ca anunturile sa apara dupa un anumit numar de paragrafe, cum am eu pe site-ul dat ca exemplu, puteti sa folositi acest cod:
Cod:
/*adauga anuntul adsense la centrul articolului */
function ri_adv_middle_content( $content ) {
if( !is_single() )
return $content;
$content = explode ( "</p>", $content );
$paragraphAfter = count ( $content ) / 2 ;
$paragraphAfter = (int)$paragraphAfter;
$new_content = '';
for ( $i = 0; $i < count ( $content ); $i ++ ) {
if ( $i == $paragraphAfter && $paragraphAfter > 6) {
$new_content .= '<div id="ri_adv_middle_content">';
$new_content .= 'Adauga codul adsense aici';
$new_content .= '</div>';
}
$new_content .= $content[$i] . "</p>";
}
return $new_content;
}
add_filter( 'the_content', 'ri_adv_middle_content' );
Inlocuiti "Adauga codul adsense aici" cu codul anuntului furnizat de AdSense.
Valoarea 6 de pe randul 11 reprezinta numarul de paragrafe dupa care apare anuntul, in alte cuvinte daca numarul de paragrafe la jumatatea articolului este superioara valorii 6 anuntul apare, daca este inferior nu apare. Este evident ca valoarea 6 se poate modifica asa cum credeti de cuviinta. Acest ultim cod este ideal pentru cine are pe site articole de diferite marimi, astfel, ca sa nu deranjati vizitatorii cu prea multe anunturi pe pagina, anuntul din mijlocul articolului apare doar daca articolul este destul de lung.
Cred ca este inutil sa va spun sa faceti un backup a fisierelor inainte de orice modificare.