Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Optimizare site pentru adsense

MarianC este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th August 2015
    Locaţie
    Chirnogeni
    Vârstă
    28
    Posturi
    227
    Putere Rep
    0

Implicit Optimizare site pentru adsense

Salut, am un site de IT si as vrea ca rezultatele mele in Adsense sa creasca de exemplu astazi am facut 1700 de vizitatori unici pe site iar castigul la adsense este de doar 2,30 euro. Foarte mic.

As vrea daca se poate sa optimizez reclamele pe site, sa fac cat mai multi banii din adsense, dar bine-inteles sa nu fac in asa fel in cat sa deranjez cititorul prea tare.

Site-ul il aveti pe profilul meu la "Pagină Personală", daca vreti sa ma ajutati ar fi super OK, la primele rezultate as putea da un ciubuc . Accept orice sfat, despre pizitionare + etc.

Petronel D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th November 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    552
    Putere Rep
    24

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Reclame ai doar in sidebar/header/footer sau ai si in pagina articolelor? Din ce-am vazut, cele puse in pagina articolelor sunt ''mai productive'', mai ales ca multi de pe mobil dau click pe ele din greseala.

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    52
    Posturi
    181
    Putere Rep
    28

Implicit

Salut,

din cauza titlului "Ar putea să te intereseze…" de deasupra unitatii 300x250 din sidebar ai putea sa primesti o avertizare pentru incurajarea click-urilor (in cel mai fericit caz), deci te sfatuisc sa schimbi cat mai repede acel titlu pentru ca astfel incalci politica de implementare a unitatilor de publicitate. Link util ca sa vezi ce titlu poti folosi: https://support.google.com/adsense/a...eading_heading

Sunt bine plasate anunturile din pagina articolului (sub titlu si la sfarsit), dar eu as schimba anuntul responsive de sub titlu cu o unitate 300x250/ 328x280 normala. Pe toate site-urile mele am renuntat la reclame responsive in favoarea celor fixe (300x250 sau 328x280) si am avut o crestere de pana la 50% a veniturilor de pe mobile si 15-20% de pe desktop. Trebuie doar sa ai grija sa nu iti apara in partea de sus a paginii fara scroll anuntul, este valabi doar pentru mobile. Link util: https://support.google.com/adsense/a...394713?hl=ro#3

Ti-as mai recomanda sa adaugi un anunt la mijlocul articolului, dar vazand ca articolele publicate de tine pe site sunt cam scurte nu are sens. Daca intr-un viitor o sa publici articole mai lungi si vrei sa incerci si cu un banner plasat la mijlocul articolului iti pot spune cum sa faci fara plug-in, este foarte usor.

Ar mai fi de optimizat paginile categoriilor, adica sa scoti publicitatea di sidebar (daca intri cu smartphone-ul automat anuntul se duce la sfarsitul paginii unde nu-l mai vede nimeni) si sa adaugi 3 anunturi printre articole, cum am facut eu pe acest site unde am adaugat 3 anunturi dupa articolul nr. 2, 5 si 10: goo. gl/6P5oaB (fara spatiu dupa punct; poti sa vezi si cum arata un articol cu un anunt sub titlu, unul la mijloc si unul la sfarsit). Este foarte util daca primesti multe vizite pe pagina categoriilor (sau tag daca folosesti). Daca esti interesat sa faci asa pot sa iti spun cum sa faci, este treaba de 1 minut.

florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    43
    Posturi
    355
    Putere Rep
    28

Implicit

Reclama din sidebar pune-o cu insert adsense in mijlocul articolelor. Reclama aia sidebar face mai mult afisari si scade rata de click

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    39

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de lecktronix Vezi Post
    Este foarte util daca primesti multe vizite pe pagina categoriilor (sau tag daca folosesti). Daca esti interesat sa faci asa pot sa iti spun cum sa faci, este treaba de 1 minut.
    Poti sa publici aici, poate mai sunt si altii interesati.

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de mike07 Vezi Post
    Poti sa publici aici, poate mai sunt si altii interesati.
    Pagina categoriei (archive.php sau category.php, depinde de tema WP) contine sigur un while care afiseaza articolele si poti pune un ad dupa al 2-lea articol, unul dupa al 5-lea si unul sub articole (asa am vazut ca are @lecktronix pe site). Ad-ul de dupa al 2-lea & al 5-lea articol... se poate adauga in felul urmator (nu e codul scris in totalitate, dar ca sa-ti faci o idee):

Cod PHP:
    $i=1;
    while ( 
    have_posts() ) : the_post();

if(
    $i == || $i == 5){

// cod reclama
    }

$i++;
    endwhile; 

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    52
    Posturi
    181
    Putere Rep
    28

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Salut mike07,

nu m-am gandit ar mai fi cineva interesat. Cine doreste sa optimizeze pagina principala, categoriile, tag-urile sau diferite alte arhive pentru adsense trebuie sa faca asa (este evident ca procedura e valabila doar ptr. WordPress):

Panou de control -> Aspect -> Editor teme si alegeti in functie de pagina pe care doriti sa o modificati index.php/ category.php/ archive.php/ tag.php/ etc. (eventual o descarcati prin ftp si o deschideti cu un editor).

Cautati

Cod:
    <?php while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
    si inlocuiti cu

Cod:
    <?php
    $advertisements = array('2' => '<div align="center"><!-- cod adsense 1 --></div>',
                            '5' => '<div align="center"><!-- cod adsense 2 --></div>',
                            '10' => '<div align="center"><!-- cod adsense 3 --></div>');

$i = 1;

while (have_posts()) : the_post();
    ?>

Inlocuiti "<!-- cod adsense 1/2/3 -->" cu codurile anunturilor furnizate de catre Adsense (sau orice doriti sa apara).

In acest fel anunturile vor aparea dupa articolul nr. 2, 5 si 10, cum am eu pe site-ul dat ca exemplu. Daca doriti, puteti sa schimbati valorile in functie de cate articole aratati pe pagina, de exemplu daca aveti mai putine articole pe pagina arhivelor puteti sa inlocuiti cu 2, 4 si 6, astfel anunturile vor aparea dupa articolul nr. 2, 4 si 6. Eu am ales sa imi apara primul anunt dupa articolul nr. 2 ca sa evit sa imi apara in partea de sus cand site-ul este accesat cu smartphone-ul.

Am adaugat si acel <div align="center"> ca sa imi apara in centru anuntul atunci cand este accesat de pe desktop, dar daca doriti se poate elimina.

Pentru cine doreste sa adauge adsense in centrul articolului fara plugin:

Intrati in Panou de control -> Aspect -> Editor -> style.css si adaugati pe ultimul rand acest cod:

Cod:
    #ri_adv_middle_content {display:block; margin: 20px 0; text-align:center; }
    Apoi in functions.php inainte de ultimul ?> adaugati:

Cod:
    /*adauga anuntul adsense la centrul articolului */
    function ri_adv_middle_content( $content ) {
            if( !is_single() )
                return $content;

$content = explode ( "</p>", $content );
    		$paragraphAfter = count ( $content ) / 2 ;
    		$paragraphAfter = (int)$paragraphAfter;
            $new_content = '';
                for ( $i = 0; $i < count ( $content ); $i ++ ) {
                    if ( $i == $paragraphAfter) {
                        $new_content .= '<div id="ri_adv_middle_content">';
                        $new_content .= 'Adauga codul adsense aici';
                        $new_content .= '</div>';
                     }
                $new_content .= $content[$i] . "</p>";
    			}
        return $new_content;
    }
    add_filter( 'the_content', 'ri_adv_middle_content' );
    Inlocuiti "Adauga codul adsense aici" cu codul anuntului furnizat de AdSense sau orice altceva ce doriti sa apara.

In acest fel anuntul Adsense va aparea la jumatatea articolului.

Pentru cine doreste ca anunturile sa apara dupa un anumit numar de paragrafe, cum am eu pe site-ul dat ca exemplu, puteti sa folositi acest cod:

Cod:
    /*adauga anuntul adsense la centrul articolului */
    function ri_adv_middle_content( $content ) {
            if( !is_single() )
                return $content;

$content = explode ( "</p>", $content );
    		$paragraphAfter = count ( $content ) / 2 ;
    		$paragraphAfter = (int)$paragraphAfter;
            $new_content = '';
                for ( $i = 0; $i < count ( $content ); $i ++ ) {
                    if ( $i == $paragraphAfter && $paragraphAfter > 6) {
                        $new_content .= '<div id="ri_adv_middle_content">';
                        $new_content .= 'Adauga codul adsense aici';
                        $new_content .= '</div>';
                     }
                $new_content .= $content[$i] . "</p>";
    			}
        return $new_content;
    }
    add_filter( 'the_content', 'ri_adv_middle_content' );
    Inlocuiti "Adauga codul adsense aici" cu codul anuntului furnizat de AdSense.

Valoarea 6 de pe randul 11 reprezinta numarul de paragrafe dupa care apare anuntul, in alte cuvinte daca numarul de paragrafe la jumatatea articolului este superioara valorii 6 anuntul apare, daca este inferior nu apare. Este evident ca valoarea 6 se poate modifica asa cum credeti de cuviinta. Acest ultim cod este ideal pentru cine are pe site articole de diferite marimi, astfel, ca sa nu deranjati vizitatorii cu prea multe anunturi pe pagina, anuntul din mijlocul articolului apare doar daca articolul este destul de lung.

Cred ca este inutil sa va spun sa faceti un backup a fisierelor inainte de orice modificare.

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de lecktronix Vezi Post
    ........
    De ce sa nu folosim plugin-urile special facute pt. asa ceva? E vreo problema cu ele?

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    52
    Posturi
    181
    Putere Rep
    28

Implicit

Salut,

bineinteles ca se pot folosi si plugin-uri, dar personal prefer sa evit instalarea lor; in trecut am avut experiente neplacute cu plugin-uri care imi consumau multe resurse, pline de publicitate sau care creau incompatibilitati cand WP se actualiza pentru ca erau scrise rau/ abandonate/ neactualizate de foarte mult timp.

In postul de mai sus, pentru cine doreste sa adauge publicitatea la mijlocul articolului, am uitat sa adaug si codul care aseaza publicitatea in partea stanga, iar langa, in dreapta continua textul articolului. Daca un moderator ar putea sa modifice postul meu de mai sus adaugand si aceste informatii ar fi excelent.

Cod care trebuie adaugat in style.css pe ultimul rand:

Cod:
    #ri_adv_middle_content {display:block; float: left; margin-left: 0; margin-right: 15px; }

MarianC este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th August 2015
    Locaţie
    Chirnogeni
    Vârstă
    28
    Posturi
    227
    Putere Rep
    0

Implicit

Va multumesc pentru raspunsuri, de curand am un val de vizitatori de peste 1000 de vizitatori zilnic, si fac aproximativ 2 euro. Voi ce credeti, este bine sau nu? Mentionez ca este un site de iT.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Optimizare site-uri vechi pentru mobil
    De Prometeu în forumul Client side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th January 2015, 10:06
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 19th November 2010, 19:34
  3. Urgent ! Caut om pentru optimizare site.
    De oPeNMinD în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 1st December 2007, 18:29
  4. optimizare SEO pentru un site in lb bulgara
    De Hekate în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 16th October 2007, 10:32
  5. Vreau optimizare pentru un site de imobiliare
    De Mizou în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 27th November 2006, 20:07

Permisiuni postare