Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Optimizare site-uri vechi pentru mobil

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit Optimizare site-uri vechi pentru mobil

Salut!

Am câteva site-uri vechi care sunt realizate simplu în HTML, un cod mai vechi, dar care au conținut de calitate, rankează bine, își fac treaba pentru utilizatorii de desktop.

Dpdv SEO, care ar fi varianta cea mai bună pentru optimizarea conținutului pentru mobil?

Fie modific prin CSS și adaug variantă pentru mobil, lucru mai dificil pentru mine deoarece nu am cunoștințe avansate de CSS, sau crearea unui subdomeniu, eg m.sitevechi.ro și un redirect acolo pentru dispozitivele mobile, iar conținutul pe care îl am să fie pus pe o temă realizată pentru mobil.

Ce riscuri pot avea și mai ales dacă ranking-ul pe desktop îmi poate fi afectat pentru aceste modificări.

Multumesc!

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Cu siguranta se impune modificarea de cod. Ai marele avantaj ca nu mai muncesti la varianta pentru mobil.
    Prioritar, cred ca trebuie sa modifici dimensiunile, din pixeli in procente. Apoi imaginile sa fie servite responsive ( max-width: 100; height: auto; ). N-ar trebui sa fie foarte complicat, insa depinde, in mare masura, de structura actuala. Zona de head are cea mai mare importanta in codul HTML, unde trebuie sa inserezi metatagurile responsive (aici este explicat pe scurt).
    Eu, la refacerea saitului - transformarea lui din fixed in fluid -, cu pastrarea structurii de URL-uri, nu am pierdut decat traficul pe imagini. Insa trebuie sa iei in considerare faptul ca am rescris de la zero atat html, cat si css. Imaginile nu si-au pastrat calea, evident. Asa ca am pierdut indexarea lor (5% din trafic) Tu ai putea sa pastrezi calea spre imagini, fara probleme, daca este html pur.
    Cea mai mare provocare ar fi tabelele. Daca ai asa ceva, o sa fie de munca...
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

CarlCasper este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th January 2015
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    31
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Script pentru identificarea dispozitivelor care acceseaza pagina, (return) redirect catre un subdomeniu m(mobile device).domeniultau.tld unde ai optimizata pagina pentru astfel de device-uri.
    De ce ti-ar fi afectat ranking-ul pentru dispozitivele desktop?

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Versiune site pt mobil, RPM in cap
    De palex1988 în forumul Adsense
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 26th March 2014, 13:30
  2. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th November 2013, 19:49
  3. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 8th July 2012, 02:09
  4. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 19th November 2010, 19:34
  5. Inscriere directoare pentru site vechi ?
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 15th June 2010, 00:42

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •