Fiind in Romania stim cum se platesc reclamele si cam cati advertiseri sunt pe nisa ta.
Ctr e pentru amatori, nu uita daca vei reusi o crestere a ctr iti va scadea ecpm pentru ca defapt fortezi mai ulte click-uri pentru aceleasi reclame, deci tot nu vei castiga in plus, eventual vei reusi sa inmultesti numarul celor care vor pleca de pe pagina ta prin reclamele adsense.
Daca vrei sa cresti veniturile cu adevarat, trebuie sa creezi content de calitate si sa obtii pozitii bune in serp (macar top 10) pe cuvintele tale cheie de baza, iar atunci advertiserii se vor concentra pe tine, iti va creste atat ecpm cat si ctr, pentru ca vei avea reclame targetate pe nisa ta si vor fi mai bine platite deoarece e posibil sa apara licitatii pentru a aparea pe pagina ta in anumite pozitii cu vizibilitate mai buna.
Si da, ctr-ul depinde de nisa si de tipul site-ului care il ai, exista nise unde am ctr si de 60%, dar am si pagini unde am ctr. de 2%.
In general pe un site romanesc in raport de un site in eng. ctr va fi mai mic, deoarece nu sunt atat de multi advertiseri.