Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Optimizare Reclame Adsense

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    888
    Putere Rep
    43

Implicit Optimizare Reclame Adsense

Am tot cautat pe seopedia si am vazut ca un astfel de subiect nu prea a fost discutat.
    Cum de cateva zile ma confrunt cu un trafic crescut (undeva la 400-500 vizitatori) si cu un CTR de 0%, mi-am dat seama ca ceva nu e in regula cu reclamele care sunt afisate.

Am cautat pe ceva forumuri si am dat de urmatoarele solutii (asta in conditiile in care am tot experimentat diferite pozitionari si culori):
    1. meta keywords targetate spre domeniile de interes ale majoritatii vizitatorilor ce vin din google.
    2.<!-- google_ad_section_start --> plasat la inceputul articolului, urmat de <!-- google_ad_section_end --> la finalul articolului. Problema e ca nu stiu ce anume face acest cod. Schimba pozitionarea reclamelor? Sau doar ajuta adsense-ul sa afiseze reclame mai bune, in functie de continutul articolului?
    3. Filtrarea reclamelor.

Ce parere aveti? Sau mai bine, ce alte modalitati de optimizare a reclamelor afisate de Adsense mai sunt?
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Conteaza foarte mult urmatoarele lucruri:
    - tara si limba vorbita de vizitatori (de aici rezulta puterea de cumparare si interesul fata de reclama)
    - combinatia de culori a reclamei cat si a temei folosite. Cand faceam teste am observat ca si schimbarea backgroundului din jurul informatiei influenteaza CTR-ul.

Cel mai important pentru mine este sursa traficului, adica tara de unde primesc vizitatori (vizite din India atunci o sa fac de un ciubuc).
    Pentru a-ti da sfaturi de optimizare trebuie sa vedem si site-ul cu pricina astfel iti spun aceleasi lucruri pe care le spun toti:
    - incearca intai cu unitati text 330x250 si 336x280 si fa pentru fiecare cate un canal pentru a putea urmari statisticile
    - apoi incearca cu unitati imagine (pe unele tipuri de siteuri merg mai bine imaginile)
    - incearca sa adaugi reclama in partea stanga-sus si fa-i combinatia de culori asa: titlul sa aibe culoarea ca titlul articolului (e bine sa fie variatii de albastru) iar url-ul sa fie de culoarea textului.
    - din experienta proprie iti pot spune ca nu e bine sa ai 3 unitati adsense pe pagina deoarece scade CPC-ul si in general scade site-wide iar uneori si account-wide.

<!-- google_ad_section_start --> cica ar ajuta google-ul sa serveasca reclame mai relevante pentru ca poti delimita continutul din care sa isi faca idee despre ce e vorba in pagina aia.
    Filtrarea reclamelor poate ajuta deoarece un advertiser cu un quality score mare plateste mai putin si este situat de exemplu pe primul loc din unitatea adsense si va avea vizibilitatea cea mai mare, tu vei primi clicuri dar CPC_ul va fi mic. Advertiserii de sub el pot sa aibe CPC-ul mai mare dar nu sunt la fel de vizibili.
    Ultima modificare făcută de Popescu Marian; 23rd July 2011 la 13:45.

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    888
    Putere Rep
    43

Implicit

Deci pot modifica in single post.php astfel incat sa apara ceva de genul <!-- google_ad_section_start --> continut articol<!-- google_ad_section_end --> ? Ar fi ok?
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

gamerap este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    UK
    Vârstă
    33
    Posturi
    384
    Putere Rep
    31

Implicit

Matei am adaugat codul de mai sus sa vad daca se observa rezultate ... spre surprinderea mea chiar se observa.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Avem o categorie dedicata pentru Adsense cu multe thread-uri interesante. Nu stiu cum de a ajuns acest thread la Bar& LObby.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    93
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    93

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Avem o categorie dedicata pentru Adsense cu multe thread-uri interesante. Nu stiu cum de a ajuns acest thread la Bar& LObby.
    L-am mutat eu.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Modificare reclame adsense
    De gaby în forumul Adsense
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 13th May 2011, 14:19
  2. Reclame adsense electorale
    De Popescu Marian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 23rd May 2009, 18:41
  3. Reclame haioase AdSense
    De Federals în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 7th August 2008, 15:28
  4. observatie reclame adsense
    De Adrian Poputoaia în forumul Adsense
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 17th July 2008, 15:27
  5. Reclame Adsense Necorespunzatoare
    De necromanc în forumul Adsense