7th January 2012, 18:47
1 out of 1 members found this post helpful.
Atunci de ce ai pretentie la pensie? Sau daca ai un accident si numai poti munci din ce ai sa traiesti? sau preferi sa te sinucizi atunci cand esti incapabil sa muncesti?[/QUOTE]
Dar tu crezi ca daca ai un accident si nu mai poti munci statul te ajuta traiesit ? in cazul asta gresesti, am un amic care a avut un accident, in urma accidentului a ramas paralizat de ambele picioare, nemaiputnad sa mai munceasca, nu mai zic ca a stat si ca un prizonier in casa lui datorita faptului ca statea la etajul patru si nu avea posibilitatea de a cobora cu caruciorul scarile, fiind nevoit sa schimbe apatamentul cu unul la parter, binenteles si acolo cu probleme deoarece caruciorul nu putea sa urce sau sa coboare scarile de la intrarea in bloc, iar pentru a putea face o rampa trebuit sa ceara mii de aprobari, in acest caz statul il ajuta cu renumita suma de 400 ron lunar, iar in fiecare an trebuie sa se duca la o comisie sa poata reinoi dosarul de parca si-ar mai reveni vreodata.
7th January 2012, 19:22
2 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
lovelife
Presupun ca esti singul care nu merge pe strazi, te ai fost niciodata la spital, si presupun ca te-ai nascut deja invatat cu facultatea terminata.
Pai la cate impotize platesc macar dreptul de a merge pe strada cred ca il am. Cat despre spitale se vede ca nu stii cum merge treaba pe acolo, platesti oricum, te pune sa iti cumperi de toate. Oricum nu e grija mea daca statul face tot felul de lucrari inutile cu banii, nu ii pun eu sa puna 2 randuri de borduri pe an, sa le plateasca din banii lor nu din ai mei.

Postat în original de
lovelife
Atunci de ce ai pretentie la pensie? Sau daca ai un accident si numai poti munci din ce ai sa traiesti? sau preferi sa te sinucizi atunci cand esti incapabil sa muncesti?
CAS-ul merge mai nou la pensii? Vezi ca le incurci, pentru pensii se opresc alti bani la angajator, 16% sunt alti bani, in final iti ia vreo 40% daca esti salariat, nici nu ii vezi ca ti-i ia inainte sa ti-i dea in mana. Eu nu contest principiul impozitarii in sine doar ca la noi e prea mare pentru ca statul s-a transformat intr-un sistem mafiot in care smecherii incaseaza banii fraierilor care muncesc. Pe mine ca uimeste ca sunt unii ca tine carora li se pare normal.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Postat în original de
Kidu
mie nu imi vine sa cred ce citesc... atat de inapoiati sunteti incat sa nu realizati ca totul costa?
Costa dar sa plateasca cine beneficiaza. Sa plateasca trantorii cu certificate de handicap care n-au nici pe dracu dar stau toata ziua la bere, e plin la tara de astfel de specimene. Sa plateasca aia cu pensii nemuncite, revolutionarii care sunt scutiti de impozite si au 20 de milioane pe luna doar ca exista si asa mai departe. Ia sa elimine aceste capuse sa vezi cum ajung banii.

Postat în original de
Kidu
drumurile pe care mergeti, spitalul in care v ati nascut, parcurile prin care va plimbati, scolile facute, politia, granicerii, cladirile, etc ?
Alea sunt platite. Nu acolo se duc cei mai multi bani, ti-am aratat mai sus unde sunt cele mai mari pierderi, la clientela politica, fie ca vb de firme favorizate, fie de categorii sociale mituite cu bani publici in schimbul voturilor.

Postat în original de
Kidu
slobodan, exemplul tau cu monaco imi dovedeste ca tu nu ai pasit in afara granitelor tarii, nu discutam sa pui piciorul in monaco. Muta-te tu acolo cu credinta ca ai 0% impozit, sa imi spui daca rezisti un an. Cata minte sa ai sa nu realizezi ca daca era asa roz, devenea suprapopulat?
Vorbeam strict de impozitul pe venit care mie mi se pare cel mai jegos dintre toate pentru ca e ca o pedeapsa pentru ca muncesti. Ti se pare ca platim prea putine impozite si taxe? Nu te opreste nimeni sa le donezi 100% daca vrei. Cat despre Monaco e asa de rau incat e cam singura tara din lume fara saraci si nu oricine merita sa locuiasca acolo pentru ca sunt multi cu mentalitatea ca cei harnici trebuie sa plateasca iar trantorii merita sa primeasca. Dar deja o dam in alte discutii....
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Postat în original de
Kidu
O tara se dezvolta si functioneaza pe baza darilor care le ia de la locuitorii sai, cu mici exceptii gen celor care au mai mult petrol decat apa la robinet.
Da, in feudalism poate. America s-a dezvoltat datorita libertatii pe care o aveau initial cetatenii in raport cu statul. Chiar asa s-a si nascut, cu o revolta impotriva impozitului. China s-a dezvoltat datorita industriei, Elvetia din banci si mecanica fina, monaco din cazinouri si asa mai departe. Tocmai scaderea impozitelor aduce prosperitate, incurajaza afacerile, creaza locuri de munca, etc. Statul social e o mare prostie, de aia se si duce pe copca in ziua de azi, dar cum ziceam, e alta poveste...
8th January 2012, 00:20
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
lovelife
Este adevarat ca se fura mult, ca se da si se ia mita, dar aia care ajung sa ne conduc sunt o carcateristica a societatii, tu esti de acord cu furtul si spaga pentru ca si altul fura si da spaga.
Nu e vorba de spaga, e vorba de felul in care e construit acest sistem si e facut in asa fel incat sa favorizeze pe aia care stau si sa ii loveasca pe aia care muncesc. De ce e asa? Probabil pentru ca e facut de niste comunisti idioti care in viata lor nu au muncit pentru bani.
Statul are/avea destul active (fabrici, companii, chestii) de unde isi putea scoate banii fara sa ne cocoseze cu impozitele ori ei au distrus/vandut activele si nu le-a mai ramas decat sa ne jupoaie pe noi.

Postat în original de
lovelife
Daca vecinul fura nu inseamna ca eu am dreptul sa fur.
Adica eu muncesc pentru bani, vine statul si imi cere sa ii impart cu el doar asa pentru ca e smecher si poate si tot eu sunt cel care fur? Scuze, ma depaseste...

Postat în original de
lovelife
Bunicul meu ma invatat ceva "Daca tu nu ai dat, nu ai dreptul sa ceri"
Mi se pare foarte corect numai ca in viata reala e exact pe dos, cei care platesc impozite (ti-am zis ca eu cotizez de la 18 ani) sunt in continuare buni de plata, iar altii care nu platesc nimic primesc tot felul de ajutoare sociale, majoritatea nemeritate, falsi handicapati, fosti militari criminali care au impuscat oameni la revolutie, politicieni care au dormit toata viata dar au pensii de mii de euro si asa mai departe.
In fine, hai sa incheiem ca deviem de la subiect...
8th January 2012, 00:23
2 out of 2 members found this post helpful.
Mi se pare foarte corect numai ca in viata reala e exact pe dos, cei care platesc impozite (ti-am zis ca eu cotizez de la 18 ani) sunt in continuare buni de plata, iar altii care nu platesc nimic primesc tot felul de ajutoare sociale, majoritatea nemeritate, falsi handicapati, fosti militari criminali care au impuscat oameni la revolutie, politicieni care au dormit toata viata dar au pensii de mii de euro si asa mai departe.
si merci ca nu esti in locul lor, conteaza ce faci tu nu ce fac altii, in viata absolut totul se plateste, eu prefer sa am cat mai putine datorii
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
8th January 2012, 12:31
1 out of 3 members found this post helpful.
La ce curs euro se calculeaza impozitul?