Revin:

Noi procedam cum am spus mai sus:
- factura in valuta, cu data cecului;
- la delegat se trece "POSTA";
- nu se trimite factura la google ca nu au nevoie de ea;
- TOS-ul printat si stampilat de noi tine loc de contract;
- banii intra prin banca in contul de valuta iar schimbul valutar il facem doar cand avem nevoie de lei;
- Datele de facturare sunt cele pt Google Inc USA. Pe post de cod fiscal e IRS No: 770493581; Pt Google Ireland e VAT No: IE6388047V;
- Pt platitorii de TVA facturile catre Google US sunt cu TVA. Facturile catre Google Ireland sunt cu TVA 0, pt ca e intracomunitar, scrie ceva si aici: https://www.google.com/adsense/suppo...n&answer=64176 (Nu sunt sigur de asta, noi suntem neplatitori deocamdata);
- La banca nu ne mai cer factura ca document justifiativ la depunerea cecului, au facut-o la inceput niste functionari mai zelosi.

Disclaimer: Randurile de mai sus nu au valoare juridica. Pentru informatii privind sistemul fiscal roman consultati un jurist. (nu consultati doi juristi ca veti primi doua variante si iar veti fi in ceata )

Noi asa procedam in firma dar nu ne este clar daca e varianta corecta. Am intrebat 2 contabili, cred ca 4-5 consilieri de la fisc si cativa intreprinzatori si toti au venit cu variante proprii. Ori legile sunt neclare, ori oamenii care ar trebui sa le cunoasca sunt incompetenti ori o combinatie intre cele doua. Semnatura mea a fost inspirata de perioada respectiva.