Intrebarea era acolo:
Citez: "Și dacă cumpără omul o temă, iar la update își mută manual fișierele și pe celelalte servere? "
Daca va referiti la TF, updateurile la theme se pot downoada direct din contul vostru de cumparator. Si evident se pot instala pe orice site folositi respectiva thema. Personal va recomad sa cumparati o licenta, updateurile sunt destul de frecvente, minim 3-4 ori pe an, poate chiar mai des. Nu mai spun ca o thema sparta poate veni la pachet cu diverse bucurii.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Cine a zis de tema sparta? Omul spunea ca o cumpara. Mai Robyroy mai....
Trust, but verify.
Atunci cand cumperi o tema de pe ThemeForest, esti acord cu licenta de pe ThemeForest, deci NU ai voie sa o redistribui. Iar, din nou, conform licentei cu care cumperi de pe ThemeForest, 1 site = 1 licenta, deci daca vrei sa folosesti o tema pe 5 site-uri, cumperi 5 licente.
Exista si optiunea de GPL pe ThemeForest, temele acelea le poti vinde/distribui/etc, dar pe celelalte nu ai voie.
Daca vrei sa scapi de tema, pune-o pe un site si vinde site-ul cu totul, deci nu licenta. Asta ai voie sa faci.Dar sa o vinzi catre mai multi useri este ilegal si e japca pe fata, tu n-ai facut nimic la tema aia, ca sa meriti vreun ban de pe ea.
What about Envato’s license?
Envato’s marketplace license for themes or plugins sold on the marketplaces covers all the components of these items, except for the specific components covered by the GPL. This is why it’s called a split license: because different license terms can cover individual components that make up a single item.
The PHP component and integrated HTML are covered by the GPL. The rest of the components created by the author (such as the CSS, images, graphics, design, photos, etc) are covered by the marketplace license.
Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.
Dacă wordpress e GPL, iar temele sunt derrivative works, atunci temele sunt GPL. Nu e o chestiune de etichetă, e una legală, iar pentru derrivative works din WP nu există alte nuanțe, decât cele pe care le sugerează unii, apelând o anumită conduită, nu un anume șablon legal.
Dacă nu sunt derrivative works, deși nu văd de ce n-ar fi... nu știu, mie mi se pare că lipsește ceva din cadrul legal și e o problemă generală în online.
Ca și fostul Getty, vă aduceți aminte? Poate că agresivitatea lor are legătură cu încetarea colaborării cu Yahoo. Pentru că niște poze cu o licență CC specificată nu pot fi tratate altfel dpdv legal. Confuzie, confuzie...
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)