Salut,
Am un domeniu inregistrat, la o firma de hosting "celebra" : probabil ati auzit de ea ; una care a pierdut datele pentru toate site-urile gazduite la ei ( www.nshosting.ro ; NSHost nu mai e? - Teniescu.ro ).
Momentan site-ul este suspendat ; ca nu am mai achitat rata a doua .
Vreau sa imi mut site-ul la o alta firma de hosting. Si am gasit si o alta tema pe care as dori sa invat sa o instalez singur.
Si pentru asta va cer voua ajutorul , ca aveti mult mai multa experienta ca mine.
Practic, ceea ce ma intereseaza sunt urmatoarele:
1. dupa selectarea firmei de hosting ; dupa achitarea facturii proforma si confirmarea platii ; se primesc prin e-mail informatiile pentru conectarea pe site-ul lor si crearea unui cont de utilizator.
2. Se primeste o adresa pentru accesarea CPanel.
a) Daca ma puteti ajuta in linii mari cu etapele de urmat dupa accesarea CPanel ? ( pas cu pas )
Pe mine m-ar interesa sa invat cum sa instalez eu , ajutat de voi evident , Wordpress si tema aleasa ( asta in cazul in care se poate face asta de un incepator).
b) Cum fac sa urc informatiile pe server ( am citit foarte succint ; nu prea reusesc sa inteleg pasii de urmat ; am citit ca se utilieaza un client FTP
Ceea ce m-ar interesa sa aflu si sa fac cu ajutorul vostru este sa parcurg etapele dupa conectarea la Cpanel , urmata de instalarea Wordpress, instalarea temei si urcarea ei pe server ) pana la crearea contului de utilizator pentru wordpress.
Dupa crearea contului de utilizator Wordpress ma descurc un pic mai binisor.
Prima data cand am cumparat domeniul, nu am facut eu asta , s-a ocupat altcineva. Dar as dori sa invat sa o fac si eu , asta daca e posibil de facut de cineva fara prea multa experienta in asta.
Eu sunt total incepator in asa ceva. Orice informatie mi-ar prinde bine ; mai ales cand vine de o cautare mai amanuntita pe Google
Cred ca par un pic confuz , nu ? Nu cunosc pasii de urmat, decat foarte putin. Nici nu stiu de unde sa incep sa caut practic.
D-asta v-as ruga daca puteti ma ajuta cu orice fel de informatii, ghiduri, tutoriale, site-uri, sfaturi, carti, etc.
Multumesc mult si sper sa fi inteles ce am intrebat ; ca am asa un fel de talmes-balmes in cap. Sunt foarte multe lucruri noi si nu stiu de unde / cum sa incep.
Eu scris cam ce mi-a venit in minte, in ideea ca poate intelegeti mai bine ce vreau sa intreb.
In prezent citesc niste carti despre SEO primite tot pe forumul asta; dar as vrea sa invat sa stiu cum sa instalez Wordpress si o tema Wordpress.
Multumesc mult si sper sa incep sa fac si eu primii pasi cu ajutorul vostru ... ca mi-am dorit de mult sa fac si eu asta ; cam de prin liceu chiar.