ca sa fiu scurt, pretul unui site depinde de foarte multi factori nu numai de profitul care-l aduce. un site caruia trebuie sa-i adaugi continut zilnic nu se va putea vinde cu acelasi pret ca un site care l-ai pus pe server si nu mai dai pe la el... chiar daca profitul este identic pt. ambele.

spre ex. daca ar vinde yahoo.com probabil ca ar cere de mii de ori profitul lunar (citisem undeva, insa acum nu-mi mai aduc aminte exact de valoarea eventualei vinzari in raport cu profitul lunar), bineinteles ca nu este cazul site-urilor noastre, insa este un exemplu de calcul real.

pt. majoritatea site-urilor - cine urmareste dp sau sitepoint poate a observat - pretul de vinzare variaza intre 5 - 20 ori venitul lunar.
nu am vindut niciodata un site insa eu as lua in considerare proftul lunar al siteului, pr-ul la pagina index, termenii pt. care stau bine in serp, vizitatorii unici pe zi, nr. de membrii daca este cazul... sunt destule formule de calcul pe net si majoritatea includ factorii amintiti de mine aici...