Cel mai bine e sa incepi cu un domeniu de care esti interesat in momentul asta din viata ta. Dupa cum ai mentionat ca ai inceput ceva pe wellness. Parerea mea ar fi sa te concentrezi pe creare de continut pe site. Orice intrebari ai la care vrei tu personal sa afli raspunsul, le afli raspunsul scriind pe blogul tau de wellness. Sa zicem ca faci asa si scrii 10 postari bune de 1000 de cuvinte.
Fiind la inceput cred ca e strategie buna sa nu te complici cu alte tehnici si pur si simplu sa devii familiarizat cu scrisul pe blog. Scriind te va ajuta sa intuiesti mai bine ce asteptari ar avea cititorii pentru ca scriind te va forta sa te pui in papucii celorlalti si astfel sa fii mai bun la scris.
Apoi depinde de tine cum vrei sa faci. Fie te axezi pe
SEO si faci putin keyword research si in baza acelor cuvinte cheie care le gasesti revii inapoi si editezi acele 10 articole in baza la keyword research.
Sau fie te axezi pe social media si incepi sa faci content pe fiecare platforma folosind cele 10 articole. De exemplu sa zicem ca faci o campanie pe Facebook - scrii 10 postari pentru facebook cu ideile principale din acele 10 postari. Apoi poate faci 10 postari pentru instagram folosind postarile de tip carousel cu infromatii esentiale din acele 10 psotari.
Eventual sa faci si 10 videos (nu trebuie sa fie perfecte), fie direct videos scurte, fie faci lungi care le postezi pe yt si din acelea lungi le reditezi si redistribui in format scurt pe celalalte platforme - tiktok, instagram, yt shorts.
Si facand asta vei invata ce functioneaza, poate din acele 10 idei de postari vei afla ca doar 5 au adus vizitatori pe site. Astfel la urmatoarele 10 postari pe blog vei sti pe ce sa te axezi si ce are rezultate mai bune. Iar apoi cand ai cativa vizitatori pe site te apuci sa te gandesti ce fel de afiliere sa faci. Asa fara vizitatori pe site nu are rost sa te stresezi cu idei de afiliere. Adica are sens sa te informezi sa vezi daca gasesti produse in acea nisa cu care sa te afiliezi dinainte sa te apuci de scris.
Asa cred eu, pana la urma fiecare e diferit si i se potriveste fiecaruia o anumita abordare sau alta.
Poti aborda cum vrei, parerea mea e ca cel mai bine sa iei lucrurile pe rand, mai ales daca esti la inceput. Intai inveti sa scrii pe blog articole de wellness fara sa te stresezi cu cuvintele cheie care trebuie sa le folosesti sau alte detalii. Apoi in continuare pas cu pas in functie de ce strategie vrei sa aplici...