Salut, vechimea de minim 1 an pot s-o inteleg ca cerinta, dar nu pot sa inteleg de ce se raporteaza puterea/bunatatea/autoritatea unui site la valorile date de acel instrument. Este pur si simplu lipsit de orice logica. Oricine se pricepe putin la SEO (si isi foloseste creierul sa gandeasca) stie asta.

Eu vand 5-10 advertoriale pe luna, pretul este variabil, de la 130¤ la 360¤, in functie de nisa site-ului, numar de articole pubblicate, link-uri spre site si vizite. Niciodata nimeni nu m-a contactat sa ma intrebe de DA/PA si nu am preturi tocmai mici. Mai jos este ultima factura trimisa zile trecute unei agentii din Olanda pentru un advertorial. De curiozitate m-am uitat sa vad ce imi arata acel instrument verificand site-ul pe care am publicat advertorialul: DA 24 si PA 31.
fact.jpg

Pe diferite forumuri, inclusiv pe acesta sunt o gramada de anunturi cu vanzari de advertoriale. Site-uri cu valori DA/PA mult mai mari decat ale mele, dar toti vand advertoriale si de 10 ori mai ieftin decat mine. Oare cei care ma contacteaza si cumpara de la mine sunt toti idioti si nu stiu unde sa gaseasca aceste anunturi? Sau vad ceva bun la site-urile mele si nu baga in seama site-urile cu DA/PA "umflate" facute doar sa vanda link-uri?

Repet, sunt multe modalitati ca sa ai un DA/PA mare, principala fiind link-urile spre site (chiar si nofollow), dar cine se pricepe putin la SEO nu cumpara link-uri bazandu-se pe acele valori.