Rezultate 1 la 10 din 29

Subiect: Magazin online birotica pret

Afișare hibrid

cmghostbuster este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    18th April 2015
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    132
    Putere Rep
    21

Implicit

Casparel ai dreptate dar de la afirmatia ca cei ca mine scade pretul pietei si pana la clientul alege ce-i convine e cale lunga.
    Ok,ok vad ca mi-a sarit toata lumea in cap. Recunosc ca si eu am exagerat cu cateva chestii precum (bogatii ca sunt zgarciti etc) evident nu toata lumea e la fel dar avand in vedere ca omul acela a intrebat sau contactat pe cineva care nu are suficienta experienta(ca dupa cum vedeti intreba pe forum) si nu a contactat o firma profesionista...pentru mine e semn clar ca nu vrea sa investeasca mare suma. Altfel cauta, suna si angaja profesionisti.

Tom recomandarea mea de woocommerce a fost facuta pentru cei incepatori care nu au nici bani de investit foarte multi(asa cum l-am considerat pe client).
    Poate ca aveti dreptate nu ar trebui sa faci pretul dupa client ci dupa cat muncesti tu...
    Personal oricand recomand in fata opencart, prestashop sau magento daca vrei cu adevarat ceva profesional desi sunt versiuni mai scumpe sunt si mai bune(e parerea mea personala).
    Si in incheiere nu consider ca am gresit cu nimic estimand pretul de 500 euro pe care ar putea sa i-l comunice celui interesat(avand in vedere ca nu e prea experimentat si nu cred ca ii poate oferi mare lucru decat tot ceva simplu pe wordpress sau opencart).

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de cmghostbuster Vezi Post
    Casparel ai dreptate dar de la afirmatia ca cei ca mine scade pretul pietei si pana la clientul alege ce-i convine e cale lunga.
    Ok,ok vad ca mi-a sarit toata lumea in cap. Recunosc ca si eu am exagerat cu cateva chestii precum (bogatii ca sunt zgarciti etc) evident nu toata lumea e la fel dar avand in vedere ca omul acela a intrebat sau contactat pe cineva care nu are suficienta experienta(ca dupa cum vedeti intreba pe forum) si nu a contactat o firma profesionista...pentru mine e semn clar ca nu vrea sa investeasca mare suma. Altfel cauta, suna si angaja profesionisti.

Tom recomandarea mea de woocommerce a fost facuta pentru cei incepatori care nu au nici bani de investit foarte multi(asa cum l-am considerat pe client).
    Poate ca aveti dreptate nu ar trebui sa faci pretul dupa client ci dupa cat muncesti tu...
    Personal oricand recomand in fata opencart, prestashop sau magento daca vrei cu adevarat ceva profesional desi sunt versiuni mai scumpe sunt si mai bune(e parerea mea personala).
    Si in incheiere nu consider ca am gresit cu nimic estimand pretul de 500 euro pe care ar putea sa i-l comunice celui interesat(avand in vedere ca nu e prea experimentat si nu cred ca ii poate oferi mare lucru decat tot ceva simplu pe wordpress sau opencart).
    Nu vreau sa vorbesc despre platforme, pentru ca este o discutie fara "finalizare". Fiecare codeaza cum crede ca este mai bine pentru clientul lui, pe termen lung. Daca vrei clienti pentru 1 luna, e treaba voastra.

Sunt 2 variante de ofertare, iar eu vorbesc din experienta.

1. pret mic sa-ti agati clientul, iar dupa ce ai incasat, vedem noi ce iese.
    2. pret corect (estimat de tine pe baza experientei) ca sa nu pierzi vremea si dupa ce ai incasat, ai un client pe termen lung, el face bani, tu faci bani!

Sunt mai multe tipuri de clienti, dar daca vorbim de 2 variante, o sa incerc sa-i grupez in 2 variante:

1. cei care compara oferte de pret, crezand ca ei compara pretul la un tv si il comanda unde gasesc mai ieftin. Compararea de servicii este o tampenie si este mai exact motivul principal pentru care 98% din magazine sunt falimentare. Sunt cei care schimba agentiile/freelancerii ca pe sosete, pierd timp si bani, iar la final, inchid!
    2. cei care stiu ce vor, au experineta sau au fost "consultati" si rad cand primesc oferte sau gasesc preturi gen 500 euro. Sunt genul de clienti ideali, care platesc, discuta, analizeaza si aplica. Din pacate sunt cei 2%, asa ca sunt foarte putini si marea problema cu ei este ca: sunt vechi (au inceput acum ceva timp cu o agentie si putini schimba, pentru ca este greu si costa).

Serviciile nu se negociaza niciodata! Doar daca sunt servicii multiple! Daca ai magazin + promovare, eu de exemplu ofer 10% din pachet, pentru ca imi fac magazinul cum vreau eu! Altfel, nu negociez preturile! (daca mergi la doctor pentru o operatie si iti cere 5.000 ron, negociezi? la avocat negociezi? etc. Toti ofera servicii!)

Eu ofer servicii pentru ambele tipuri, dar explicate clar de la inceput. De ex, pentru un magazin sub 1000 euro, nu ofer suport telefonic!
    Consultanta? Fara 3000 euro doar pentru magazin, nu ofer consultanta. Despre promovare nu se poate discuta la nivelul unui client de 500 euro. Promovarea este de obicei 5 x pret corect magazin (in 2010 erau 1-1, in 2013/4 era de 3 ori, acum a ajuns la 5x si in 2 ani o sa fie de 10-20x pret corect magazin).

Ca sa raspund efectiv, din punctul meu de vedere cei 15-20.000 euro reprezinta bugetul corect pentru primul an = start-up (magazin+promovare (70% seo, 10% sm+20% adwords)). Daca clientul nu-i are bugetati, atunci mergi pe varianta 1, daca asta e tipul de business pe care il conduceti = incasam si dupa: fiecare da vina pe altcineva.

Foarte important: daca "clientul" ajunge la un freelancer, sau dupa cautari gen " magazin gratis/ieftin", inseamna ca este genul de client pe care nimeni nu il vrea. Sunt cei care vor amazon la pret de banner.

Incercati sa va estimati munca corect, daca vreti sa lucrati de placere in proiectele voastre.

Cat timp va estimati corect experienta si mai ales expertiza (nu va supraevaluati), facturati pretul corect astfel incat sa munciti de placere si sa va implicati activ in proiect, atunci clientul o sa fie multumit, iar voi aveti un job/business misto si stress free.
    Ultima modificare făcută de Tom; 7th January 2016 la 13:10.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum fac un pret corect pentru un magazin online care vreau sa-l vand
    De clickymedia în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 15th March 2015, 20:05
  2. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 10th May 2014, 14:03
  3. Vand / schimb domeniul birotica-online.ro
    De Toto în forumul Domenii
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd March 2012, 21:11
  4. Pret magazin online?