Postat în original de
RazPM
Salut. Am sa iti raspund pe puncte.
1 - ai grija ce chei folosesti. Eu am verificat cele 3 chei primare pe care le-ai postat, iar "OrCAD schematic symbol" si "Xilinx schematic symbol" nu au cautari in Google. Ca sa targetezi chei care nu au cautari s-ar putea sa fie pierdere de timp.
2 - "De fapt nici nu m-ar interesa cei care cauta doar dupa numele produsului pentru ca probabil cauta sa cumpere procesorul sau cauta informatii despre implementare, n-ar avea prea mare legatura cu fisierele pe care le vand eu (ar fi frumos sa afle cu ocazia asta de existenta site-ului meu, dar nu e ceva vital)." - aici sunt de acord. Cauta sa targetezi chei folositoare pentru cei care le-ar folosii in motorul de cautare sa iti gaseasca website-ul.
3 - "Aici oricum as pierde cand fac trecerea la site-ul nou pentru ca denumirea produselor va fi pe pagini .php, deci ceva dinamic." - nu vad care ar fi problema la faptul ca treci la fisiere .php
4 - "La descriere e ceva mai complicat pentru ca am un site mic care se ocupa cu o singura chestie, ce apare acum la descriere peste tot. Crezi ca e ok sa reformulez descrierea? La pagina de contact, de exemplu, cred ca pot scoate de tot descrierea, oricum nu ma astept sa ajunga cineva direct acolo." - si ce daca ai un website mic. Fie pui meta description/meta keys diferite, fie nu mai pui deloc... dar nu pune metataguri identice - motoarele de cautare sunt "antrenate" sa isi creeze informatia lipsa la nevoie.
5 - gandeste-te mai mult la continut si cum poti sa ajuti utilizatorul care ajunge pe website-ul tau, si apoi la chei de cautare si altele.
6 - "Textul pe care il editez eu direct in .php si nu e generat de nicaieri banuiesc ca este tratat de google la fel ca un text de pe o pagina .html, nu?" - daca deschizi website-ul tau si dai Click dreapta -> View source -> ceea ce vei vedea facand acest lucru este ceea ce motorul de cautare vede. Nu conteaza ca extensia este .html sau .php, faptul ca tu adaugi textul dinamic folosind un admin si o baza de date, etc. Deci, stai linistit din acest punct de vedere.
7 - titlurile (<title> aaa </title>) sa fie unice pentru pagini. La paginile "unice" e usor, la produse s-ar putea sa ai ceva probleme. Dar acolo rezolvarea poti sa o faci asa: "Schematic Symbols for XC9500", "Schematic Symbols for Spartan-3A" etc. Practic folosesti o parte statica "Schematic Symbols for" sau orice alta combinatie vrei tu + o parte dinamica "denumire_produs". Si astfel ai in titluri si cheia principala, si denumirea produsului ca sa fie titlul unic si targetat.
8 - ca o nota in plus, vezi ca adresa initiala a website-ului nou nu ai scris-o bine in primul post