Postat în original de
Analiză
Sfatul meu este sa te duci la o firma mica de hosting, insa cu vechime.
De ce spun asta?
Pentru ca ei comprativ cu romarg vor incerca sa iti ofere un pret mai mic.
Avand in vedere cu noua taxa ce va veni, eu zic sa iei cu plata anuala, cel putin poti renunta sau recupera o parte din bani.
Stii ca poti lua domenii de la 8 euro/ plata anuala?
P.s , ai aceea lista deja facuta?
Eu la romarg platesc 8.9 (am 20 domenii la ei), dar daca as cumpara 200, cu siguranta nu as sarii de 8. De ce o firma mai mica? La volumul asta, orice firma iti ofera discount.
Intrebarea este, ce faci in anul 2? Daca in primul an, reusesti un 8 euro/domeniu (1600 euro total), in anul doi sunt sanse mari sa ajungi la un 10 euro/domeniu (taxa anuala rotld = fara sa mai poti negocia), adica la un minim de 2000 euro. Atunci o sa realizezi ca daca erau .com, .net, etc, suma putea ajunge la un 1000 euro (6-8 usd reinoirea, ~ 5 euro ).
Eu am retea, iar costurile cu domeniile si mai ales hostingul sunt "deranjante"
mai ales ca nu vand link-uri, site-urile fiind impingatoare. Am ajung la punctul in care incep sa sunt nevoit sa vand link-uri, pentru a mai amortiza din investitie. Dupa e ani, costurile sunt mari. Fa un calcul pe 3-4 ani si vezi daca renteaza.
Banuiesc ca tu tot o retea vrei, sau ceva seo local. Nu cred ca se merita investitia in 200 domenii .ro dpdv seo, pe termen lung, pentru ca ai site+content+domeniu+hosting, din care ultimele 3 sunt costuri anuale. Daca le tii doar pt tine, atunci costurile sunt prea mari.
Daca sunt pentru retea, costurile ajung la sume foarte mari: site, continut, seo basic pt fiecare, hosting (ip diferit), domeniu. In primul an ajungi la minim 50 euro/ domeniu, realistic 90 euro/domeniu. An 2,3, etc, depinde de ce vrei sa faci cu ele, dar un minim de 25 euro tot investesti in fiecare domeniu.
Daca ai alte planuri, nu are sens ce am scris mai sus, despre retea.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.