Am decis sa deschid acest post datorita discutiilor din ultimele zile, cu cei care au site-uri penalizate.
Tipcul este la "Subiecte pentru incepatori" pentru ca aici consider ca isi are locul.
Optimizarea seo este parte esentiala dintr-o afacere online, indiferent ca vorbim de un site de prezentare, un portal, magazin online sau blog. Daca site-ul este creat pentru monetizare, seo este esential.
Majoritatea celor de pe seopedia isi deruleaza singuri campaniile seo. O parte dintre noi, oferim servicii seo sau consultanta. Teoretic toti userii seopedia se ocupa de seo. Practic sunt si proprietari de site-uri sau useri care vor doar sa invete (cum am fost si eu la inceput).
Decizia pentru strategia seo va apartine, indiferent daca va dezvoltati singuri strategia sau trebuie sa alegeti cu cine lucrati. Voi decideti!
Rostul topciului nu este sa va dau sfaturi despre cum sa alegeti sau ce sa faceti, este problema fiecaruia si oricine este subiectiv daca ofera sfaturi "generaliste". Fiecare afacere este unica, fiecare strategie seo este unica!
Indiferent de decizia voastra, trebuie sa intelegeti, ca SEO inseamna trafic (si venituri de cele mai multe ori) dar si raspundere. NU raspunderea pentru CONVERSII, seo este un serviciu platit cu scopul de a genera trafic si brand awareness, nu pentru conversii. Conversiile depind de multe alte detalii, nu doar de trafic.
Seo este un serviciu normal, esential si LEGAL (nu este o smecherie, inselatorie, etc). Companii precum Microsoft sau Adobe (am mai scris despre asta) ofera servicii seo, deci nu este nici o "smecherie" faptul ca faceti sau platiti servicii seo.
Doar ca:
Seo inseamna si penalizari! Iar cand un site este penalizat, cine raspunde?
Baiatul care nu mai raspunde la telefon? Baiatul platit in benzinarie? (been there, done that)
De ce sa raspunda cineva? Pentru ca afacerea respectiva pierde bani (mai multi sau mai putini) cat timp site-ul este penalizat, sau definitiv = faliment online.
Da, orice site poate fi penalizat de Google, daca incarca "regulile". Acele reguli pe care unii (si eu) le incalca frecvent, dar pentru care cineva trebuie sa-si asume raspunderea.
Este la fel cu faptul ca alegi sa-ti faca revizia un "baiat" pentru ca te-ai saturat sa platesti revizia la reprezentanta. Iar cand masina nu merge, dai vina pe "baiat" si nu pe tine(been there, done that)
Ti-ai facut strategia singur? Asuma-ti raspunderea!
Ai platit servicii seo? Cei care ti-au penalizat site-ul sa-si asume raspunderea! NU vor sau nu pot? Asuma-ti raspunderea pentru ca ai ales sa lucrezi cu ei (el/ea)!
Recuperarea dintr-o penalizare este un poces care implica timp si costuri. Cine le plateste?
As vrea sa va ganditi un pic si la acest aspect. E ok sa ai pozitii de top, trafic, clienti, dar cand magazinul se inuda sau toata marfa iti ia foc, faptul ca tu nu ai asigurare, e fix vina ta si trebuie sa ti-o asumi!
Tuturor celor care ati fost penalizati, le recomanda sa-si asume raspunderea, indiferent daca ei sunt cauza sau cineva a fost platit pentru asta.
Cand ati decis sa platiti un serviciu, a fost decizia voastra sa platiti intr-o benzinarie! Eu am facut-o, am pierdut multi bani, dar m-am invatat minte. Vina este a mea si a celor care m-au "ars". Acum, de un an, vina este doar a mea si mi-o asum. Ma uit mai atent la cei cu care lucrez, la ce platesc, iar daca proiectul are sau nu succes, este fix vina mea.
A fost decizia voastra sa platiti ieftin sau sa alegeti sa va optimizati singuri site-urile.
A fost decizia voastra sa cumparati linkuri.
A fost decizia voastra sa incalcati regulile Google (proaste sau bune, sunt regulile lui, suntem la el in casa).
Acum incercati sa cautati solutii, dar uitati sa invatati din greseli, e absurd sa le repetati!
Penalizarile se "dau" pentru incalcarea regulilor Google. E greu sau scump sa le respectati. Daca nu puteti, acceptati ca mai devreme sau mai tarziu, site-ul o sa fie penalizat.
Rapid si bun se poate doar in adwords.
Ieftin si bun, se poate doar in adwords.
Ieftin si rapid, se poate doar in adwords.
Seo rapid, bun si ieftin se cheama penalizare. Nu azi, nu maine, dar trebuie sa o asteptati, ca mai devreme sau mai tarziu, vine!
Pentru proiecte (site-uri) pe termen lung, sunt necesare strategii seo pe termen lung. Daca nu aveti rabdare, acceptati si asumati-va acest lucru.
Postul este scris din experienta proprie (si eu le-am facut pe toate), dar cred ca am invatat destule din toate greselile din trecut. E vremea sa invati si voi!

(been there, done that)
Răspunde cu citat