Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Optimizare seo, Servicii si Raspunderea

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    130
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    130

9 out of 9 members found this post helpful.

Implicit Optimizare seo, Servicii si Raspunderea

Am decis sa deschid acest post datorita discutiilor din ultimele zile, cu cei care au site-uri penalizate.

Tipcul este la "Subiecte pentru incepatori" pentru ca aici consider ca isi are locul.

Optimizarea seo este parte esentiala dintr-o afacere online, indiferent ca vorbim de un site de prezentare, un portal, magazin online sau blog. Daca site-ul este creat pentru monetizare, seo este esential.

Majoritatea celor de pe seopedia isi deruleaza singuri campaniile seo. O parte dintre noi, oferim servicii seo sau consultanta. Teoretic toti userii seopedia se ocupa de seo. Practic sunt si proprietari de site-uri sau useri care vor doar sa invete (cum am fost si eu la inceput).

Decizia pentru strategia seo va apartine, indiferent daca va dezvoltati singuri strategia sau trebuie sa alegeti cu cine lucrati. Voi decideti!

Rostul topciului nu este sa va dau sfaturi despre cum sa alegeti sau ce sa faceti, este problema fiecaruia si oricine este subiectiv daca ofera sfaturi "generaliste". Fiecare afacere este unica, fiecare strategie seo este unica!

Indiferent de decizia voastra, trebuie sa intelegeti, ca SEO inseamna trafic (si venituri de cele mai multe ori) dar si raspundere. NU raspunderea pentru CONVERSII, seo este un serviciu platit cu scopul de a genera trafic si brand awareness, nu pentru conversii. Conversiile depind de multe alte detalii, nu doar de trafic.

Seo este un serviciu normal, esential si LEGAL (nu este o smecherie, inselatorie, etc). Companii precum Microsoft sau Adobe (am mai scris despre asta) ofera servicii seo, deci nu este nici o "smecherie" faptul ca faceti sau platiti servicii seo.

Doar ca:

Seo inseamna si penalizari! Iar cand un site este penalizat, cine raspunde?

Baiatul care nu mai raspunde la telefon? Baiatul platit in benzinarie? (been there, done that)

De ce sa raspunda cineva? Pentru ca afacerea respectiva pierde bani (mai multi sau mai putini) cat timp site-ul este penalizat, sau definitiv = faliment online.

Da, orice site poate fi penalizat de Google, daca incarca "regulile". Acele reguli pe care unii (si eu) le incalca frecvent, dar pentru care cineva trebuie sa-si asume raspunderea.

Este la fel cu faptul ca alegi sa-ti faca revizia un "baiat" pentru ca te-ai saturat sa platesti revizia la reprezentanta. Iar cand masina nu merge, dai vina pe "baiat" si nu pe tine (been there, done that)

Ti-ai facut strategia singur? Asuma-ti raspunderea!

Ai platit servicii seo? Cei care ti-au penalizat site-ul sa-si asume raspunderea! NU vor sau nu pot? Asuma-ti raspunderea pentru ca ai ales sa lucrezi cu ei (el/ea)!

Recuperarea dintr-o penalizare este un poces care implica timp si costuri. Cine le plateste?

As vrea sa va ganditi un pic si la acest aspect. E ok sa ai pozitii de top, trafic, clienti, dar cand magazinul se inuda sau toata marfa iti ia foc, faptul ca tu nu ai asigurare, e fix vina ta si trebuie sa ti-o asumi!

Tuturor celor care ati fost penalizati, le recomanda sa-si asume raspunderea, indiferent daca ei sunt cauza sau cineva a fost platit pentru asta.

Cand ati decis sa platiti un serviciu, a fost decizia voastra sa platiti intr-o benzinarie! Eu am facut-o, am pierdut multi bani, dar m-am invatat minte. Vina este a mea si a celor care m-au "ars". Acum, de un an, vina este doar a mea si mi-o asum. Ma uit mai atent la cei cu care lucrez, la ce platesc, iar daca proiectul are sau nu succes, este fix vina mea.

A fost decizia voastra sa platiti ieftin sau sa alegeti sa va optimizati singuri site-urile.
    A fost decizia voastra sa cumparati linkuri.
    A fost decizia voastra sa incalcati regulile Google (proaste sau bune, sunt regulile lui, suntem la el in casa).

Acum incercati sa cautati solutii, dar uitati sa invatati din greseli, e absurd sa le repetati!

Penalizarile se "dau" pentru incalcarea regulilor Google. E greu sau scump sa le respectati. Daca nu puteti, acceptati ca mai devreme sau mai tarziu, site-ul o sa fie penalizat.

Rapid si bun se poate doar in adwords.
    Ieftin si bun, se poate doar in adwords.
    Ieftin si rapid, se poate doar in adwords.
    Seo rapid, bun si ieftin se cheama penalizare. Nu azi, nu maine, dar trebuie sa o asteptati, ca mai devreme sau mai tarziu, vine!

Pentru proiecte (site-uri) pe termen lung, sunt necesare strategii seo pe termen lung. Daca nu aveti rabdare, acceptati si asumati-va acest lucru.

Postul este scris din experienta proprie (si eu le-am facut pe toate), dar cred ca am invatat destule din toate greselile din trecut. E vremea sa invati si voi!
    Ultima modificare făcută de Tom; 8th October 2013 la 16:30.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Ai platit servicii seo? Cei care ti-au penalizat site-ul sa-si asume raspunderea! NU vor sau nu pot? Asuma-ti raspunderea pentru ca ai ales sa lucrezi cu ei (el/ea)!
    N-am intalnit firma care sa-si asume raspunderea pentru rezultate. Chiar deloc! Toti vorbesc de estimari, proiectii, ROI, conversii etc. Iti prezinta partea plina a paharului, dar cand vine vorba de "ok, si daca strategia voastra e gresita? Daca ceea ce spuneti nu se confirma? Cine plateste...? Clientul, "normal"...

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

Recuperarea dintr-o penalizare este un poces care implica timp si costuri. Cine le plateste?
    Daca se poate recupera!!! Altfel este o pierdere totala pe timp nelimitat.
    Intr-o afacere nu poti sa spui ca opresc vanzarile pentru 6 luni sau 1-2 ani.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    52
    Posturi
    359
    Putere Rep
    25

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu avem nici o garantie ca strategia aleasa astazi care functioneaza, peste un an sau doi ani va mai fi sau nu valabila, totusi firmele care ofera servicii seo trebuie sa-si asume raspunderea pentru toata perioada a contractului.
    Pana la urma acest serviciu vorbeste despre rezultate, pozitionare in motoare de cautare si rulaj. Poate ca pentru ceea ce plangem astazi ne vom bucura maine, cand sunt probleme inveti mai usor si mai repede decat atunci cand nu sunt. Pacat ca nu sunt reguli foarte clare ca sa stii exact ce ai voie si ce nu ai voie sa faci.
    Ultima modificare făcută de Benko Zoltan; 8th October 2013 la 18:48. Motiv: corectare

scoopo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    40
    Posturi
    409
    Putere Rep
    31

Implicit

Sa zicem asa:tu vrei sa construiesti o casa :nai habar de proiectAre,cum se toarna cimentul sau cum sa gletuiest.Ce faci? Angajezi o Firma care se pricepe.toate bine o construiesti esti multumit,dupa 2 ani cade Casa din vina constructorului.Asa sa nu spui ca dai vina pe tine ,ca doar nu stii nimik despre constructi:deci nu ai de ce sa te acuzi.ti se pare normal sa dormi in curte pina platesti din bani tai( daca ai) de la zero alta Casa ,fara sa ai siguranta cand si daca va ti gata....ca doar constructorul nu e de vina.....Pentru ce mai faci daca nu poti garanta nimik si ceri bani pe:nimik,poate,om vedea,e vina ta...scuze de caligrafie am scris de pe telefon.
    scriu gramatical prost :D:D:D:D

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Citat Postat în original de scoopo Vezi Post
    Sa zicem asa:tu vrei sa construiesti o casa :nai habar de proiectAre,cum se toarna cimentul sau cum sa gletuiest.Ce faci? Angajezi o Firma care se pricepe.toate bine o construiesti esti multumit,dupa 2 ani cade Casa din vina constructorului..
    Exemplul tau ar fi bun daca casa ar fi a ta si pe terenul tau.
    In cazul SEO, casa nu-i nici a ta nici pe terenul tau. E o casa pusa pe terenul unei firme private care iti interzice clar sa-ti faci casa. Firma spune ca-ti da ea ce casa considera, daca te porti frumos. Poti s alucrezi cu mama firmelor de SEO, daca proprietarul terenului nu mai are chef de tine intr-o dimineata, esti pe drumuri. Si vina nu e animanuii decat a ta, ca nu te-ai informat ce inseamna SEO.

Cred ca majoritatea uita ca SEO, din punctul de vedere al Google, este ASTA.

In momentul in care ai pus primul link catre site-ul tau, tu sau firma care se ocupa de SEO, ai incalcat regulile. Nu legile, ca nu e ilegal, ci regulile motorului de cautare in care vrei sa rankezi.

Tom
    Reputatie:
    130
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    130

Implicit

@lovelife. Ai penalizare, te-ai ars, cineva trebuie sa plateasca.

Dar daca tu cumperi servicii pe baza ofertelor de pret, cum faci cand cumperi produse, atunci e si vina ta.

Indiferent ca platesti site (shop), seo, sem, etc, platesti servicii.

Vrei servicii de calitate ieftine? Nu merge, pentru ca nu sunt produse, sunt servicii. La produse poti sa vinzi fara adaos, ori sub pretul de achizite sa scapi de produse, etc. Dar la servicii?

@ imagini.

Exista consultanta, exista rapoarte, etc. Daca tu nu vrei sa platesti pentru un lucru despre care nu ai informatii de baza, poti plati un consultant.

Ex: tu primesti oferta de la lovelife de xxx.xxx euro. O trimiti la o persoana familiarizata cu seo (in cazul de fata) si ceri o parere, un sfat sau alte infromatii = consultanta.

In loc sa pierzi mai tarziu o suma mai mare sau chiar proiectul (daca e doar online), mai bine platesti ceva extra pentru: second opinion!

Eu am avut nevoie de 6 medici ca sa-mi suna ca am nevoie de proteza si un al 7-lea care sa-mi spuna ca NU. Am fost la 7, nu la 2 pana cand am gasit o explicatie logica, argumentata si pe care am inteles-o. Altfel? Aveam proteza cum!

@ Benko.

Sunt reguli foarte clare, google le are afisate. Cat timp nu le incalci, nu te penalizeaza nimeni. Daca esti de acord sa le incalci, atunci e si raspunderea ta.

E greu sa le respectam, e scump si cere timp. Ok, dar daca tot le incalcam, atunci e normal sa ne asteptam sa nu dureze.

Eu am 5 site-uri penalizate in timp, din peste 150. Dar sunt ale mele, am pierdut timp, multi bani, dar consider ca am invatat sa ma feresc de penalizare. Dar daca pica site-ul unui client (platitor), e cutremur! Ce fac? Trebuie sa ma explic si sa raspund! Eu nu-mi permit sa-mi schimb nr de telefon, sediul sau sa fug.

Pot sa mint, e o varianta, dar pana cand?

@ scoopo.

Exemplul tau nu este bun, daca vb de crearea unui site, avea sens. Casa in exemplul tau este site-ul, magazinul si nu seo.
    Ultima modificare făcută de Tom; 8th October 2013 la 23:07.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

teodor98 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd July 2012
    Locaţie
    GB
    Posturi
    149
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    @lovelife. Ai penalizare, te-ai ars, cineva trebuie sa plateasca.

Dar daca tu cumperi servicii pe baza ofertelor de pret, cum faci cand cumperi produse, atunci e si vina ta.

Indiferent ca platesti site (shop), seo, sem, etc, platesti servicii.

Vrei servicii de calitate ieftine? Nu merge, pentru ca nu sunt produse, sunt servicii. La produse poti sa vinzi fara adaos, ori sub pretul de achizite sa scapi de produse, etc. Dar la servicii?

@ imagini.

Exista consultanta, exista rapoarte, etc. Daca tu nu vrei sa platesti pentru un lucru despre care nu ai informatii de baza, poti plati un consultant.

Ex: tu primesti oferta de la lovelife de xxx.xxx euro. O trimiti la o persoana familiarizata cu seo (in cazul de fata) si ceri o parere, un sfat sau alte infromatii = consultanta.

In loc sa pierzi mai tarziu o suma mai mare sau chiar proiectul (daca e doar online), mai bine platesti ceva extra pentru: second opinion!

Eu am avut nevoie de 6 medici ca sa-mi suna ca am nevoie de proteza si un al 7-lea care sa-mi spuna ca NU. Am fost la 7, nu la 2 pana cand am gasit o explicatie logica, argumentata si pe care am inteles-o. Altfel? Aveam proteza cum!

@ Benko.

Sunt reguli foarte clare, google le are afisate. Cat timp nu le incalci, nu te penalizeaza nimeni. Daca esti de acord sa le incalci, atunci e si raspunderea ta.

E greu sa le respectam, e scump si cere timp. Ok, dar daca tot le incalcam, atunci e normal sa ne asteptam sa nu dureze.

Eu am 5 site-uri penalizate in timp, din peste 150. Dar sunt ale mele, am pierdut timp, multi bani, dar consider ca am invatat sa ma feresc de penalizare. Dar daca pica site-ul unui client (platitor), e cutremur! Ce fac? Trebuie sa ma explic si sa raspund! Eu nu-mi permit sa-mi schimb nr de telefon, sediul sau sa fug.

Pot sa mint, e o varianta, dar pana cand?

@ scoopo.

Exemplul tau nu este bun, daca vb de crearea unui site, avea sens. Casa in exemplul tau este site-ul, magazinul si nu seo.
    Tom scuze ca ma bag in discutie si mai ales dupa citeva luni dupa ce a fost deschis topicul , dar nu ma pot abtine sa nu te intreb ce faci daca concurenta..te lucreaza?
    cum se povesteste aici
    In rest de acord cu tine nu numai cu topicurile de aici si de peste tot
    Daca am inteles bine tu ai scris si asta de aici.Mii de felicitari si de multumiri!

Tom
    Reputatie:
    130
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    130

Implicit

Citat Postat în original de teodor98 Vezi Post
    Tom scuze ca ma bag in discutie si mai ales dupa citeva luni dupa ce a fost deschis topicul , dar nu ma pot abtine sa nu te intreb ce faci daca concurenta..te lucreaza?
    cum se povesteste aici
    In rest de acord cu tine nu numai cu topicurile de aici si de peste tot
    Daca am inteles bine tu ai scris si asta de aici.Mii de felicitari si de multumiri!
    Daca concurenta "te lucreaza", inseamna automat ca ceea ce faci este ok.

Eu presupun ca orice afacere online sau (sa zicem) orice afacere online cu o campanie seo activa, are o echipa (o persoana) care se ocupa de site. Daca nu exista, atunci nu cred ca are cum sa te "lucreze" concurenta, pentru ca ori nu existi, ori e nisa prea slaba ca sa-i putem spune concurenta.

Daca ai un atac spre site, il opresti. Cum? Prin diverse metode: mail la google, disavow, etc.

Eu consider atacurile un semn bun pentru site-ul meu, atat pentru faptul ca "atacatorul" ma considera un concurent important, cat si pentru faptul ca ulterior, oricine ma verifica (links) o sa fie debusolat O sa vada mii de root, sute de mii de links si nu o sa inteleaga ce am facut Ia uitate la asta, are 10.000 root si 1 milion de links, toate spam

Asa ca verifica-ti site-ul din cand in cand si esti ok. Cum la joomla, wp, etc trebuie sa faci un update din cand in cand, asa si la seo, mai faci un update din cand in cand.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Configurare si optimizare
    De Popa Mihai în forumul WordPress
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 21st March 2013, 18:12
  2. caut persoana optimizare si servicii optimizare in engleza
    De blueeyesromanesti în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th July 2012, 23:00
  3. Optimizare CTR
    De Tudi în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 14th January 2008, 13:51
  4. Optimizare URL
    De biaterm în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 12th December 2006, 10:41
  5. optimizare
    De fahren în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 29th September 2005, 10:44

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •